2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@pinarbasi Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe çalışın. KPSS 80+ puan ile “il gelecek mi?” korkusunu yaşayın. Sonra kurum sınavından 90+ alıverin. Sonrasında GUY olarak 3 yıl geçirip ardından yeterlilik sınavına girip mülakatı geçin. Hayırlı olsun diyelim. Öncelikle Türkçe çalışmanızı tavsiye ederim. “Tükanınızda” bize “motel“ olursunuz bir gelelim de kuruma.
-
@rabia89 Hocam lütfen yapmayın. Buyrun etkinliğe haydi :))
-
KURUMİÇİ HAKSIZLIĞINI HAYKIRMAK İÇİN ETKİNLİĞE
-
@pinarbasi kardeşim banada pek inandırıcı gelmiyorsun.Aralıkta gelecek ilan 90 puanli insanların işine yaramaz.Ama kurumiçi iptal olursa eğer mecburen 25 Mayısta ikinci kez ilana çıkarlar.Önemli olan kurumiçine dur demek.Aralık demek bir çok kişinin süreci bırakması demektir.Olay sayın Lütfi Elvanın bir vetosuna bakar.Bana göre zaten yürütmenin durdurulması kararı çıkarsa bu iş bitmiştir.
-
YD kararı çıkarsa kurban kesip dağıtırım.
-
@noksani bende Hocam o gün benim için unutulmayacak günlerden adaletin yerini bulduğu liyakatın kariyerin tekrar tazeleneceği umuduyla tertemiz bir sayfa olur inşallah.Bu twitter etkinlikleri boyle gitse ben umutluyum.Diğer kurumlarda hizaya gelir.Bir düzen şart artık
-
@zenginmemur bende davadan umutluyum hocam
-
Kurumiçi başlangıcında da “sizi etkilemez hatta daha iyi olucak, şu kadar ilan, bu kadar sayı” tarzı cümlelerle iyi pasifize etmişlerdi. O yüzden bu ortaya çıkışlar gayet normal.
-
Eğer yeni ilan gelecekse önümüzdeki kpss sonrası olur herhalde.
-
@noksani davanın durumu ne arkadaşlar.para mı toplanıyor.nasıl destek olacağız
-
Twitterda tag ne dostlar ben de destek olayım.Dava durumları neler birisi aydınlatabilir mi?
-
@nic39 Dostum sizin vesilenizle gireyim mevzulara o vakit. Açıkçası aklımdaydı ama gündem çok yoğun malumunuz. Etkinlikler özellikle güzel oluyor, güzel gidiyor. Onlara vakit ayırmaya çalışıyorum ve tabi işler de yoğun. Bir nebze de ortamın soğumasını bekledim derken bugün artık vaktidir.
Merhaba dostlar herkese. Çok çok farklı dostlarımızı gördüm sınavı geçen hepsini tebrik ediyorum öncelikle. Ayrıca @zenginmemur dostum gerçekten üzüldüğümü dile getirmek istiyorum. İnşallah bir gün gönlünce olanı alacaksın bunca emek sonrası. Ve liste dışı kalan diğer dostlarım, hepinize geçmiş olsun.
Ben şuna cânı gönülden inanıyorum, bu sınavda başarısız diyebileceğimiz çok az dostumuz vardır. Onlar da çeşitli sebeplerle iyi hazırlanamayanlardır. Geriye kalan tüm dostlarımız, özellikle 85 ve üzerinde almış olan herkesin başarısı bence vakidir. O nedenle kendinizi üzmeyin başarı noktasında. Farklı bir talih noktasındayız ve bu noktayı değerlendirmek gerek.
Taban puanlar neden bunca yükseldi?
Bence bunun birden fazla sebebi var. En önemlisi tabi ki alımın sadece 1000 kişi olması ve bölük pörçük halde çok fazla sayıda ile dağıtılmış olması. Eğer ki kurum içi alım kadrolara el koymasaydı ve bunca bekleyişin adil karşılığı olan 2000 + alım gelseydi bu kadar büyük sıçrama yaşanmayacaktır.
Sıçramanın bir diğer beslenme noktası ertelenme elbette. Bir çok kişi ertelenmeleri fırsat bildi ve çalıştı. Bizzat tanıdığım dostlarım var, ertelenme döneminde kendisini %100 hazır hissetmeyen ama süreci çalışarak geçirip bu sınavda tam kapasiteye çıkan. Bu tam kapasite sözüm yanlış anlaşılmasın. Sınavı geçenleri bu belirlemedi bence. Tam kapasite aday sayısı arttı, ufak hataları şansıyla ya da doğru tercihleriyle yapmayanlar içerde kaldı. Sınav anı şansı test sınavlarında çok çok önemli. 82'yi 85, 87'yi 90 yapabilir ya da tersine yol açabilir.
Bundan sonra ne olacak?
Dostlar öncelikle liste dışı kalmış dostlarımızın yıkılmamasını rica ediyorum. O veya bu şekilde geldiğiniz bir düzey var. Almış olduğunuz puanlar da buna bir delil. Bu düzeyi koruyarak, üzerine koyarak ilerlemeye devam edin şartlarınız el veriyorsa. Elbette dil varmıyor ancak KPSS'ye ve arada gelebilecek diğer alımlara hazır olacak şekilde çalışmalarınızı sürdürün. KPSS puanınız güncel değilse güncelleyin, vaktiniz ve imkanınız varsa ve KPSS puanınız geçerli ve iyi durumdaysa YDS'ye başlayın. Bunca uğraşı bir kötü düzene heder ettirmeyin.
Tabii ki İİBF'nin önünde çok ciddi bir sorun var başta Hazine ve Maliye Bakanlığı kadrolarında olmak üzere. Kurum içi alımları. Dostlar unutturulmaya çalışılan bir şey var. Birer tane daha Defterdarlık Özel Sınavı ve Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı (kurum içi sınavları) daha yapılacak kanuna göre. O kanun ilga edilmeden bu dertten kurtulmak kısa vadede kolay değil. O nedenle bu konuda mevcut alım daha tamamlanmadan yeni bir alımın hülyasına kapılmayı ve gevşemeyi doğru bulmuyorum. Önceliğimiz bu kurum içi uygulamasının sonsuza dek rafa kaldırılması için uğraşmak olmalı. Aksi halde olacakları üzülerek gördük, yaşıyoruz. Çok didindik ama mani olamadık. Ama hala geç değil.
2021'de Yeni Bir Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Daha Olacak Mı?
Dostlar bu konuda çıkan duyumlar var. Bana da çok soruluyor. İhtiyaç konusu üzerinde durularak böyle bir söylem geliştirilmiş ancak Kurumun ihtiyacı dairesinde hareket etmediği ortada. Kurumun 2016'dan beri çok ciddi şekilde personel açığı var. Bu açık varken açıktan alım kısılarak Kurum içi alımlara yol verildi. İhtiyaç tek başına bir gösterge değil o nedenle. Alım olur, olabilir, soruştururuz. Ancak bu hayale kapılmak için çok erken. Mevcut alım sona ermeden, mülakatları bile yapılmadan bu duyumların tam da etkinliklerin bunca hareketlendiği günlerde artmasını manidar buluyorum. Doğru da olabilir söylemler. Ancak söylemler eylemlere dönmedikçe sadece sizi yolunuzdan alıkoyar. O yüzden önce haklarınız için mücadele edin. Diğer yandan dersinizi çalışarak hazır olmaya çalışın. Bir duyum, haber olursa elbette paylaşırız.
Şimdilik aklıma gelen konular bunlar dostlar. Mülakat için ayrı bir başlık açarak orada bilgilendirmeler yapacağım. Her birinizin bahtı açık olsun dostlar.
-
@paretowilfredo teşekkür ederim.. bizde daha sonuçlar yeni aciklanmisken çıkan duyumlara itibar etmiyoruz.. buralara kadar geliyorlar artık bunu anlıyoruz fırsat vermiyoruz ki arkadaşlar inanıp yine kabuğuna cekilmesinler diye.. ama beni şu tedirginlikleri mutlu ediyor demek ki sesimiz çıkıyor ciddi anlamda ve bu rahatsızlık veriyor.. bu puanları almış arkadaşlar konu bazında zaten çoğu şeyi halletmiş demektir.. o yüzden öncelik şu çıkan sesin susmamasi için uğraşmaktır.. sonra tâbi eksik olan konularda kendimizi geliştirmek.. hiç bir şey için geç değil.. eğer ki şu kurum içi isteğimiz gibi sonuçlansin 1500 guy 1500 duy hiç az değil.. hakkımızda hayırlısı olsun ki buna canı gönülden inanıyorum..
-
@locke kesin kurum içidir kimlerle uğraşıyoruz ya RAB 🤲
-
@nic39 aman aman sakın biz gayet şu halimiz ile her türlü onları alt ederiz ders çalışmanın değil arkadaşlar ders vermenin vaktidir !
-
@pinarbasi sen kimsin ki moral veriyorsun işindeysen işine bak buralarda ne işin var artık insanların hayrına bi şey yapmayalım çok oldu . Kurum içindekinin unvana ne ihtiyacı var gelsin girsin bizimle aynı bu sınavlara kapışalım öyleyse hepsi ile kıran kırana.. ama böyle değil ailecek destekteyiz.. susmayacağız sustukça biliyoruz neler olduğunu olabileceğini ...
-
@extraordinary alım felan olmayacak arkadaşlar daha dün kurumla konuştum biz zaten diyor bir,bir buçuk senede bi alım yapıyoruz bi dahaki sınavı bekleyin diyor .....
-
@noksani anayasadır çünkü
-
@noksani fox tv whatsap hattına sağlam bi şekilde durumumuzu anlatan Metin ile o 90 puanı ile mağdur olan arkadaşımız Tuğba’nın videosu ile beraber bildirim yapsak .? Bizi gündem yapmaya her türlü hazır olacaklarına inanıyorum sizce ne dersiniz ?
-
@guyguy26 kaldı ki resmî şekilde alım var denileni bile zamanında alımı olmadı 40 takla attık bi sınav gelsin diye ertelendi malum sınav tarihi netleşsin diye sonra, biz neler çektik böyle ya ben 5 yıldır neler gördüm neler yaşadım ya çok acı arkadaşlar pes etmeyin lütfen biz boşuna bilgi sahibi olmadık kitapları yalayıp yutmadık boşuna , herkes çektiğini bilir kendine acısın herkes bende dahil uğraşalım ne kaybederiz ki zaten elimizde birşey yok