2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@izzo evet hazırlanıyorum. demek istediğim bitirmekten ziyade sınava hazır olmak ile ilgili.
-
Geçen alımda sınav tarihleri nasıldı? Bilenler yazabilir mi?(aşamalar arası ne kadar zaman var)
İlan tarihi? kurum sınavı tarihi? Açıklanma tarihi? mülakat Tarihî? mülakat sonuç tarihi? işe başlama tarihi?
Bu seferki de aşağı yukarı aynı mı olur? -
@Ayhan-ışık geçenki çok uzundu inşallah öyle olmaz. Mülakat tarihi açıklanması bile 6 ay sürdü. 18 ağustos sınavdı 13 eylül sınavın açıklanması. Nisanda mülakat oldu mayısta açıklandı. Baya uzundu
-
@Su28A katılım azdı.
-
@homecinomiss hocam 1500 kişilik alıma bile misal 30 il alıma çıkarsa sizin puanla 20 25 il yani kabaca illerin yüzde 75 80 ini tutturmak mümkün gibi duruyor, atınıp da önümüzden çekilmiş olan aday sayısına ilave olarak 2018 ve 2019 yıllarında çift puana sahip kişiler de mevcut. Misal ben. Kabaca sizin puanınızdan daha iyi bir puana sahip 500 1000 kişi de böyle çıkarırsak reel sıralama daha da gerilemiş olur.
-
@Su28A iki kişi ekleyip cevap vereyim dedim mesajlar biraz karıştı, hocam benim de 2019 sıralamam 6250 civarında olması lazım şimdi sorunuza yanıt vereyim sizin sadece 2019 puanınız var. Öncelikle kpss de son yıllarda yapılan netlerin artmasına karşın puan ve de sıralamalar geriliyor. 2018 de kabaca ilk 10000 civarında yer alan bir aday 2019 yılında ilk 6500-7500 içinde olsa da 2018 puanı daha yüksek oluyor bu da şu anlama geliyor belirttiğimiz bandın aralığında iki yıl puanına sahip bir aday 2018 puanını kullanacaktır ve 2019 yılından çekilecektir. Sağlıklı bir yorum yapabilmek için sizin puanınızda olan bir adayın 2018 yılı sıralamasını bilip üzerine de sadece 2019 puanı olan ve de sizden yüksek puanı olanları ekleyip guy için kaç binde olduğunuzu saptamaktır. Kanımca 2018 de sizin sıralamanız 10000 11000 lerde olsa bi 2500 3000 de 2019 yılında önünüzde olanlar varsa 14-15.000 lerde olursunuz. Bu sıralamadan da kurumlara atanmış sayıyı çıkarırsanız (ancak her atananı çıkaramazsınız sizin sıralamanızdan daha iyi olup atananları çıkarmanız lazım) yaklaşık sıralamanızı bulursunuz. Sonuç olarak da açılacak illere ve de toplam alım sayısına göre kendi şansınızı saptayabilirsiniz
-
@iyibiri anladım hocam çokta fazla umut yok kendi şahsıma demekki. Tercih edeceğim il şansa tutarsa anca öyle olacak gibi . Sıralamam baya gerilemiş oluyor böyle bakınca çünkü
-
@Su28A hocam modelinizi bozmayın arkadaş demistya 14 bin filan onunizde var sakın 2018 kpss ye giripte 2019 kpss sınavına girip puanini yukseltenleri yok saymayın mesela benim 2019 puanım 18 puanından daha yüksek bu yüzden 19 puanıyla başvuru yapacam benimgibi yüzlerce binlerce kişi vardır.
-
@Su28A hocam yapmayın Allah aşkına, ben siz umutsuzluğa kapılasınız diye yapmadım o kadar açıklamayı bilakis umut var ilanda yer alacak sayıya bağlı 2000 lik alımda şansınız var diyebilmek için yazdım, kaldı ki tahmini olarak belirlediğimiz sayıdan en az 300 500 kişiyi de yanlış il tercihinden dolayı elerseniz (gerçekten hiç hoşnut olmadığımız bir durum olsa da ne yazık ki sistem böyle) sırlama azaltacak bir durum. Ancak sıralamaları falan net tahmin edemediğimiz için kesin konuşamıyorum ama 1500 kişilik alımda bile orta derecede şansınız vardır belki kimse bilemez. Eğer o yaptığınız umut verici tahminleriniz tutmasa bile hiç değilse 2020 kpss alana hazırlanmış olursunuz.
-
@iyibiri @frank haklısınız arkadaşlar çok sağolun. Ben 14-15 bin olunca çok ihtimal yok geldi ama anladım şimdi sizleri. Zaten her halükarda benim 2020 ye hazırlanmam şart . Şuanda elimizden gelen tek şey ders çalışabilmek . Dış etkenleri biz belirleyemiyoruz nasipte varsa gerisi boş doğru diyorsunuz . Çok tesekkur ederim cevaplarınız için
-
@frank hocam tabi ki de sizin dediğiniz husus önemli ve de göz ardı edilemeyecek bir husus. Hesaplamalara bu durumum da katılması gerekir ama önceki mesajımında dediğim gibi hiçbir durumun net etkisini saptayamıyoruz bu yüzden olumlu veya olumsuz kesin konuşmamak lazım neyin ne olacağı belli değil ki 2000 kişilik alımda arkadaşın belki yüzde 80 şansı vardır kimse bilemez bu yüzden şu alımların kıt olduğu zamanlarda pes etmemek gerekir eğer çalışılırsa eşik değerlerde olanlar alımda dışarıda kalsalar dahi hiç değilse 2020 kpss ye hazırlanmış olurlar veya bir başka alımda kendilerini alanda güncel tutmuş olurlar.
-
@Su28A 2018 de 73 alanın sıralamasını bilmek lazım
-
Arkadaşlar hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz
-
@Su28A hocam işin özü şu ki 2017 nisan alımında 32 il civarı ilana çıkmıştı 80 küsür puan ile arkadaşım bu illerin 28 29 unu tutturabilmesine rağmen Antalya tercih edip dışarda kalmıştı, 2018 alımında ise(sadece 2017 puanı geçerliydi) 9900 civarı sıralama ile 1000 kişilik alımda Ankara'yı tutturmuşluğum var ki benden 2 puana yakın düşük kapatmıştı, işin özü her durumu iyi saptamak lazım (yerleşip önümüzden çekilenler, çift yıl puanına sahip olanlar, önceki yıl o ilin kaç sıralama ile kapattığı ve kaç kişi ilana çıktığı vb.) yanı sıra dediğiniz gibi elde olmayan hususları da buna ilave etmemiz lazım.
-
@poncik 10000 falandır
-
ben olası bir alımda çoğu ilin taban puan 70 i göreceğini düşünüyorum
-
@frank hocam bir de yüzlerce binlerce kişi var puanını 2019 da arttıran demişsiniz. Binlerce kişi olsa da öyle abartılı bir dezavantaj söz konusu değil ki bunlar da 2018 yılında arkadaşın önünden çekilecek misal yarısı 2018 de arkadaşın sıralama olarak altında olsa dahi diğer yarısı üstündedir bu da yüzde 50 si gene boşa çıktı demek. Kaldı ki tahminimce bunları yanlış il tercihinde elenenlerle mahsuplaştırırsak elde var sıfır olur ki ortada dezavantaj kalmaz aksine gene yüzde 50 si arkadaşın önünden çekilmiş olur dediğim gibi önemli olan bu sayıların ne olduğunu saptayabilmek. Arkadaş zaten kpss ye hazırlanacağım diyor hiçbir kaybı yok sınavına hazırlık yapar.
-
@iyibiri burada durum saptarken hata yapmışım. Çift yıl puanına sahip kişilerden 2018 yılında arkadaştan düşük sıralamaya sahip olup 2019 da daha iyi sıralamaya sahip kişiler zaten 2019 yılında arkadaşın önündedirler sıralama yaparken bunları dahil ettik sorun yok, 2018 yılında arkadaşın önünde olup 19 da gerisinde olanlar da 18 puanı ile tercih edecekler bunları da 2018 de önünde olanlara dahil etmiştik zaten, son olarak da her iki yılda da arkadaştan yüksek olanlar da sadece bir puanla tercih yapacakları için gene diğer yılda önünden çekilmiş oluyorlar,her iki yıl da arkadaşın gerisinde olanları dikkate dahi almıyoruz. Anlatmak istediğim çift yıl puanı olanlar 2 yılda da arkadaşın önünde olsalar gene aleyhe sıralama oynamıyor. Sağlıklı sıralamayı bulmak için asıl olan çift yıl puanı olanların sayısını kestirebilmektir.
-
Ben bunu daha once belirttim hocalarım 2018 71 alan 13000 de
-
Puanı taban puan olan 70 olan herkes çalışsın kismetten öte bi şey yok son alımda 8 10 il puanımın altında kapattı ama ben yüksek kapatan ili sectigim için sınav yüzü bile göremedim ama o yıl 70 le atandılar. Şans kısmet çalışma emek hepsinden olması gerek ondan umudunuzu yitirmeyin çalışın kismetinizde varsa atanirsiniz kimse size atanamazsiniz diyemez