2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@besiktas35 ne.ile ilgisi var hocam bilginiz var mi
-
@besiktas35 benim fikrimde aynı.Yapılanma guyu etkilemez.Zaten elimizden maliye uzmanliğıda gitti.Yds istedi ve alan bazlı alım işimizi iyice zorlaştırdı.Vergı müfettişliği neden gelmiyor.Bu bana ters geliyor biraz.Ya eski vergi denetmenleriyle ilgili bir düzenleme var.Yada bakanlık adayları guy artık beklemeyin ifadesi vermek istiyor.
-
@besiktas35 7 yıldır kurumda pozisyonunuz nedir hocam? Yetkin bir noktada mısınız?
-
@albertcamus hocam kurum yok ki.Vergi dairesi yada başkanlık
-
@besiktas35, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5195/2019-gelir-uzman-yardımcılığı-sınav-i̇lanı/1024
Nisan 2019 da atılmış bir post. Ben 7 yıldır bu kurumdayım. Yapılanma çart curt Bu söylentiler ben girdim gireli var hatta benden önceden beri varmış.Böyle birşey yok kimse kendini yada başkalarını kandırmasın. Google yazın maliyede yapılanma diye 2010 da bile haber bulursunuz. Neyse ilanın bunlarla filan ilgisi yok bilin istedim.
Maliye'de 2010'da yapılan haberler sonrası olanlar;
Vergi denetmenliği
Gelirler kontrolörlüğü
Hesap uzmanlığı
Maliye müfettişliği unvanları birleştirildi Vergi müfettişliği oluşturuldu ve vdk kuruldu.Merkezde Masak, bümko vb. Uzmanlıklar birleştirildi ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu oluşturuldu.
Yine taşrada Defterdarlık uzman yardımcılığı kadrosu ihdas edildi.
Gelir idaresine dair bir çok düzenleme yapıldi.
2019 - 2020 yapılanma dönemi söylentilerinden sonra,
Maliye uzman yardımcılığı ve hazine uzman yardımcılığı birleşti hmuy kadrosu oluşturuldu.
Hazine ve maliye teftiş kurulu yeniden kuruldu, Hazine ve maliye müfettişliği ihdas edildi. Yüzde beş vmy lere geçiş hakkı tanındı.
Vdk grup başkanlıklarının sayısı azaltıldı, eğitim birimi daraltıldı. Vdk başına ilk kez denetmen kökenli bir başkan atandı.
Sigorta denetleme kurulu ayrıldı, SDDK kurulması kararı alındı. Üst kurul oluşturuluyor. Ayrıca borçlanma genel müdürlüğü kuruldu.
Kaldı bir iki adım.
Cart curt değilmiş pek galiba ne 2010'da ne de bugün
Bana inanmayabilirsiniz arkadaşlar. Google söylüyor. Forumda bilgi sahibi üstatlar da hep anlattılar bunları.
-
@albertcamus Boş laf yerine doğru bilginin aşığıyız
-
@besiktas35 İlanın gelmemesinin neyle ilgili olduğu konusunda bilgilendirmenizi bekliyoruz
-
Hala yapılanmalardan dolayı guy gelmiyor diye yazanlar hayatlarında vergi dairwsine gittiler mi?
-
@zenginmemur Vergi dairesine vergi işlemlerini yaptırmak dışında hiç gitmemiş birinden işitmek çok dokunaklı oldu hocam. Ama illa sorunuza yanıt olsun istiyorsanız, sizin arkasına geçemediğiniz bankodan fazlasını gördüm yıllardır. Siz gerçekten devlet işleri hakkında malumat sahibi olduğunuza inanıyor musunuz?
-
@albertcamus örnekte gösterdiģin gibi guyla ilgili bir sey yok.Suana kadar yapılanmada guy hiç olmamiş
-
@albertcamus ben şu gercegi gördüm ama vergi müfettiş yardımcısi vergi dairesi müdüruýla ayni seviyedeymiş
-
@albertcamus ben gerćekleri görüyorum.Suan belki 10 tane guy arkadaşim var.Bana söylenilenler bu yönde.
-
@zenginmemur İdari teftiş yetkisi varken böyleydi hocam. İdari teftiş hakkında fikriniz var mı?
Bu yetkiyi haiz bir müfettiş o teşkilata incelemeye geldiğinde oluşan yetkileri hakkında bilginiz var mı? O yerin amirinin fiili olarak yerini aldığından?
Örneğin personelin izinlerini iptal etmek veya izinden çağırmak dahil yetkilerinin ne ölçüde genişlediğinden haberdar mısınız?
Tüm teftiş kurullarında bu durum böyledir. Bilmiyorsanız, bilginiz olsun.
Neyse ki sizin haberiniz yok ama artık Hazine ve Maliye Müfettişleri var ve yukarıda bahsettiğim yetki onlarda artık -
@albertcamus hocam yanlış anlama halkın dilinden konuş .Vergi müfettiş yatdımcisi suan vergi daitesi müduryle hangi seviyede?
-
@zenginmemur Hocam siz halk değilsiniz ama. Dışarıda Ali amcaya, Veli dayıya vergiyi anlatırken anlattığımız dil ile size anlatacağımız aynı olamaz, olmamalı. Ona teftişi anlatırken derim ki dayı bu geliyor, kurumu personeli biçip gidiyor derim
Siz kanun okumayı, mevzuat dilini anlamayı bilen KPSS A Grubu adayısınız. Bunlar zaten mevzuatta yer alan bilgiler. Bir guyun ya da sizin guy arkadaşlarınız müfettişin yetkileri zoruna gidiyorsa, ya mevzuat bilmiyorlar ya da bir haset durumu söz konusu. Gidip müfettiş olabilirler KPSS'den tekrar puan alarak. -
@besiktas35 aynen ben de hep bu durumu yazıyorum ama bir yapılanmadır gidiyor .bir dönem dediler ki şef müdür yardımcısı kalkıyor vergi uzmanlığı diye bir şey çıkıyor .memurlar net bile ciddi ciddi haber yaptı fos çıktı .o kadar çok şey dediler ki .yapılanma olsa bunun sizin sınavınıza ne gibi bir etkisi olabilir ?diyelim ilan geldi bu yapılanma da olmadı .sonra yapılanmaya karar verdiler tıpkı hazine ve maliye uzmanlığı gibi yönetmelik yayımlayabilirler .ben de en başından beri bu yapılanmanın sınava hiçbir etkisi olmayacağını düşünenlerdenim .
-
Arkadaşlar ay sonuna kadar ilan gelmezse ben tekrar b grubuna donucem puanım 76 b grubundan dersaneye gidiyordum sizce neyapmalim
-
Yapılanma cart curt...Sabah sabah niye diye sormak isterdim ona bile gerek yok nerden baksan tutarsızlık...
-
İçkiliydi bilmem ne!
-
Yukarda arkadaş saymışta saymış o olmuş bu olmuş... Hocam ben Gelir Uzmanıyım (yukarda kimsin diye soranlar olmuş) o yukarda abarta abarta saydığın şeylerden bize ne ? Beni hiçbir etkilemedi ... Vergi dairelerine hiçbir şey yansımadı. Bu başlık Gelir Uzm. Yrd. İle ilgili insanlar için açılmadımı ? Bu insanlar yapılanma filan diye ilan gelmiyor denmedimi . Ben diyorum ki guy için vergi dairelerinin iç işleyişini personel rejimini ünvan değişikliği etkileyecek hiçbirşey OL MA YA CAK. İlanın bunlarla ilgisi filan yok. İlan tamamen Bakanlığın izninde. GİB devamlı ister yapar Bakanlık uygun görürse izin verir belli dönemlerde. Bu izinde daha yakın zamanda alınmış gözüküyor. Şimdi kurum sınav takvimini ayarlıyordur diye düşünüyorum yakındır ilanın gelmesi. Şuan yeterlilik mülakatları var , ondan önceki aylarda GİB merkezde önemli grup müdürlükleri kapatıldı, önemli görev değişiklikleri oldu, ortalık toz dumandı, başkan bile belli değildi, seçim dönemleri atlatıldı . O dönem gerçekten şanssız döneme denk geldi arkadaşlar. Ama şuan durum düzene girmiş görevlendirmeler yapılmış. Bu insanlar mülakat ekibidir, 10 yılı aşkın İnsan Kaynakları Grup Başkanı değişti kolay değil bu görevlendirmeler. Kuruma insanlar bu adamlar eliyle giriyor. Bir nevi işe alınanlara karar verenler. Neyse uzatmayım bu ilan gelmemesinin bir çok paritesini yukarda yazdım. Yapılanma filan hikaye yani onla filan ilgisi yok arkadaşlar. Kurum içindeki dengeleri bilen biri olarak marta kalmaz ilan gelir (tamamen tahmin duyum muyum yok)