2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@sneijder5 est Hocam alaya almadıktan, hakaret etmedikten sonra beni de eleştirseniz benden yana problem yok.
Ben sizi anladım haklısınız gerçekten.
İnş hep beraber meşru hak aramanın, hırsızlıkla eşdeğer olmadığını anlar, anlatır, mücadelemizi veririz.
Başarılar. -
@paretowilfredo hocam herhangi baska bir kurumda bu mumkun mu? Yani guvenlikcinin odacinin duz memur ya da uzman olmasi gibi? Yani bu kanunlasmis olsa bile hukuka aykiri degil mi? Dava acilsa iptal edilmez mi? Calisanlarin dernegi topluca bir dava acsa?
-
@sonunageldim Dostum her ne kadar anlamsız da olsa DMK'nın kariyer ilkesine ve Anayasal olarak eşitlik ilkesine dayandırıyorlar tezlerini. Dediğim gibi bunların her ikisinde de mevzuatın arkasından dolaştıkları kanaatindeyim. Bence denenebilir elbette. Iptali istenebilir. Her yol denenmelidir.
-
@sonunageldim @paretowilfredo Bunu ben de düşünmüştüm ancak biz Kanundan bile kaç gün sonra haberdar olduk, idare hukuku bilgilerimin güncellenmeye ihtiyacı var, yanlış mı hatırlıyorum bir Kanunun iptali davası esas ya da şekilden açılır her ikisi için de geçerli olan süre geçti:( Bununla birlikte görülmekte olan bir dava olup davaya dayanak/konu Kanunun iptali her zaman istenebilir ancak bunu da mahkeme talep edebilir hatırlamadığım ya da yanlış hatırladığım bilgi varsa katılımlarınızı beklerim.
Dolayısıyla nasıl olacak? -
@paretowilfredo anayasal esitlik sartlarina gore herkes gibi girmeliler meslege..insallah calisanlar ya da dershane hocalari vs biseyler yaparlar hem bu islerden anlayan hem guclu kisiler olarak.baska bir arkadas yazmisti Allah firsat vermesin bu isteklerine insallah gercekten hakkimiz goz gore gore aliniyor elimizden
-
Ya bu develeri güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz.
-
@plansız hocam onlar yasalarin arkalarindan dolaniyorsa bizlerde bi yerlerinden dolanabiliriz. Kpss 70 sarti getirse mesela 4bin kisiden 50kisi bile cikmaz o puani alacak vs vs istenirse bi sekilde ustune dusulebilir.dershane hocalarindan hukukcu veya siyasi cevresi olan birilerini taniyanlar o kadar cok ki onlar desteklese.kurumicindekilerde guclu sesini duyursa ve hukuk yoluna girisseler bence sonuc alinir.ertelenir en azindan 1 2 guy alimi daha gorebiliriz
-
Ama niyeyse bu kurumici mevzusu cogu kisinin ilgisini cekmiyor. 2 3 kisi disinda katilan bile yok..sanirim herkes bu alimda atanacagini dusunuyor.. bizim ilan geciyor ve kurumici aliminda kpss sartini kaldirirlarsa onceligi onlara verirlerse 4bin kisilik alimdan sonra 2 3 yilin gelmeyeceginin farkinda degiliz sanirim..(kimse bu alim sizi etkilemez yazmasin da o konulari tartisip bitireli cok oldu orneklerle sayilarla tartisildi.kapida duran guvenlikci masaya oturunca eleman ihtiyacinin olmayacagini ilkokul cocuguda bilir)
-
Haberi duyumu olan yok mu geliyor mu yolda mı nerede bu ilan?
-
Bakan beye eskisi gibi ziyaret ettiği yerlere gidip Guy isteğimizi belirtmeli ve kurumiçinin haksızlığını birebir söylemeli
-
@sonunageldim Malesef bunu tersi bir mantıksızlıkla yorumluyorlar dostum. Aynı işi yapıyoruz bizim de hakkımız şeklinde. Asıl problem zaten mesleğin de geriletilmesi açıkçası. Memur ile uzmanın sınırları belirgin olsa bu sav asla öne sürülemez. Bu noktada kazanım elde etmek temelde meslek mensuplarına düşüyor. Biz de elimizden gelen desteği her zaman veririz tabi ki.
-
@plansız Bu konuda destek geldi sanıyorum. Tekerrüre düsmeyeyim dostum
-
@sneijder5 Eyvallah dostum, bilmukabele
-
@paretowilfredo Ustad biz birlik olamıyoruz en büyük sorunumuz bu. Twitter etkinliklerinden herkes elini eteğini çekmiş, umudunu kesmiş, işe yaramayacağını düşünür durumda. Yani twitter'de verilen tepkilere bakarsak bizden pek bir şey olmayacak gibi.. Tabi 3-5 kisi demeyip biz yine devam edeceğiz. Yalnız cidden böyle bir şey olursa yani kpss şartını kaldırmayı başarırlarsa bizim guy kpss sonrasına mı sarkar ve bu da 2018 puanlılar için hayal olduğu anlamına mı gelir?
-
@Aslıhannn Dostum kurum içi sürecini şu an başlatmama sebepleri bir çoğunun kpss puanının olmaması. Eğer bu engel ortadan kalkarsa, ne kadar çabuk ilan getirebilirlerse o kadar işlerine gelecektir bu güruhun.
Bugün her kanaldan şartın kalkması için bastırıyorlar. O gün gelirse, sınav ilanı gelsin hemen diye bastıracaklar. Başkanlığın iki süreci birlikte yürüteceğini, en azından buna sıcak bakacağını sanmıyorum. Terazi onlardan yana değişirse, önceliği de onlar alır.
Nasıl bir baskı güçleri olduğunu anlamıyor çoğu kişi dostum malesef ama düşünün, mecliste grubu olan her partinin imza koyduğu bir kanun çıkarttırdı bu baskı.
Bir yönetmeliği, bırakın yönetmeliği bazı teftiş kurullarının müfettiş atama kararnamelerini imzalattıramadığı ortamda mutabakat ile kanun çıkarıldı diyorum dostum. Durumun ciddiyetini anlatamadık hiç malesef. -
@paretowilfredo Kelimeler kifayetsiz.. Teşekkürler üstad.
-
Sanıyorum bu konuda şu an yapılabilecek tek şey, arkasına ciddi bir kamuoyu desteği almış hukuksal süreç. Bu konudan mağdur olduğunu ortak dava dilekçesi ile belirtecek; mezunlar, mevcut gelir uzman yardımcıları, gelir uzmanları, dershanelerden temsilciler, sivil toplum kuruluşları (dernek, sendika) ve kanunun iptal talebinin de öne sürüleceği bir dava açılacak. Bu konuya öncülük etmesi gerekenler gelir uzmanları ve gelir uzman yardımcılarıdır. Dava için eli en kuvvetli olanlar onlar olacaktır. Mevcut "kamu hiyerarşisinin" bozulmasından tutun da ünvanı alış safhası, biçimi dava konusu olmalıdır. Bu düzenleme en iyi çıkmadan engellenebilirdi, meslek mensupları tarafından. O yapılamadı en azından bunun için öncü olabilirler ancak planlı, programlı bir yol haritası ile yanlarına gerekli desteği alarak. Ümitli değilim ama bu konuda dava açmayı düşünen meslek mensubu varsa her türlü destek olmaya hazırım. Bunun devamı gelecek ne yazık ki.
-
Arkadaşlar bu kurumici mevzusu nereden çıktı ya düne kadar bisey yoktu. Bilgisizligimi mazur görün
-
Forumu takip edenler bilir olumsuzluk silsilesi ysk secim mudurlugu sureci ile basladi 200 kisilik alim yapilacakti osymden yer bile ayarlanmaya calisildi ama son dakika ne olduysa kurum icine dönüldü,sonra icra mudurlugu icin iibf icin duzenleme yapilmasina ragmen 800 kisilik alimda bize yer verilmedi 2 yillik adalet mezunlari bile girdi bu sinava yanilmiyorsam,idari hakimlik deseniz tam komedi oyun icinde kural degismez bilirdik ama ilandan sonra yüzde 20 kota geldi sırf bi onceki alimda cogunlugu olusturan biz iibflileri engellemek adina simdide sira guya geldi insallah iibf uzerindeki bürokratik oligarşi biran evvel sona erer yoksa hiç iyi görunmuyor gidisatimiz...
-
EYT oy tehdidi, memurlar oy tehdidi, öğretmenler oy tehdidi fakat İİBF'liler sanki bir grup oluşumundan ziyade bireyler hâlinde üstesinden gelinebilecek oylar... Bunun müsebbibleri de hem faal olmayan arkadaşlar hem de atandıktan sonra yükselememe endişesiyle susmayı, bürokrasiyi siyasete tercih eden atanmış, eski kpss A mağdurları..
Bu algıyı kırmalıyız, bir kitle hareketi olduğumuz bilincine varmalarını sağlamalıyız.
Misal bir ilkokulda düz memursun, eğitim-sen senin adına diyor ki "düz memur A'nın, lisedeyken matematiği çok iyiydi, matematik öğretmeni olabilsin." vallahi pratikte aynı...
85 alınca, 13 kişilik alımda hayallere dalan arkadaş sana da diyorum...