2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@zenginmemur yerine aldıkları 27 kişi ne olacak?
-
@gencbiraday ben aradım bize resmi bilgi verilmedi dedi.
-
@zenginmemur kurum hangi mevzuata dayanarak yapacak bunu? Kazanılmış hakları doğsaydı olabilirdi ancak sınav ilanında yer almış olmayı kazanılmış hak olarak görmeyecektir mahkeme. GİB, erteleme sonrasında +35 arkadaşları listede tutabilmek için pandemi, mücbir sebep gibi koşulları da hiç riske girmeyerek dahil etmedi ve ilanı verdiği tarih neyse mevzuattaki tüm hükümleri uyguladı, bunun için 13.03.2021 tarihinde 35 yaşını geçmiş olanları bile listeden çıkararak yaptı.
O yüzden kurum açısından da sıkıntılı bir durum oluştu aslında. Onlar risk almamayı seçtiler, ben önümdeki yazılı mevzuat ne derse onu yaparım dediler. Topu mahkemeye attılar bir nevi. Yoksa onlar da biliyor aralıkta sınava girecek adamı martta sınava sokmamanın büyük hukuksuzluk olduğunu. Ama pandemi, mücbir sebep vs bunlarla alakalı mevzuatlar çok karmaşık ve eski olduğundan dolayı eldeki sağlam mevzuata uymayı tercih ettiler. Hukuki konuda uzman olan mahkemenin çözmesini istediler olayı bi nevi. Benim yapabildiğim analiz bu.
-
5027 kişi olarak sınava girilmesine karşıyım. Çünkü kendi gireceğim il örnek veriyim. Normalde 55 aday yarışmam gerekiyor. Eğer 5027 kişi olarak yapılırsa 55+1 veya 2kişi fazladan aday girecek. Bu gibi illerde yarışan adayları dezavantaj doğuruyor. Ya eski tekrar yayınlasın ya da 5027 kişiyi direk atamaları olsun
-
Arkadaşlar bu sınav yine ertelenir belli oldu biz bu sınava giremeyeceğiz o da belli oldu lanet olsun bu sürece girdiğim güne lanet olsun kpss ye hazırladığım güne
-
Gerçek olan tek bi şey var o da bize bi gençlik borçlular
-
Şimdi o haber kaç güne gelecek o güne kadar kim hangi kafayla ders çalışacak bunları hiç düşünen var mı
-
valla herkese surekli ertelendi demekten bile utaniyorum artk
-
Uçak bileti yine iptal anlaşıldı ️
-
2021 kpss ye calismak daha mantkli su an nerdeyse 5 ay kalmis surda 2018 puanlarimiz da yanacak braz daha ertelerlerse
-
Eski listeyi yayimla ihtimali yok mu
-
@mathilda ben daha almamıştım bile içime doğdu heralde bi şey olur yine ben almiyim demiştim ️
-
@aintmadatcha topu mahkeme ye attı diye birşey olamaz . Risk almak istemedi diye de bişey olamaz. Çok iyi niyetlisiniz . Yargı organları yerindelik denetimi yapamaz. Mahkeme bu yanlış bu sınavı alın sonra yapın ya da iptal edin falan diyemez. Herkes bal gibi biliyordu. Neyin nasıl olduğunu. Yorumlarınız bana göre yanlış . Yani bu süreci öngöremedik gibi bişey olamaz ortada biz bu kadar bilgiyle bu halimizle biliyorsak kurum hayli hayli olacak sonuçları göz önüne almış ve devam etmiştirö
-
@rabia89, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
2021 kpss ye calismak daha mantkli su an nerdeyse 5 ay kalmis surda 2018 puanlarimiz da yanacak braz daha ertelerlerse
2019 puanlarimiz yanacak demek istedim her sene puan alip atanamadgmz ve tekrar tekrar sinava girdgmz icin artk hangisi yandi takip edemiyorum kafamz allak bullak oldu
-
@mehmet22 asalak derken aslında kişi bazlı bir şey kesinlikle söylemek istemedim sadece işlevselliği açısından benzetme yaptım. Kırıcı olduysam kusura bakmayın ama başkalarının kolay yoldan kazandığı şeyleri gördükçe hazmetmek kolay değil gerçekten. Sürekli sömürülüyoruz baktığınız zaman, yanlış tabir kullanmış olabilirim fakat ana fikir ortada bence. Kurumiçinin alım olmaması için yaptıkları çalışmaları duydukça ağır konuşmuş olmuyorum aslında, asalak kelimesi daha çok onlara.
-
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında olduğu gibi idarenin bu işlemi hukuka aykırı görülmüş ki durdurma kararı verilmiş. İdare hukuka aykırı işlemini GERİ ALABİLİR, DÜZELTEBİLİR, KALDIRABİLİR, DEĞİŞTİREBİLİR. inşAllah gerialıp düzeltirler. Erteleme olmasın artık valla yeter..
-
Gibi aradım yoğunluk var dediler tekrar arayacam
-
Bir kere ders calismaya ara veremiyorsun. Ara verdigin an varolan bilgilerin hepsi unutuluyor. Sinava kadar surekli calismak zorundasin. Sinav yapilamiyor uzadikca uzuyor. Hergun ayni sekilde ders ders ders ders.... Kafa olmuş allak bullak. Bu psikolojide sagliklida calisilamiyor.
Bu ülkeden gitmenin bir yolu olsa salise tereddüt etmem. Saçma sistemleriyle yenilen onca hakla liyakatsız devlet memurlariyla başbasa bırakır giderim -
ARKADAŞLAR ŞİMDİ NE OLACAK?
-
Sınavın ertelenmesi şu an için çok da büyük bir sorun değil komple ilanı geri çekmelerinin yanında. Hatırlarsanız 2018 de vmy için aranan puanda kişi sayısı tamamlanmadığı için sınav iptal olmuştu. Listeye girenler için ise hakları saklı tutulacak dendi. 2020 başvurularında ise o kişiler için 2020 puanlarıyla başvurabilirler dendi. Hakları saklı kaldı mı hayır. Tek umudum iptal olmaması.