2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@paretowilfredo siz nasıl bir kralsınız. Allah razı olsun.
-
@kamusaldenetci hocam acaba elinizde varsa acaba son halini gönderebilir misiniz
-
Her beklentim çöp oluyor artık 0 beklenti sonsuz mutluluk diyorum. Bekle bekle bekle. Ömür bitti be.
En azından beklentiye girmem kendi yağımda kavrulurum. -
@paretowilfredo gerçek bir dost...
-
Bizi kurumici zaten yakacak ama onumuzde ki ilani bari etkilemese. Paretonun dedigi gibi tweet atalim ve bazi aksamlar etkinlik duzenleyelim 2 gunde 1 mesela..ve kolektif enerji diye bir sey var topluca su kurumicinin bizim onumuze gecmemesi dua edelim ciddiyim bu konuda. Elden baska seyler geldikce de yapalim.
-
@ist26 attim hocam.
-
@paretowilfredo ustad ara ara diğer alımlar ile ilgili duyum paylaşırdin oda durdu yeni bilgilendirmeler varmı
-
@homecinomiss üstüme alınmam gerekiyor sanırım cünkü burda ki millet kelimesinden kasıt benim ???Kendimi kandırmıyorum ?? O yaşı çoktan geçtik. Sadece sözüne güvendiğimiz Pareto üstadın dedikleri doğrultusunda çabalıyorum, motive olmaya çalışıyorum ve eminim benim gibi olan arkadaşlarım da vardır o yüzden demiştim size çokta mod düşürmeye gerek yok diye ... neyse iyilikten maraz doğar siz hiç demedim varsayın ve istediğinizi yazın lütfen.
-
@paretowilfredo Hocam ilk olarak Allah sizden razı olsun, herşey için teşekkür ederiz. Emeğimize saygı için sabahları uyandığımda dediğiniz şeyi yapacağım. Fakat bu arada şunu söylemeden edemeyeceğim ; 2020 kpss diyorsunuz. Hocam bir kez iyi bir puan aldık, ilan yoksa (bu sefer bile) tekrar puan almanın ne gibi bir yararı olabilir? Anca 90-95 puan alacaksın ki başka ihtimaller oluşsun.
-
@Willsmithh Genel bir toparlama yapacağım dostum son bilgilerle birlikte orada da.
-
@lannisterjk Dostum o puan baremine çıkarsaniz bir nebze nefes alirsiniz gerçekten. En azından yds istemeyen alımların hemen hepsine talipli olursunuz. Izleyen dönemde yds puanı için bir çalışma yaparak tüm alımlarda listeye talip olursunuz. Bakın kpss açıklanalı 6 ay oldu. Eğer ki yds çalışmaya başlasaydınız düzenli ve stratejik bir çalışma ile c seviyesine rahatlıkla yaklaşırdınız. Biraz şansınız da yaver gitseydi geçerdiniz bile. Şu mücadeleyi vermek dahi sizi sürece bağlar. Çünkü yds de bir seçenektir. Hatta şu dönemde çift yılda b grubu bile bir seçenektir ve sizi gene ayakta tutacaktır. Hedefsiz kalmayın. Bir hedef koyun önünüze ki yürümeye sebebiniz olsun. Bu p3 almak olabilir, a grubunda puan yükseltmek olabilir, yds almak olabilir ya da gelecek kurum sınavlarına hazir kalmak olabilir. Beklentiniz ve hedefiniz ortadan kalktiğı anda geriye gitmeye başlarsınız. Burası bir bataklık değil. Bataklık sizi aşağı çeker. Burası siz yüzebildikçe zorlu da olsa bir nehir. Duran denize sürüklenir dostum. O nedenle yeni hedeflerle sürece bağlı kalarak sonuca ulaşmak gerekiyor. Şartlar zorlaştıkca direncin artması gerekiyor.
-
Belli bir "aralık" verildi, belirttikleri "aralıkta" ilan gelmedi. Bunu bir gerekçeye sığdırmaya çalışıyoruz. Bir de burssuz okuduğu İİBF'yle empati yapmıştı oysa ki...
İdari kaideleri, jargonunu bilme zorunluluğumuz, en azından bizim yok. Sağlık Bakanı, 8000 kişi alınacak dedi, ertesi sabaha ilanı gördük. Burada, ısrarla Maliye Bakanlığın alımlarının idari kaideleri hatırlatılmasın, hepi topu 4 cümle biliyoruz. Demek istediğim konuşma, söz, planlamadan sonra olmalı demek ki, en azından bu yetkinliği aramak hakkımız...EYT mesela, dizilere kadar konu oldu, Hükümet Nuh diyor peygamber demiyor. Demek ki kurum içi meselesi, onlara makul geliyor olacak ki ılımlılar ve bunu da karşımıza çıkarıyorlar.
Bakandan yana şansımız yok; wikileaks'te ifşa olunan mailler bir kez daha gösterdi ki kasapsınız mesela, Bakan Bey sizi bir kuruma müsteşar yaptırabilir ertesi güne ama tebaaya gelince urgan, ekmekten daha evlâ...
Büro Emekçileri Sendikası Genel Sekreteriyle 40 dk. konuşmuş, durumu anlatmışım, mail istemişti ve yollamıştım. Kendisi de epey üzülmüş, yayın organlarında, vergi haftasında yayımlatacağını ifade etmişti.
Bugün yine aradım kaç gün oldu daha okuyamamış...
"Devlet iş bulma kurumu değildir." bile diyebilen arkadaşlar gelmeden, biz kime gideceğiz? Menzil'e? İlim Yayma'ya? Kime?... -
Arkadaşlar guy kampına giden var mı
-
İyi akşamlar. Benim bir sorum var bari şu sıkıntıda çözen motive olsun, çözemeyen de öğrensin benim gibi;
X işletmesi, 2011 yılındaki, 10.000 TL'si teminatlı olan, 3/5 oranında karşılık ayırdığı 50.000 TL'lik alacağı için, ertesi dönem 32.000 TL tahsilat yapıyor. Kalanının da tahsili imkansız hâle geliyor. Ertesi dönem kaydını yapın diyor soru:
--------------------------- / ---------------------------
Ş.T.A. 50.000
ALICILAR 50.000
-------------------------- / ---------------------------KARŞ. GİDRL. 24.000 (50.000-10.000*3/5)
Ş.T.A.K. 24.000
------------------------ / -------------------------------
(tahsilatın kaydı, benim hatalı yaptığım kısım)
KASA 32.000
Ş.T.A.K. 24.000Ş.T.A. 50.000 ÖNC. DÖN. G/K 16.000
Benim sorum şu:
1- önceki dönemden bir işlemi, sonraki dönemde kapattığı için, normalde tahsilat kaydındaki 16.000'in, Önceki Dönem Gelir ve Kârları hesabında izlenmesi gerekirken, neden Konusu Kalmayan Karşılıklarda izlemiş?2- Sorunun cevabında, teminatlı olan 10.000 TL, kapanış kaydında kullanılmış, nasıl kullanıyor, kullanılması gerekiyor mu?
Bilen yardımcı olursa sevinirim.
-
@cemalicoşan sondaki kararmış kaydı bilerek yapmadım, düzeltemedim de. Bilginiz olsun da.
-
@cemalicoşan, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@cemalicoşan sondaki kararmış kaydı bilerek yapmadım, düzeltemedim de. Bilginiz olsun da.
teminat düşmek gerekmiyor mu bir nevi garanti ücret o şta 40k olacak geri kalan 16 da zaten dönemsel ama benim bildiğim 644 konusu kalmayanda oluyordu
-
@cemalicoşan Karşılık ayrılan alacağın tahsil edildiğinde hesabı borçlandırarak kapatıyoruz 644 kkk veya 671 Önceki Dönem Gelir alacaklandırıyoruz. zarar olursada zaten zarar hesabı borçlandırmamız gerekecek , 128 ştada Hesabı alacakmış olacak yani orda 671 yazan bildiğim kadarıyla 644 de olabiliyor bana öyle anlattı hoca ştada zaten 40 k olaması gerek bildiğim kadarıyla bu hocam daha iyi bilen anlatırsa da bende öğrenmiş olurum
-
@errayn Hocam emeğine sağlık da vallahi bir şey anlamadım yazdığından. benim sorum şu: tahsilat kaydında, şüpheli alacak meselesine hiç dahil etmediğim teminatlı alacağı, neden dahil ediyorum?
Kamu İhale Kurumu 2009 sorusu. -
@cemalicoşan tahsil kaydında sizin yaptığınız borçlu taraf doğru . Alacaklı tarafa ise sunu yazmalısınız.
128 Şüpheli tic alacak 50.000
644 Konusu Kal. karşılık 6.000Şimdi baştan bizim alacağımız 50.000 TL mis
32.000 tlsi ni ödenmiş bize.
50.000-32.000=18.000 TL halen alacağımız var zarar
Ama biz başta 24.000 karşılık ayırmısiz.
24.000-18.000 =6.000 Fazladan ayırdığımız karşılık mevcut. Çünkü zararımız aşan fazla karşılık ayırmısiz en başta. Bunu kapatıyoruz 644 Kon.Kal.Kars hesabını alacak yazarak. -
@Su28A hah onu zaten yanlış yapmışım da sorunun çözümünde alacak kısmına 50.000 + 16.000 (6.000 olması gerekirken), borç kısmına da 66.000 yazılmış.
Ben de diyorum ki neden teminatlı alacağı, tahsil kaydına alıyorum?