2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
5 10 kişilik ilanlar bile durdu. İibf sadece yılın son ayında hatırlanan öyle geçiştirmelik kadrolarla ilanlar gelmeye başladı dedirtilen sonra avucumuzun yalatıldığı fakülteye döndü.
-
9 yıldır guy olabilmek ıcın cabaladım elimde puanım da var halen ama ilanlar azaldı 9 yıl boyunca caresızlık ozguven kaybı cevre baskısı ozel sektor. Sonra ankara'ya katıp oldum nasıl mı referans bularak. Cunku ya psikolojim cokecektı ya da atanacaktım. Cunku referans gereklıymıs girenlerin hepsi oyle bu arada. Sonra hakim savcı onunde yaka ılıkle iste birde ilkokul seviyesi mudurler ve lise mezunu atananlar. Kendimden ozur dilıyorum. Iıbf okuyup omrumu curuttıgum emek verdıgum ıcın...
-
Gerçekten bizleri okuduğumuza okuyacağımıza pişman ettiler keşke okumasaydim diyen nesiller geliyo
-
@homecinomiss hocam okumak atanabilmek değildir ben bunu anladım.Okumak fizik kimya biyoloji bilmektir ben bunu anladım.Sosyal bilimlerden iyi yere gelinmez ben bunu anladım.
-
Lise bittikten sonra üni+kpss yıllarımı 3 yabancı dil öğrenmeye adasaydim eğer şuan çok iyi yerlerde olurdum.
-
@zenginmemur fizik kimya da kurtarmıyor. mühendis arkadaşlarım yıllardır işsiz. 1800 gibi komik rakamlar öneriliyor. İster iibfli olsun ister mühendis tanıdıksız özel sektöre görüşmeye bile gidemiyor insanlar. Bakın görüşmeye diyorum, işe giriyor demiyorum.
-
Bugün 19 şubat hicbir haber yok.
-
Bu düzen böyle devam etmesin ya biseyler değişsin artık değişsin!
-
@ank3435 en azından özel sektörde yaptığı iş degerlidir diye düsünuyorum.Iibf özelde daha ķotu.
-
@zenginmemur hocam bilgi de para etmiyor bu çocuk fizik kimya biliyor demiyo kimse bu çocuk evine ekmek getirebilir mi diyolar
-
@ank3435 hocam şoyle ekleme yapayım.Dıl bilen işletme mezunu iş bulamaz.Ama idda ediyorum dil bilen herhangi bir mühendislik dalından iyi sartlarda cok rahat iş bulur.Pıyasa diplomaya bakar ve cvnin dolgunluguna bakar.
-
@homecinomiss hocam zaten bilgi para etseydi.Adam 13.mülakatta guy olmazdı.Bak dikkatini çekerim.Guy diyorum
-
@Muhalba sen kazanmak için değil seni kazanabilmek için çalışırlardı
-
@zenginmemur Hayır güzel kardeşim kartal imamhatipi bitirseydin sayın bakana "sakal çok yakışmış", "imamhatipi 2.ci sırada bitirdim benim müdür olmam lazım", "burhan kuzu'nun torpillisiyle mücadele içindeyim abi yardım et" vb. şekilde bakana mail atarak ülkenin en önemli şirketlerinden birinde müdür olabiliyorsun zaten ne diye 4 yıl okul okudun, harçlığını çıkarmak için çalıştın, sınavlara girip atanabilmek için sabahladın, beş para etmez akrabalarına hayatın hakkında hesap verdin, ilan bekledin, sınavı kazandın, torpil bulmaya çalıştın ne gerek var bir maille çözebiliyorsun bütün bu problemlerini saksıyı çalıştır yahu biraz
-
Mezuniyet meselesi artık geçti bitti. Birbirimize karşı dürüst olalım, İİBF'nin taban puanları, dolayısıyla giren kişilerin üniversiteye girişte yaptıkları netler ortada.
Yani baştan itibaren, %90'ının mecburiyetten yazdığı İİBF'yi, bir tercihmiş de sonradan yanıltmışcasına dile getirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim.
Artık İİBF mezunu olundu, imkânı olan 2. üniversite okur, dil öğrenir, özel sektöre girer, akademik çalışır, SMMM'si, SPK'sı lisans alır ama isteyen için de kariyer memurlukları süreçleri böyleymiş...
Sayıştay personeli olunduğunda, bir Cerrahtan daha iyi bir meslekte olduğunu iddia edebileceksin mesela ama Cerrah, örneğin Çapa Tıpa girmek için, seninle yarıştığı üniversite giriş sınavında neredeyse 2 katın puan alıp girmişken hem de...
Ee bunun da bir karşılığı olabilmeli sanki.
Yaşları ufak olanlar, sürecin, başında, ortasında olanlar lütfen caymayın, tüm seçenekleri kurutana kadar kullanın. İİBF mezunu olana kadar sorumluluk senin, sonrasında sistemin. Kurumsal şirketlerde eşit şartlar altındaki bir vergi uzmanına verilen maaşla yazılımcıya verilen maaş aynı, önemli olan o tecrübeye erişebilmek.
Ya da üstte verdiğim örnekte kariyer memurluklar, birçok kalifiye ünvandan daha afilli mesele oraya gelebilmek. Karamsarlık benim gibi kocamış, özelden sınavlara sınavlardan özellere geçen, sorumluluğu fazla olanlar için geçerli, sizler için değil sn (22-28) genŞler -
Galiba A memurluk istiyorsak 70 ve üzeri YDS artı 88 ve üstü KPSS puanı almak lazım. Acı ama gerçek bir şey var o da YDS.
-
@cemalicoşan hocam örnekler biraz bana yanlış geldi.Bugün bir sayıştay üyesi cerrah ile ayni kefede olamaz.İyi bir cerrah danıştay üyesi bile olur.Ama sayıştay üyesi cerrah olamaz.Pes etmeyin derken haklısin.Çunku odtü itü muhendisliklerini kazanmak zor.Ama tıp her yerde tıp eczacı her yerde eczacı.Yani bunlar 10 yıl bekleyip guy olmaktansa 4 yıl tyt aytye girip eczaci doktor olmak daha mantıklıydı.Bu konuda cok pişmanim iste
-
@zenginmemur Hocam bu sana da zarar verir. Başlık GUY başlığı, sen daima -haklı olarak- iibf mezunu olmuş olmanın sende yarattığı mağduriyetleri anlatıyorsun da geri dönüşü yok ki. Bitti. Kendini de üzme, güzel planlar yapmaya çalış.
Hem dediğim tespit gayet makul. Cerrah CB de olabilir o ayrı. Ama bence Kbb uzmanına nazaran Sayıştay Denetçiliği daha güzel. Uzatmayalım da İdris Naim Şahin'in İç İşleri Bakanlığı yaptığı ülkede, yaşı ve bütçesi müsait iibf'liler neler yapmaz. -
@cemalicoşan Yav sen neyin destanini yaziyon bir haftadir. Sal artik forumu git fikirlerini twitterda yaz. Guy basliginda guy haric herseyi konustun.
-
@furkennnnnnn hangisi sana yetersiz geldi? Hangisi rahatsız etti? Üslubuna dikkat et! Bir nickin ardına sığınıp ilkokul seviyesinde yazılar atma. Gerçekten rahatsız olmuş olsan özelden yazarsın. Onca adam yazmış gözüne bu mu battı? Engellersin keyfine bakarsın. Bu üslupla yazma, yazacaksan numaramı vereyim oraya yaz.
Senin yazdıkların "kafayı yiycem, niye gelmiyor, bıktık." Bunlar mı kıymetli?
Zorla insanı çıldırtırsınız.