2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@ztrkrdvn bilgiler doğru guy ve dguy paylastirilabilir
-
İlan geldi sandım gece gece
-
@akncıı 1 haftaya oda olur
-
@paretowilfredo pareto hocam 2018deki guy ilanında baya umut olmuştu bizlere. Şimdi aynı şekilde ilan çok yakın hissediyorum:)
-
@Hukuksever twitter'de cevaplıyor hocam
-
@paretowilfredo hocam sizce 2000 kişilik kadronun kaçı GUY'a ayrılır
-
@zenginmemur dguy olabilir zaten o da gelir idaresi başkanlığında benim sözüm düz memurluk veya kurumiçi veya vergi müfettişi diye söyleyen arkadaşlara
-
@keynes5 olacak biliyorum da herkes yazmış sayfa sayısı hızla ileleyince geldi sandım hocam
-
Bu ilan bu hafta bitmeden gelir gibi
-
Gel bahtımın kar beyazı.
-
Insallah bizi de dusunenbir ilan gelir
-
@paretowilfredo kardeşim zannımca mikrofon ayarlamasını yapıyor. Ses kontrol aa sss deneme bir ki diye. Birazdan hazirmıyız Sezgin der ve sevgiliiiii ty ailesi diye başlar açıklamaya:))
-
Şimdi dostlar elde bir atama izni var. Bakan Bey eli kulağında derken boş da durmamış sürece start vermiş gördüğünüz üzere Hazırlıklardan bahsetmiştim zaten, ilkbahar dedik, ilkbahar geliyor inşallah
Tabi şu an önemli bir konu var. 2000 rakamını nasıl yorumlayacağız?Ben şu şekilde yorumluyorum. Birincisi bir bağlı kuruluşa, elbette bağlı olduğu Bakanlığı es geçerek atama yetkisi verilmez dostlar. Başkanlık ayrı kamu tüzel kişiliği olan bir yapı değil. Bakanlığa tabi bu yönüyle. Yürütüm o neden Bakanlığa ve Bakana ait. Bu kısımda kafanız karışmasın. Ben atama yetkisinin direkt olarak Başkanlığı ilgilendirdiğini düşünüyorum bu nedenle. Zaten Bakanlığın şu an direkt hazırlığı olan bir alım süreci yok. En yakın iki plan vardı, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ve Gelir Uzman Yardımcılığı idi bunlar. Biri geldi, diğeri de geliyor.
Kurum içi diğer unvan geçişlerine yoran olmuş ancak onlara dair kadro düzenlemeler kadro ihdaslarını da içeriyordu. O nedenle bu sayının o işlemlerle alakası yok. Açıktan ya da naklen ifadesi matbu bir atama izin metni cümlesidir. Bu yönden içerden bir geçişe işaret olduğunu düşünmüyorum.Kadronun tamamının Gelir İdaresi'ne verildiği ön kabulüme göre bakınca, kadro DGUY'a bölünür mü? Bir ihtimal diyorum ama zayıf görüyorum bu ihtimali. Neden derseniz, henüz bu alıma dair hiçbir hazırlık, somut çalışma yok. Sadece plan ve tasarı aşamasında. Bu nedenle DGUY için zaman bence erken.
2000'in tamamının GUY olduğunu düşünme sebeplerim neler?-Taban kadro hazırlığı 1500 idi malumunuz. İki ayrı tabloda önce 1500 - 2000 sonrasında ise 1500 dedim biliyorsunuz. 2000 için de açık kapı bıraktım hep. Neden derseniz 1000 kişilik alımda sadece Ankara ve İstanbul'un taleplerinin yarısı bile karşılanmadı. Acele ve konjoktürel bir ilandı 1000'lik ilan. Bu daha ayakları yere basan bir ilan olacak. Her ilden talepler toparlanıyor demiştim ve 1500 rakamının yukarı yönde değişmesini bekliyorum demiştim. 2000 rakamı bu dediklerimi benim yorumum çerçevesinde doğrular nitelikte.
-Diğer bir konu da kurum içi konusu. Kurum içi bir sonraki açıktan GUY alımını bence malesef en az 1 sene öteleyecektir. Çünkü onlara 5 sene içinde uygulanacak 2 sınavın sözü verildi. Kanuna bağlandı. İki alım sürecine birden girmeyecektir diye düşünüyorum GİB'in ve Bakanlığın. Onların lehine bir KPSS şartı düzenlemesi gelmedi ve KPSS sonrasına kaldılar. Sizlerin süreci bitince muhtemeldir ki onların ki başlayacaktır. O süreçte de yeni bir GUY alımı olması bence zor. GİB ne zaman alımların arasını açsa sayıyı yüksek tutmuştur. Tüm alımların istatistiklerini yayınladım. Oradan da bu eğilimi gözleyebilirsiniz.
Düşüncelerim, bildiklerim ve yorumlarım bunlar dostum. Elbette ilan gelene dek %100 bu diyerek kimseyi boşa umutlandırmak istemem her zaman da bundan imtina ederim. Ancak ben bugüne dek neredeyse bir senedir takip ettiğim süreçte olan tüm gelişmelere geniş bir pencereden bakınca tabloyu böyle görüyorum. Taktir sizlerin
-
Bu gün arife, yarın da bayram gibi bir hava var
-
@Aslıhannn Ankara'da abim gelmiş, evde bir bayram havası
-
@paretowilfredo hocam yas konusunda duyum yokmu ya bize sKa gbi 10.gun gelecek ilan desenize
-
@paretowilfredo hocam ilan 1-2 haftaya gelir mi?
-
2000 ne demek ya Allahım bunu da duyacak miydik uyku kaçırır bu haber
-
ilan konusunda tahmin varmı ?
-
@paretowilfredo il terichleriyle ilgili bir duzeneleme olacak mi yoksa yine terleyecek miyiz il tercih ederkene