2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@kamu hocam benim en korkulu dersim hukuk . Hukuklar nasıl geliyor guyda
-
@Su28A hukuklar yapılabilir ama açıkçası guy sınavı 2015-16-18 de girdim.ve her geçen sene kurum sınavım düştü yani gittikçe zorlaşmaya başladı. En sonkine sınırda girmiştim zaten. Yani bence kpss çalışır gibi çalışılmalı biraz daha sorular nitelikli olmaya başlıyor bence. Tabi kpss kadarda değil. Hukukta vaktiniz varsa hızlı şekilde hukuköğretir kamu hukuku falan video baksanız. Benim son kpss sınavında bir ay o videolarla baya oturdu hukuk. Serkan karaoğluda iyiydi özel hukukta da
-
@kamu hocam birer kez tekrar ettiniz anladığım kadarıyla herşeyi konu olarak. sonrada adem kılıç çıkmışlar. hiç tekrar etmediğiniz konu yokmuydu hukuk vs? Birde 80i geçmek lazım heralde yazılıda da. anladığım kadarıyla kpss kadar ağır değil ama 80in altına düşme dediler biraz korkuttu beni. Bu arada kpss puanimda 85e yakın. Son olarakta ilginiz için gerçekten teşekkür ederim.
-
@lannisterjk aynen 80 geçilmeli. Benim ilk kurum sınavım 2015 te 90 dı. Sonra gittikçe düştü 84 en son 82 ydi. Zaten 81 ile kapamıştı istanbul yanılmıyorsam. Yani en az 82 doğru gibi şartlayın kendinizi. Muhasebe biraz daha basit oluyor bence guyda.benim maliye muhasebe iyiydi onlardan az yanlış yapmaya çalışıyorum. Hukukta hatırladığım kadarıyla ticaret icra falan yetişmemişti. Ama adem kılıç çözerken çözümlerle tekrar ettim açıkçası. Ayrıca konu da soru da sadece 1 defa çalışabildim. Yani tekrar etme şansım olmadı. Çünkü benim çalıştığım süre 2 ay bile değildi.
-
@Aslıhannn ortalama bulur çünkü ilan geldiğinde başvurular 10 gün sonra falan başlıyor 15 gün falan başvurular sürüyor bal en kötü 2 ay sonra olur sınav yarın ilan gelse ama yarın da ilan gelceğini pek sanmıyorum 🤩
-
@lannisterjk iktisat bakamamıştım hele mikro bende hiç yok sadece çıkmış sorulardaki çözümlere baktım.
-
@lannisterjk ilanla sınav arasında min 45 gün oluyor ztn öyle hesap edin
-
@kamu hocam kumaşınız var demek ki. 2 aydan az bir sürede halletmissiniz 1 yıl es verip. Sizin gibiler var mı peki yoksa istisnai misiniz
-
@lannisterjk tecrübeden oldu heralde. Yoksa bende geçeceğime inanmıyordum ama demekki kıyıda köşede kalmış bişeyler. 2017 kpss den sonra zaten mülakattan elenmiştim. düğün falan derken 1 sene kapandı benim için sayfa. Ama süre az oldunmu zaten hemen o tempoya giriliyor rahat geçilir bence
-
@lannisterjk arkadaşlar guy kurum sınavı brz tecrübe işidir kpss den cok yüksek alan donanımlı insanlar ilk girişlerinde eleniyorlar yazılı sınavda sorular zor değildir fakat cok dikkat isteyen sorular sorarlar hemen bi şıkka atlamalık sorular bnm tavsiyem hangi ders olursa olsun soruyu da şıkları da dikkatlice cok yavaş okumanız emin oldugunuz soruyu dahi iyice düşünerek cevaplamanız sadece çıkmış soru odaklı gitmek pişmanlıktır konu tekrarı+kpss kurum sınavlarında cıkmış sorular+guy çıkmış sorular ve son olarak 4T guy denemeleriyle zirveye cıkarsınız 4T guy denemeleri zordur fakat sınava girip soruları gördüğünüzde çekirdek gibi çitlersiniz guy sorularını
-
@poncik hocam 4T denemelerini kpss surecinde çözdüm biraz. Fakat inanılmaz zor geldi. Ne diğer denemelerde ne de sınavda bu kadar zorlanmadım. Bu sene girdiyseniz bilirsiniz maliye testi biraz farklıydı. 4T nin tüm soruları o maliye testi gibiydi Gerçi bekledigimden iyi bir maliye neti yapmıştım ama çok farklıydı. Yine de bunu dikkate alacağım. Zaten alım açılınca 4T Guy denemesi çıkarır. O seti alır çözerim. Sağolun
-
@lannisterjk ben tecrübelerime dayanarak tavsiyede bulundum tabi bu tavsiyelerim ilk kez girecekler için tabi herkesin bir çalışma taktiği vardır bir tavsiyemde şu eğerki daha önce guy cıkmış sorulara bakmadı iseniz son iki alımın yani 2017 ve 2018 deki kurum sınavını sınava bir hafta kala çözün işte o zaman sınavdan aşağı yukarı kaç puan alacağınızı anlayabilirsiniz
-
@poncik evet hocam çok haklısınız geçen sene gygk da yapmıştım o son iki yıl denemesini. çıkmış sorulara çalışırken o guy soruları ile sık sık karşılaştım zaten. Son olarak size şunu sormak istiyorum. Çıkmış soru pişmanlık dediniz. Acaba çıkmış derken genel çıkmış sorular kitapları mi yoksa sadece guy çıkmış soruları mi kastettiniz pişmanlık derken
-
@lannisterjk insanlar guy çıkmış soruları nerdeyse 5/6 kere çözüp ezberleme aşamasına geçiyorlardı geçen sene bu şekilde çalışan bir cok kişi sınavda bikaç farklı soru gelince patladı en fazla 2 kez çıkmış sorulara bakmanız yeterli ilkinde hem soru hem çözümleri okuma şeklinde ikincisinde de çözüp sadece yanlış yaptıklarınızın çözümlerini okuma şeklinde olabilir
-
@lannisterjk şöyle düşün konuyu bilirsen soruyu ztn yaparsın milyon kez aynı soruları çözüp durmanın bir mantıgı yok
-
@poncik evet süreye diğer kurumlarin sorularını, deneme vs sıkıştırmak önemli.
-
@lannisterjk hocam velevki bu ay ilan geldi. bizom kazanirsak atanmamiz ne kadar surer:?
-
@lannisterjk il göçe hazırlamıyorsanız zaten konuları %60 bitiyor. Ama hazırlamıyorsanız başlamalısınız
-
Bunca zaman gelmedi bari il göçten sonra gelsin cakismasin sinavlar
-
Toplu taşımaya binmek üzere vatandaş, tıkış tıkış dolu, içerideki bir gruba "biraz kayabilir misiniz yer yok?"
-
Cevap: "yooo bir de otobüsten inelim hahahaha"
-
Cevap: "nası kay dersin yğaa sen kimsin?"
@Muhalba bu minvalde tartışan adamlara dert anlatmak mı Allahım sen büyüksün...
Adamlar vakayı anlamamakta ısrarcılar zira yetiştirme tarzları böyle...
-