2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@HaniYaKi Bilgi için vok sağolun hocam. Bu ay bitmeden söylemi gerçekleşecek gibi paretonun da dile getirdiği gibi. Yapılanmadan dolayı ilanlar çok sekteye uğradı. Özellikle guy bu süreci bekliyor her şey hazır olmasına rağmen. Kamu bürokrasisinden anlayanlar olarak teşekkür ederiz size
-
@sonunageldim en kötü iş işsizlikten iyidir (4 sene işsiz kaldım ben de ) ancak seçme imkanınız varken sanayi bölgeleri son tercihiniz olsun. normal vergi dairelerine göre kat kat yoğunluk oluyor üstüne sürekli imkan bulup daireden gidenler cabası. örnek vereyim bizim icra - satış 4 kişi. ayda 12-18 araba sattığımız oluyor. ki satış servisi aslında icradan ayrı olması gereken bir servis. 100 bin nüfuslu yerlerde sadece satışta 3 kişi olur en az. ancak biz personel yetersizliğinden 300 bin nüfuslu yerde hem icra hem satışta 4 kişiyiz. ve bu aylardır böyle. diğer dairedeki arkadaşlar kitap okuyup kahve falı bakarken biz acı çekiyoruz.
artıları yok mu evet var hem de fazlasıyla. dairemizden müdür yardımcılığı veya müdürlük sınavlarına girenler daima 1 adım önde oluyor. tecrübe ve kapasite olarak yeterli seviyeye ulaşıyorsunuz.
Kötü komşu ev sahibi yapar misali sınavlara hazırlanıp daha iyi yerlere giren arkadaşlarımız da var. normal dairedekiler zaten memur moduna girip gelişimi vs bırakıyorlar. -
@zenginmemur aynen kardeşim aslında doğrudan guy ile bi alakası yok durumun. Bu yapılandırma kararname ve teşkilatı ilgilendiren husus doğrudan guy alımını etkilemez aslında. Ancak ünvan değişimi veya statü değişimi planlanıyorsa ki bu konuda bilgim yok ozaman etkileyebilir.
Bazı arkadaşlar yapılandırma mevzusunu guy ilanı gibi algılamış burdan bu hususa da açıklık getirmiş olayım. -
Vergi hukuku guy sınavın da var mı Vergi Usul filan ilan da yazmıyor çalışmak gerekir mi
-
Twitrda biri duyum yazmış. En az 2000 gelecekmiş. Hatta 2500 bile olabilirmiş. Talep aşırı fazlaymış.
Ama tabi duyumlar hiç tutmadığı için pek bir heyecan yaratmadı bende -
@ücüncütekil Hocam taleple ilgili sorunumuz yok zaten aslında. Pareto da dile getirdi. 1500 taban sayı olacak ama talep bunun en az iki katı kadar belki de diye. İlk tabloda 1500-2000 diye yazmıştı ama son olarak 1500 tabanın altına düşmeyecek şekilde beklediğini söyledi. O nedenle 1500'ün altına düşmez ama 2000 de muhtemel olabilir neden olmasın.
-
Bence bu ay sonunda ilan gelir
-
@paretowilfredo hocam duyumu felan boşverde bu yönetmelik yayınlandı hazine maliye uzman yardımcılığı ile ilgili bugün bunun hakkında bir fikir yürütürmüsünüz neden böyle birşey yapma gereği duyuldu ?
-
@sui-generus Yönetmelik yoktu çünkü dostum Ben bir kaç kez söyledim önce yönetmeliği yayımlanır sonra ilanı gelir diye. Ancak tersi oldu. Bakanlık farklı bir yol izledi yalnızca. Bekliyorduk.
-
@paretowilfredo hocam çok soruldu biliyorum ancak geciktikçe tedirginleşiyoruz sizce en geç ne zamana kadar gelir guy ilanı?
-
@oean Bakan Bey ne zaman verilsin derse dostum. Öncelik olarak düzenlemelerin bekleniyor dediğim gibi. Bu düzenlemelerin bir kısmı eğer kabul edilirse GİB ve GUY'u da kapsayacak demiştim. Bunu da yayınlandığında göreceğiz. Sonrasında da ilanı beklemeye başlayabiliriz. En başından dediğim gibi bir aksilik olmazsa, ciddi bir şekilde işler tersine dönmezse 1 senedir planlandığı gibi bahardan sonraya sınavın kalmayacağını düşünüyorum. Daha önce de dedim. İlan 1 ay sonra gelecekse bu 1 ayı boş geçirme lüksünüz yok dostum. Çalışmanız gerek. Aksi yönde gelişmeler olursa duyururuz zaten. Kolay gelsin
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@oean 1 senedir planlandığı gibi bahardan sonraya sınavın kalmayacağını düşünüyorum.
Şark oyunu yaparak bu kısma bir kalp bıraktım
-
@paretowilfredo teşekkür ederim umarım yakın zamanda gelir
-
@paretowilfredo bende mhuy veya muy için yayınlandı diye düşündüm anladım hocam sağolun
-
@sui-generus Bu eski muy dostum zaten. Artık muy ve huy yok. Bu yönetmelikle birlikte yeni kadro hmuy'un her şeyi düzenlenmiź oldu.
-
Kimseden hiçbir yerden ses çıkmıyor. Ne ilan vereceklerden ne ilan bekleyenlerden. Ocağı da bitiriyoruz. İlanın bizim beklediğimiz kadar yakın da olduğunu düşünmüyorum.
-
Eminim hic kimse bu kadar birseyi beklemedi ne sabırlı insanlarmışız
-
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/01/20200125-28.htm
Bugün R.G de okudum o yönetmelik bu mu ?
İkiden fazla katılmamış olmak derken hangi sınav için geçerli ? @paretowilfredoİKİNCİ BÖLÜM
Uzman Yardımcılığına Giriş Sınavı ve Atama
Giriş sınavı başvuru şartlarıMADDE 5 – (1) Giriş sınavına katılmak isteyenlerde son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki şartlar aranır:
a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
b) Bakanlığın kadro ve ihtiyaç durumuna göre; en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, iletişim fakülteleri ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının Bakanlıkça duyuruda belirlenecek öğrenim dallarından mezun olmak.
c) KPSS’den, Bakanlıkça belirlenen puan türlerine göre yeterli puanı almış olmak.
ç) Bakanlıkça gerekli görüldüğü takdirde, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan duyuruda belirtilen yabancı dil puanını almış olmak.
d) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
e) Daha önce uzman yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.
-
@Keynesin-Faizi Dostum yönetmeliğin başlığı Hazine ve Maliye Uzmanlığı Yönetmeliği
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@sui-generus Bu eski muy dostum zaten. Artık muy ve huy yok. Bu yönetmelikle birlikte yeni kadro hmuy'un her şeyi düzenlenmiź oldu.
@Keynesin-Faizi Bu yanıt iki mesaj yukarıda dostum. Bir arkadaşımız sordu, yanıtladım