2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@strtmn bunu bende Merak ediyorum . O yüzden sınavdan önce hatta en yakın zamanda bir sonuca varılmali ki sonradan daha farklı şeyler çıkmaması için
-
@strtmn o kadar sorunlu Bi sürecin içine girilmez bence. Artık hakimin vicdanına kalmış gerçekten. Ama sınav olacakmış gibi çalışın. Belki 2018 sayıştay sınavı süreci olabilir. Bekleyip göreceğiz. Herkesin hakkında hayırlısı.
-
@ćekonomist, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@strtmn o kadar sorunlu Bi sürecin içine girilmez bence. Artık hakimin vicdanına kalmış gerçekten. Ama sınav olacakmış gibi çalışın. Belki 2018 sayıştay sınavı süreci olabilir. Bekleyip göreceğiz. Herkesin hakkında hayırlısı.
Sayıştay sınavında süreç nasıl işlemişti ki
-
Bir de şöyle bir şey var. Bu arkadaşlar davayı kazanırlarsa yazılı sınava kalacaklar.Yazılı sınavını geçme kriterleri nasıl olacak? Hadi şimdi bizde kontenjan var, onlara nasıl uygulanacak?
-
@beyaz-fil İşte burda yeni bir ortak sınav yapılması devreye girer çünkü sıralamayı belirlemek lazım. YD kararı alan 35 yaşını dolduranların da dahil olduğu yeni bir ortak sınav zaruri olur çünkü herkesin ortak yarıştığı ve sıralamanın yapılacağı tek seçenek bu. Başka türlü imkanı yok. Şöyle düşünmek lazım YD kararı alan kişileri dahil ederek yeni bir ortak sınav yapıldığında sıralamayı dahi giremeyecek kişiler vardır ancak 13 Mart sınavından farklı sadece yaşı dolduranlar için ayrı özel bir sınav açılırsa sıralama yapılamaz mümkün değil. Yani YD kararı gelirse her türlü yeni bir ortak sınava hazır olmak şart şimdiden söyleyeyim.
-
arkadaşlar ben sınavın ertleneceğini ya da iptal olacağını düşünmüyorum bence herkes 13 mart için hazır olmalı. Çünkü kurum bunların olacağını illaki düşündü ve bence mahkemeden de geri kalan binlerce kişiyi mağdur edecek karar verileceğini düşünmüyorum o arkadaşlar için beli daha farklı bir şekilde karar verilir ve mağduriyetleri giderilir ama sınav ertelenmez ya da iptal olmaz
-
@city-of-justice YD kararı gelmese bile ilerleyen aylarda yaş sınırına takılan arkadaşlar davayı kazanırlarsa 13 Marttaki sınav geçerliliğini yitirir.
Cidden bu arkadaşlar davayı kazanırlarsa nasıl sıralamaya tabi olup mülakata kalacaklar? Defterdarlık gibi bir süreç olsaydı hemen mülakata alabilirlerdi ama yazılı sınav olması işi yokuşa sürüklüyor.
@aytenka Sınav ertelendi, 5000 kişi çok mağdur oldu diye bir şey yok. Bu sınava gireceklerin bir çoğu süreçte daha yeni.
-
@beyaz-fil ya sen nerde öğrendin bunları ? 13 Mart’ta sınav olduğu an kazanan kişileri tekrar sınava alamazsın dünyanın neresinden görülmüş bu muz cumhuriyeti mi burası ? Nasıl hukuk çalışıyorsun nerde öğrendin bunları ? Yazmayım diyorum sürekli algı pompalıyorsun sen sınavın ertelenmesini de istedin yapma su algıyı artık ayrıca bu sınava gireceklerin çoğu en az 3 yıldır bu sürecin içinde nerde yeni kişiler giriyor sınava bilmeden konuşma eskiler gitmediği için defterdarlık ve diğer kurumlar yüksek kapatıyor hem deftarlıkta listeye giremedin hem alttan guy ertelensin istiyorsun yapma bu algıyı insanları kötü etkileme sonunda sen de mutlu olmazsın
-
@ztrkrdvn İlk önce sen benimle düzgün konuş, mesajını okuyayim.
Sadece sen bana şunu söyle; diyelim ki bu arkadaşlar davayı kazandılar ve sınava girecekler. Değerlendirmeleri nasıl olacak?
Ayrıca kimse mutlu olmamış, insanlar 3 senedir filan bekliyor artık gram umurumda değil.
-
@beyaz-fil ben hukukçu değilim ne olacağını bilemem o yargıda artık burda olumsuz durum yapma yeter zaten insanlar dolu ağzına kadar bekleyip süreci görelim tartışmayacağım seninle daha fazla
-
Kavgacı guy sayfası:)) kendince mantıklı yaklaşımları olan yazar, biraz yaklasiriz olaya, yooook.. kavga etmeden duramayiz:))
-
City of justice ve beyaz fil, bu 2 arkadaş, sınavın ertelenmesini neden bu kadar çok istiyor. Sürekli negatif yorumlar ,neyin kini bu?
-
Şu kendini akıllı sanan art niyetlileri dikkate almayın, çalışın. Olur olmaz orası ayrı bir konu.
-
@arz-u “Sınav Tarihi” dert olmuştur.
-
@arz-u Çünkü olacakları en iyi şekilde öngörüyorum.
-
Bu başlıkta durumun analizini, olabilecek ihtimaller hakkında, olası gidişatlar hakkındaki fikirlerinizi yazınca, ardından hemen, aslında ''şöyle olursa böyle olur, böyle olursa şöyle olur'' şeklinde yürüttüğünüz fikirlerinizi sanki sizin temennilerinizmiş gibi algılayıp, sen ocusun, sen bucusun, sen şöyle istiyosun, sen böyle istiyosun ayrışmasına gidiliyor hemen. Bu başlığın tabiatında bu.
Bu şey gibi; bi arabaya biniyosun, şoför arabayı çalıştırıyor, marş basmıyor, diyorsun ki galiba araba bozulmuş bi baktırmak lazım, şoför diyor ki sen benim arabamın çalışmamasını mı istiyorsun.. böylesine analitik çerçeveden uzak
-
@arz-u Aslında aksini kastettim dostum. Çünkü YD istenen farklı davalar gördüm yıllar içerisinde. Çok nadirdir YD kararı alındığı. Bu durumu ben daha evvel bu konularda kararı da bulunan bir hakim dostumla konuştuğumda özellikle telafisi mümkün olmama / imkansız olma noktasından YD kararından uzaklaşıldığını söyledi. Çünkü bu gibi durumlarda bir telafi imkansızlığı yok genel olarak. Ek sınav yapılabilir vb. O nedenle YD kararını %49 görüyorum ben. %51 de aksi durumu değerlendiriyorum. Bu dengeyi değiştirecek olan husus ise Haklm Kanaatidir. Bu kanaat bir yerde hakimlerin yorum şeklinde, olaya baktığı yerde saklı. Kanun hükmü açık ancak yorumu bir insanın bakış açısında yoğuruluyor. O yüzden kesin yorumlar yapmayı, kati olarak şöyle olacak, böyle olacak demeyi açıkçası hukukun ruhu ile bağdaştırmıyorum ben. Devam eden yargı süreçleri hakkında böyle yorumlar yapmak bence etik de değil.
@rabia89 Dostum sizler çalışmaya devam edin. Sınav olacakmış gibi sürece odaklanın. Olası her kararı burada hep birlikte bir daha değerlendiririz. Yukarıda da söylediğim sebeplerden ötürü kimseye kati bir şey söylemeye kendimde hak görmüyorum. Aksi gerçekleşene kadar mevcut şartlar geçerlidir. Bu şartlarda da sınav hala var. Size düşen de çalışmanızı sürdürmek dostum.
Söylediğim tüm sebeplerden dolayı diyorum ya, herkes çalışmasını sürdürsün dostlar. Polemiklerden herkes uzak dursun lütfen. İkili tartışma yapası olan özelden sürdürebilir. Bu konuda ikinci kez ikaz ediyorum.
Üçüncü kez etmeyeceğim. Uçak pistte bekliyorHerkese iyi forumlar dilerim.
-
Guyla ilgili en çok merak ettiğim şey kovid olanlar nasıl sınava gelecek. Sınav haftası korona olanlar sınava girme hakkını kayıp mı edecek? Kurum bununla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Umarım herkes sağ salim girebilir.
-
Covid olanları illa ki başka bir sınıfa alacaklardır. Asıl sorun bu arkadaşların sınav yerine ulaşmaları. Özel araç olmadan maalesef zor gibi duruyor.
-
@locke evet bi de kpss gibi değil yani her ilde olan bir sınav değil. insanların bir şekilde ankaraya gelmesi gerekiyor kalacak yer bulması gerekiyor. Hes kodu mimlenen ne otobüse binebilir ne de bir yerde konaklayabilir. Dua ediyorum sürekli inşallah kovid olmam o zamana kadar diye.