2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Aynen önce guy alınıcak zaten ses etmeyin etsenizde değişmeyecek demesi doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Twitterda görüyorum herkes guy ilanı gelsinde kurumiçi umrumda değil havalarında. Guy ilanı gelse bile herkes yerleşemeyecek. Yerleşemeyen arkadaşlarımız seneye tekrar denemek isteyeceklerdir. Yani tüm iibfyi düşünmeliyiz bencillik etmeden bu bir hak gaspıdır.
-
@miraculumd42 Hocam Maliye Bülteni denilen hesap meşhur Kurum içi müdafisi t.k. kod adlı emek hırsızına aittir. Daha önce hesap kapattığında, kpss kurum sınavları ve Maliye kurum sınavları diye hesaplarla takipçi toplamış, ardından hesap değiştirerek t.k. adıyla geri dönmüştür. Bunu da hep sınav söylentileri artınca başlatıp ilanla dönüşleri yapmıştır.
Artık aldanmayın arkadaşlar şunlara. Adam diyor ki biz sizin hakkınızı aldık, sizi de tepe tepe kullandık bunu yaparken. Bugün yine yapıyoruz ve hep yapacağız.
Etkinlik yapmayın, ilanınız verilir susarsınız diyor açık açık. Bu adamın 600 küsür takipçisi olmuş bir de yine. Gerçekten kimse meselenin farkına varmış değil. Nasıl kullandırıyorsunuz kendinizi ve bir de resmen alay ettiriyorsunuz şu adamlara? Konuşturmayın bile. Yağdırın hakikati twitlerinin altına. Hem emek çalacaksın hem de yavuz olacaksın. İşe bak. -
Arkadaşlar içerden uzmanlık meselesinde sendikalar üzerinden de baskı yapıyorlar. Başta etkin sendika olmak üzere her defasında içerden uzmanlık talebinde bulunuldu. Zaten kimi siyasi partilerde vaat etti ve gerçekleşti. Bende bu teşkilatın mensubuyum bizim başkanlıkta bizzat amirler hizmetlilere, güvenlik görevlilerine ders çalışın uzmanlık açılacak diye yol gösteriyor. Şuan gelir uzmanı kökenli müdür,müdür yrd ve grup müdürlerinin çoğunluğu içerden uzmanlık ile uzman olan amirler.Bu yüzden içerden uzmanlığı makul görüyorlar. Bunların bu yüzden bizlere bakışı zaten farklı. Memurlar ve içerden uzman olanlar bizde kpss ye giriyoruz diye kendileri ile bizleri aynı kefeye koyuyorlar.Bir çoğu kpss den geçen sene 0 puan aldı.Çünkü 1 net bile yapamıyorlar.Bu yüzden de 50 puanda olmasın talebinde bulunuyorlar. Daha ötesi ellerinden gelse sınavsız uzmanlık alacaklar. Ki bizim kurumda vaktinde mahkeme kararı ile uzman olanda var. Vaktinde güvenlik,hizmetli uzman yapılarak mesleğin içi boşaltılmış ve dahada boşaltılıyor. Birde bizim vaktinde mesailerimiz vardı ve kesildi. Uzman olarak kaybımızı almamız lazım haksızlık diyorlar.Uzarda gider arkadaşlar.Bir gelir uzmanı veznede,danışmada vb her yerde çalışır ve görev tanımı olmaz ise; aynı işi memurlar da yaptığı sürece kendilerince bir şekilde haklı ortam yaratıyorlar.Çünkü etkin olan birimlerde vb çoğunluk içerden uzman olanlarda...
Şunu da belirteyim bir çoğu yarın dilekçe verse emekli olacak durumda,personel ihtiyacı özellikle ilçelerde had safhada.Mutlaka alım yapılması gerekiyor. İçerden uzmanlık açılarak ünvan değişikliği personel ihtiyacını kapatmıyor. Zaten bir çoğu vhki aynı işi yapıyor.Sınav ile unvanları değişecek.Ne kalifiye olarak ne de sayı olarak pek personel artışı olmayacak. Personel ihtiyacından dolayı hizmetlilere yetki alınıp iş yaptırılan yerler var.O açıdan ilan mutlaka gelecektir.İçinizi rahat tutarak çalışmalarınıza odaklanın bence. -
@basicp hocam kpss a ile giren sizlerin sayisi cok daha fazla degil mi kurumda hep birlikte bir ses cikarsaniz dernek sendika imza bisiler en azindan guvenlikcisi odacisi uzman olmasa? Topluca buna ses cikarilsa mutlaka etkisi gorulur.en azindan kpssden yuksek puan istensin 50 nedir.icerden ses ciksa bizlerde disardan destek oluruz
-
@basicp ayrica benim gozlemledigim kadariyla kurumiciciler bu isin mahkemeye gitmesinden cekiniyorlar islerin tersine donmesinden.bu yuzden acele ediyorlar.umarim birileri hukuksal sureci baslatir
-
@sonunageldim kardeşim giren arkadaşlarımız genelde ilk fırsatta kurum değiştiriyor. https://www.gib.gov.tr/kurumsal/kariyer-ve-insan-kaynaklari/hizmet-surelerine-gore-dagilim-0 bu linkten hizmet yılı aralıklarına baktığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. YGUD derneğimiz var mesela inanın siyasi alanda da bürokrasi alanında da ellerinden geleni yapıyorlar. GİB başkanı ile de ;siyasilerle de kaç defa görüşüldü. cumhurbaşkanımıza elden dosya bile teslim ettiler. Ama bir şekilde yeterliliğe tabi gelir uzmanları görünmezden gelinmeye çalışılıyor.
-
@sonunageldim şuan onlardaki korku daha çok kaç kişilik sınav açılacak korkusu. Talepleri teşkilata ne kadar vhki memur varsa hepsinin sayısı kadar kadro açılması.Bir çoğu da kpss de sıfır aldığı için içerden uzmanlık gelse bile yine bir çok kişi mağdur olacak şeklinde. Yukarıda arkadaşlarda belirtmiş. Asıl istekleri bu işin sürekli hale getirilmesi. Diğer kurumlardan sayıları az olmakla birlikte uzman olabilirim umudu ile geçişler bile oluyor.
-
@basicp evet sendikanin taleplerini gorduk.guyun artik bu sekilde alinmasi seklinde.derneginde sizlerinde bizlerinde sesimizi duyurmaya devam etmemiz gerek.insallah karsilik bulur en azindan kpssden 70puan istense 10kisi bile alamaz gibi gorunuyor..bizlerin issiz kalip guvenlikcinin uzman olmasi inanin disardan kabul edilir gibi degil.okumasaydik keske dedirtiyor Allah hakkimizi yedirmesin..ruzgar tersine doner birileri hukuksal yola basvurur da surec degisir insallah
-
@basicp Kurumda bir memura bu konulardan bahsediyorum, çocuklar şöyle mağdur oldu falan diyorum, kendimce üstü kapalı mesaj vericem, karşınızda beni bulursunuz diye. Ne dese beğenirsiniz; "Ya demek öyle ben de mi maliyeye geçsem acaba" o an hissettiklerim tarifsiz. Nedense bu insanlar zaten bir yere geçmek isteyince geçebilen insanlar oluyor.
Verdiğiniz bilgiler için sağolun ama biz yine talebimizi sizin nezdinizde yenilemiş olalım, kurumdaki personelin çabaladığını öğrenmiş olduk ama beklentimiz daha fazla, desteklerini artırarak devam etmeliler. Kurumiçiciler de bu hedefe ulaşmak için yıllarca çabalamış nihayetinde. -
@sonunageldim Düşünün iki yıllık önlisans mezunlarına da kurum içi sınav hakkı verilmesi gibi bir talebin yetkili sendika tarafından toplu görüşmeler esnasında dile getirildi. İçerden uzmanlarında kurduğu dernekte bu durma tepki gösterdi baya. Kurum içi baya çetrefilli anlayacağınız.Düşünün a kadro uzman olarak mesleğe giriyorsunuz. B kadro müdür yrd emrinde görev yapıyorsunuz. Müdür yrd sınavını kazanırsanız b kadroya geçtiğiniz için yaklaşık 600 tl maaşınız düşüyor. Personel yapısı bu şekilde çapraşık. İnşaAllah bu sorunlarda giderilir ve tez zamanda ilan gelir arkadaşlar. Başkanlıkların ısrarla personel talep ettiğini biliyoruz. Er geç cevap vererek ilana çıkacaklar.İçerden uzmanlık ilanı kpss şartı olduğu için kpss sonrası gelir en erken. Bu açıdan baktığınızda uzman yrd. ilanı gelecektir.Yrd ilanını geçtim müdür ve müdür yrd ihtiyacı bile hadsafhada.
-
uzun olan hiçbir yazıyı okumaya takatim yok ama anladığım kadarıyla herkesin umudu tükenmek üzere ve benim gibi çok kişi var. 73,5 puanımla yalnızca geçen senenin taban puanlarına olan azıcık umudum yüzünden guy'u bekliyorum. o da gelmezse artık b'ye döneceğim yüzümü. herkese kolaylıklar dilerim.
-
@strtmn Dostum İsmet Özel, "İkna edilmişlerle yola çıkılmaz." demiş. Forumda yer alan dostlarımızın ciddi bir çoğunluğunu tenzih ediyorum lakin mezun grubumuzun ciddi bir kısmının ikna edilmeye ihtiyacı var mücadele etmek adına. Bu nedenle de bir şeyler yapmak için önder olmak adına ben doğru kişi miyim emin değilim bu düşünceler içerisindeyken. Benim çevremde mücadeleye hazır, itirazı olan az sayıda dostum var ve bizler zaten elimizden geleni yapıyoruz. TY bir itirazdır. Sınav ve eğitim piyasasında yer alan statükoya bir itirazdır. Yanlış giden işlere, fahiş kitap fiyatlarına, kötü rehberliğe, kirli bilgiye, sıraları herhangi bir sebeple doldurmak üzerine kurulu rant düzenine karşı bir itirazdır. Biz itirazımızı yaptık. Sada geldiği kadar bu itirazımız çınlıyor, çoğalıyor. Ancak bu işi organize etmesi gereken başka mecralar da olduğunu düşünüyorum.
Görüyorsunuz, biraz ses çıkınca kurum içinin geri alınmasına dair itiraz ve bunun ciddi bir ses halini alma ihtimali bile samimiyet turnusolü oldu. Kimin, kim olduğunu herhalde daha iyi anladı dostlarımız. Ama yetmez elbette. Bu işin Stk'sı olanlar, onların çevresinde yer alanlar, sizlere dost görünen hocalar, yazarlar, çizerler, fenomen hesaplar vs. piyasada bu işle alakalı bir hacme sahip herkesin bir özgül ağırlık koyması gerekiyor bu işe. Çözüm belli, itiraz ve ısrar. Bunun hangi sınırlar dahilinde yapılması gerektiğini hep söylüyorum. Bu sınırlar içerisinde kalınıp, istikrarlı bir şekilde dile getirilmesi halinde kazanımlar elde edilmeye başlanacaktır. Biz de her zaman üzerimize düşeni yaparız dostum. -
Ne zaman gelicek bu ilan
-
@Ezgi71 30 şubatta gelecek duyum sağlam
-
@urfaspor63 30 Şubat mi yok artık hocam daha erken gelmeli ya bakanin onaylaması kalmış bı
-
@homecinomiss hocam şubat en fazla 29 çekiyor o da 4 yılda bir Arkadaş kendince eğlenmek amaçlı mesaj atmış sanırım.
-
-
Benim anlamadigim. 15 gun once 2000 kisilik kadro ihdas edilmisti gelir idaresi başkanlığına. Bu bizim için alim olacağına işaret değil miydi. 1500 civarı guydan bahsediliyordu en az. Bu da mı yalan
-
Keşke Bakan Bey'in Cuma namazını nerde kılacaģını öğrenmek mümkün olsa. Illa ki bir arkadaşımız iletişime geçebiliyor. Daha önceleri şehir bilgisi nereden sağlanıyordu acaba. Yine mümkün olsa keşke.
-
@izzo hocam yalan değil.Ancak ne zman geleceği insanları yıldırdı.80 -85 arası kitle 2 yıldır tek kurum sınavina giremedi.Kpss 2020 geldi cattı.