2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@zenginmemur haftaya bişey kalmadı göçten sonra Guy gelse keşke
-
@sonunageldim haberde en azından kpss şartı olacaksa son 5 yıl geçerli ve 50 puan yeterli olsun yazıyor kafayı yedim okuyunca bu nedir ya nasıl bişey bu Allah'ım
-
Arkadaşlar elbette itiraz ediyoruz. YGUD isimli derneğimiz var. Bu dernek aracığıyla sürekli dile getiriyoruz.Sizlerde daha çok bu konuyu da dillendirip kamoyu oluşturulursa bu olaydan geri adım atılabilir.
-
@besiktas35 koskoca bir yazıklar olsun. Vicdan diye seslen o güruha, dönüp bakan olmaz. Eller ovusturulmus bekleniyor adeta, demez misin bunca gencin vebali üstümüze olur. Sistem izin vermiş, bize hayırdır tabi...
-
@besiktas35 ilk zamandan beri her yerden bu konuda sesimizi duyuralim diye yalvardim resmen.ama kurumici calisanlar sizi etkilemez diye manipule etti sus pus oldu herkes.
Dershane hocalarinin bize en cok destek vermesi gereken nokta bu aslinda.guy olmazsa dershanelerse olmaz cunku.cogu cok etkin insanlar toplanip sesimiz olabilirler.
Bir grup olarak biz sesimizi cikarmaya calistik herhangi biside yine cikaririz ama disardan zor oluyor.icerden insallah bu mucadeleyi kazanirsiniz.Allah bu haksizligi gorsun insallah. 2020 kpssye girenler bosa girdigini anlayacak ve bu guydan elenenler olarakta son guy oldugunu..insallah is isten gecmemis olur -
Arkadaslar bu duzenleme guy mu gu mu ben pek anlayamiyorum olayi. Gelir uzmani ise bizim guy ilanini ne acidan etkiliyor tam olarak
-
@whshw guy lar yeterlilik verip gu oluyor. 4000 tane gu olduktan sonra guy almanin ne anlami var?
-
İçerden sınavın yeni guy alımına nasıl etkisi var açıklayalım. Şimdi tutun ki 1000 Guy/Gu açığı var. 500 de Güvenlik, şöför, hizmetli , düz memur ( memur artık alınmıyor ) açığı olsun. Bu sınavla adam 1000 tane GUY açığını kapatıyor, diğer ünvanların açığını fazlalaştırıyor. Sonra gidip yukarda saydığım ünvandan B grubu ilan açar ordan alım yapar. Sizce şuan İdarenin GUY alımına ihtiyacı olur mu ? Etkilenmemiş mi oluyor ?
Bu konu gecelek sınavlar içinde çok önemli, mesleğin geleceği içinde çok önemli. Resmen mesleğin içini boşaltyorlar ayağa düşürüyorlar. Bizlerden başka kimsenin de sesi çıkmıyor.
-
@besiktas35 twitter'da bu konuyu savunan bir dangalak var, "biz de size iş öğretiyoruz ama hakkımız" demiş. Sanki anadan doğar doğmaz konut vergisi tahsil etmiş gibi...
Hükümeti de anlamak mümkün değil; kim nasıl bilgilendiriyor yöneticileri anlamıyorum. Bu davranışlarla şu kriz ortamında oy devşirmek epey zor!! -
@Godot işte sizin kafanız bu kadar .kendine sherlock holmes sanan saflar .grup yetkilileri ip den baksın .e mail de vardır .
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Gıyaben bir kişi daha tartışmayı uzatırsa dostlar o kişilerle dostluğumuzu gözden geçireceğim.
Gerçekten şu tartışmalar ve ithamlar sıkmaya başladı artık. Anlayış ve iyi niyetimizi suistimal etmeyin lütfen.
Sabahtan beri seyrediyorum. Her baktığımda şu başlıktaki herkesin kati şekilde haklılığına şaşıyorum.
Ben kendimi haksız sayacak ve böyle devam ederse gerçekten bu başlığa farklı bakmaya başlayacağım.
Yönetim müdahalesi olduğu zaman bizi dahi itham edenler oluyor kaldı ki.
Tadı kaçmaya başladı bu işin. Sizlerden ricamı dikkate alacağınızı umuyor, iyi muhabbetler diliyorum. -
grup yöneticileri de sürekli giriş yaptırarak zaten hangi ıp den giriş yaptığımı bulmaya çalışıyor çünkü bizim böyle 10 15 tane hesabımız var sürekli yazıp yazıp duruyoruz .benim tek hesabım var bi bilgisayardan bi telefondan giriyorum .aynı şeyleri yazıyoruz birbirimize benziyoruz size göre ! çünkü hepimiz bu işin nasıl olduğunu biliyoruz .bu sorunları görüyoruz .sizler görmek istemiyorsunuz umut istiyorsunuz ben desem ki arkadaşlar şubat ın 5 inde ilan geliyor hepiniz beğenirsiniz ama gerçeği yazınca kızıyorsunuz .bize mi kızıyorsunuz yoksa kendinize ya da yetkililere mi ?Kurum içi tehlikeli diyoruz yokkk etkisi yokk diyorsunuz .yönetmelikte çalışanlar yoksa ilana etkisi olmaz diyoruz, yokk olacak etkisi olacak .ne istiyosunuz arkadaşlar ?evet yönetmelik çıkacak ve guy lar vmy olacak bu yüzden mi bekletiyorlar dememizi mi ?ben kurumda bizzat gördüklerimi paylaştım ve çalışan her arkadaş da size bunu söyler .daha bu başlığa tek gönderi yazmıcam .sizler yaşayıp her şeyin doğrusunu göreceksiniz .
-
@voice Dostum ben ikili tartışmalara girmeyi hiç sevmem. Kısır konularda tartışmaları da faydasız bulmuşumdur her zaman. Ancak Yöneticiler diye başladığınız cümlelerde yanlış yönlendirmelerle belki de sehven bana ve söylediklerime bir sözünüz var gibi bir sezgiye sahibim. O nedenle bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak gerektiğini düşünüyorum. İlanın geliş dönemine dair de sözlerimiz ortadadır. Herkes umut satarken taşlanmak pahasına doğrusunu söylemişizdir her zaman.
Birincisi Kurum içi konusunda daha bu konu ufak ufak dillendirilmeye başlandığından beri bunun için vermiş olduğum mücadeleye ileti, haber ve twitter geçmişimiz fazlasıyla delil taşıyor. Bu konuda bizi kastetmediğinizi düşünüyorum. Bu konunun mücadelesini hep verdik, her zaman vermeye de devam edeceğiz.
Gel gelelim yapılanma konusuna.
Ben hiçbir yapılanmaya dair sözümde GUY'a haklar verilecek, guy için büyük değişimler olacak şeklinde bir cümle sarfetmedim. Guy'u ilgilenditen tek husus olarak muhtemel bir il sistemi değişikliği ve yer değiştirmeye dair konuların masada olduğunu, bunun da yönetmelik değişikliği planına tabi olduğunu ama netliği olmadığını söyledim. Buna kaynağım da bizzat bu çalışmaları yürüten insanlar. Bu nedenle bir çalışma ve plan olduğundan şüphem yok. Ama neticesi hakkında karar verilmediğini de biliyorum. Bu konu da yapılanma konusundan bağımsız bir husus zaten.
Yapılanmaya dair neler olduğunu ve nelerin işleri askıya aldığını, almış olabileceğini yukarıda dile getirdim uzunca. Bakanlığı, iş ve işlemlerini bir bütün olarak ele almak gerekliliğini ıskalamamak gerek. Bir tarafta bazı işler askıda iken, diğer işlere odaklanılmıyor malesef. Çünkü işlerin tamamı toplamda üç insanın kararlarına bakıyor. Onlar da külli hareket etmeyi, parça parça işleri ilerletmeye tercih ediyorlar. Yapılanmanın ilana etkisi bundan ibarettir. Bunu da defalarca dile getirdiğim için anlaşılmaması için bir sebep göremiyorum. Kurumlara içerden bakmaktan daha sağlıklısı işleri yürüten perspektiften ve dışarıdan bakmaktır. O nedenle tabloyu daha sağlıklı görmek için tek noktaya odaklanmamanızı öneririm.
Katkılarınız için teşekkür ediyorum. Çoğu noktada hareket ortak hareket etme biçimimiz var, olacaktır da. Farklı düşünceler ise benim için zenginliktir. Tek ricam bizim sözlerimizi dolaylı biçimde aktarırken doğru aktarmanızdır.
Iyi çalışmalar diliyorum
Ip konusuna da açıklık getirelim, bir iddia ve inceleme talebi olduğunda biz bunu değerlendirmek ve incelemekle mükellefiz. Kontrollerini yaptı arkadaşlarımız. Olumsuz bir kanaat oluşmadığından gördüğünüz üzere hesabınız halen açık ve aktif. Dediğim gibi, bir iddia söz konusu inceledi ekibimiz ve aksi bir duruma rastlanmadığını bana rapor etti. Konu kapandı.
-
@cemalicoşan hocam kurum içinin haksız olduğunu düşünüyorum ama adam kaç yasında Twitter açıyor mücadele veriyor, bizde çoğu ilan bekleyen arkadaş mücadelesinin farkında değil bide bu var. pareto ve diğer arkadaşlar başından beri söylüyor bu kadro bizim hakkımız evet ama bu şekilde giderse ne olacak, tekrar söylüyorum bu süreci uzun yaşamış biri olarak ilan gelecektir ve ben daha önce söylediğim gibi her ile yetecek puana sahibim ama bu yolda uzun zaman geçirmiş biri olarak yeni giren arkadaslarım adına üzülüyorum
-
@sneijder5 Dün yazdığınıza dönmeyi unuttum dostum yoğunluktan kusurabakmayın. Aklımdaydı halbuki, bu konuda benim düşüncem her fırsatta hatta her gün özellikle kurum içinden dönüşün mücadelesini vermektir. Taleplerimizi her gün iletmektir. Ders çalışmak gerek bunu hep söylüyorum dostum, imkanlar az her an hazır olmak zorundasınız ancak günde bir saat etkinlik, şehrinize bakan bey geldiğinde bir iki saat oralarda olmak, her fırsatta belli konularda yetkilileri etiketleyerek twitler atmak çok vaktinizi almayacaktır. Instagramı olan çoğu dostumuzun orada dahi en az bu kadar vakit harcadığına eminim. Bunun yerine hakkımızı aramamız lazım. Ve talebimizde ısrarlı olmamız lazım. Aksi halde kazanım elde etmek şöyle dursun, elimizdekileri yitirmek noktasındayız her gün.
Haberler yaptırıyorlar. Bize asla yaptıramayacakları haberleri yaptıracak birilerini muhakkak buluyorlar. Bir tık uğruna haksızliktan taraf oluyor bu siteler. Bakın daha evvel de söyledim. Şu an kurum içi sınavı olmuyorsa, guy alımına bir ihtimal doğduysa öncelik verilmesi açısından KPSS koşuludur sebebi. Talepleri ise KPSS koşulunun kaldırılması. Kpss şartı kalkarsa bir şekilde ilanın KPSS 2020 öncesi gelmesi için bastıracaklardir sonraki hamlede. Bu da beklediğimiz alımı kpss sonrasına dahi atabilir. Kurum içi guy alımını etkilemez diyenlerin ya çok saf ya da art niyetli olduğunu düşünüyorum.Unutmayın, 5 yılda 2 sınav hükmü kanuna kondu. Amaç bunu sürekli kılmak. Tüm memurları, mümkün kılabilseler ögrenim şartı olmaksızın gelir uzmanı yapmak. 5 yılda 2 alım planı dahi sizin alımlarınızın arasına en az 1-1.5 sene süre girmesi demek. Sırf bu etki bile yeterli, etkileyecek demek için. Diğer hususları uzunca istişare ettik zaten.
O yüzden her gün, ısrarla Kurum içinin haksızlığını duyurmak zorundayız. Aksi halde iibf mezunlarının A Grubuna tutunmasinı sağlayan en önemli dal çatırdıyor. Yakında elimizde kalacak bu dal ve hepimiz düşeceğiz.
-
Katipler az kala hakim olacaktı buna zor engel olundu. Ki bizim hukuk dünyası kadar birlikteliğimizin olması imkansız gibi birşey. Öğretmenlerde ki birliktelik bile yok idari bilimlerde. Nerede bu 450 bin işsiz aklım almıyor. Sanıyorum herkes öylesine felan okuyor artık bölümleri.
Birde bazı arkadaşların hiç önemsemediği şey şu ; kurumici yükselmeler bizlerin atanmasını hiç etkilemese bile, senin o kadar çaba sarf edip gençliğini katlederek aldığın o unvanı vasıfsız kişiler kolayca elde ediyor ve mesleğin içini boşaltıyor. Şahsen ben çok korkuyorum o kadar uğraştıktan sonra herkesin kolay elde ettiği içi boş bir meslek icra etmekten. -
@sneijder5 Hocam inanın ben de sizinle aynı düşünüyorum; ne gerekiyorsa ty forum öncülüğünde ya da onların katılımıyla yapalım, uğraşalım.
Vallahi CİMER'e 5 sefer, burada hissedilen muhalifliğimi (devlete değil sisteme) de dahil ederek hem de, yazmışım.
Üstüne dense ki kalk şuraya git gider ilgilenirim ama herkesten bunu beklemek artık doğru gelmiyor.
Meclise gidelim diye kaç sefer yırtındım, birkaç vekile mail de attım gelin bekleriz dediler, taleplerimizi siyasi olarak kullanmayın da dedim, katılım sağlamak isteyen bir elin parmağını geçmedi... Tweet floodu yaptım İ.İ.B.F kökenli vekillere, millet tweeti okuyup es geçti...
Suskunluğumuzda, sadece tepkisizlik aramak makul değil; o adam ya da başkaları, kim bilir kapı ardlarında Hükümetle ne ilişkiler kurmuşlardır da bu sözleri dile getirme cürretinde bulunabiliyorlardır.
Biz öyle miyiz asla neden çünkü biz işsisiz, iş bulsak bizi bekleyen bir güvenlik soruşturması var bundan daha beteri askerine güvenmeyen millet, milletine güvenmeyen Hükümet, Hükümetine güvenmeyen siyaset var...Hâl böyleyken ununu elemiş eleğini asmış bir memurla, memur olmak için bir partiye hizmet etmek zorunda bile bırakılabilen adayları aynı görmemek lazım.
Yani diyorum ki ben de sizin gibi mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum ama bu korku ikliminde kolektif bir çaba pek mümkün görünmüyor.
-
Defaatle söyledim, içini boşaltmak istemediğimden de ikide birde, yaranma gibi görünür diye dillendirmek de istemiyorum; ty ailesi doğru olanı doğru zamanda yapmaya çalışıyor, seve seve de destekliyor takip ediyoruz, amacım onlara öncülük etmeye çalışmak ya da rol çalmak değil.
Fakat denilirse ki aktifleşelim, 25 kişi bir araya gelelim, gidelim Bakanlığa, 2 kadın, 2 erkek arkadaş durumumuzun vehametini dile getirelim.
Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. İyi kötü türev, integral, olasılık, problem çözmüş insanlarız biz de biliyoruz ki haydi bu alım 2500 olsun, hepsi GUY olsun hak edenler yerleşsinler fakat ya sonrası?
Bunun istatistiksel karşılığını hepimiz biliyoruz. Ben, sıradan, alelade bir vatandaş olarak korkmadan çekinmeden mücadeleye hazırım. -
@paretowilfredo Estağfirullah hocam gönüller bir olsun.Yaptığınız açıklama için teşekkür ederim çünkü buralar bu anlamda birlik içinde olmalı ve o hakkımız, emeğimizin karşılığı ilanı getirmeliyiz.Selam ve dua ile.
-
@cemalicoşan hocam yazdığım ileti size yönelik değil yanlış anlamayın eğer öyle düşünmenize sebep olduysam hakkınızı helal edin, söyledikleriniz de haksız değilsiniz.Etkileşim ve ulaşım anlamında farklıyız kurum içinden doğru ama siz hatırlarsınız hocam daha önce nasıl mücadele vererek getirdik bu ilanları kazanamasam da kazanan arkadaslarıma sevindim, velhasıl kelam hepimiz aynı gemideyiz