2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@yaslıkurt Sinav kolaydi evet hic soru kacirmayan kisiler de kazandi ben mesela sinavi 11 de bitirdim sonra geri donup baktim sorulara hep biseyler aradim bu kadar kolay olamaz diye en basitinden basabas noktasi 10 bin bulmusken fazladan verdigi sayilari kullanarak dogru cevabi sildim boyle cok soru gitti sonucta bir soru ile kaybettim belki de cok ciddiye aldim bu sinavi ilk yaptigim cevaplari degistirmesem 95 alirdim mulakata kalirdim ama nasip degilmis demek ki cok istemek ya da cok calismak yetmiyor nasip olmayinca olmuyor
-
Öncelikle kimse kimsenin başarısını gölgelemesin. Yıllardır bu sınav yapılıyor. Soru sızması vs ilk defa duyuyorum. Ne kurumu ne kazananları zan altında bırakmak olur bu ki böyle birşeyin olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. Gelelim neden bukadar yüksek kapattı? Kimse elbette bir anda dahi olmadı fakat şöyle bir durum var. Sınavın yapılacağı geçene sene belli oldu çıkıp tablo şeklinde 2020 Mart ayinda hangi kadroya nekadar alınacağı bakanlık tarafından duyuruldu. O dönem 2019 dan puani elinde olanlar oturdu ful konsantre bu sınavlara çalıştı direkt. 2020 kpss ye girecekler ise sinavin eylülü ertelenmesi ve alımların sınavdan aylar önce ilan edilmesi ile daha bir motive oldu ve çalışmalarını ona göre yaptı. Velhasıl kurum sinavida pandemiden dolayı ertelenince çalışmalar tekrarlar bol bol yapıldı. Bütün bunların üzerinde yukarıda bir arkadaşımızın da belirttiği üzere sınav kolay olunca zaten aylardır barut gibi hazırlanmış adaylar çatır çutur yedi soruları. Kolay bir sınavın arkasında çok uzun bir süre motivasyon ile çalışma yapmış adayların olması puanları yükseltti böyle. Şimdi bu sınavı bir önceki guy sinavi ile mukayese edin lütfen. 2018 guy cidden zor bir sinavdi belkide şimdiye kadar yapılan sınavlar arasında en zoru idi. Herkes o dönem çok şaşırmıştı format çok değişmiş vs diyordu. Ve o sınavda böyle uçuk kaçık puanlar ile kapatma olmamıştı. Hatta dguy sınavı guy sinavina göre daha kolay kaçmıştı. Millet cidden afallamisti. Bu kadar zor beklemiyorduk diye. Sözüm o ki mülakata kalan arkadaşları tebrik ederim fakat 85 üzeri almış ve mülakata kalamamis arkadaslarinda üzüntü duyması gayet normal. Çünkü bunca zamana kadar yapılan guy sinavlarina bakıyorlar böyle bir kapatma yok. 91 alıp boşta kalmak cidden ama cidden çok üzücü. Bu insanların kimse kalbini kirmasin derim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
Yukarıda bulunan iletide yıllardır emek veren insanları töhmet ve zan altında bırakmaya çalışan art niyetli kişinin iletilmesinin silinmesi hatta kendisine uyarıda bulunulması gerekmektedir. @mk-ank @paretowilfredo @genclerbirlikli
-
bu tarz sınavlarda yapılan en büyük hata fazla fazla düşünmek .Çoğu arkadaş 1 saatte bitirdi sinavi ama hep şıkları değiştirdiler .Düşünülecek bir sınav olur düşünürsün ama bu tarz sınavlarda silip silip değiştirirsen elenirsin .Guy sınavına giriyorsan cikmislari ezberlersin BİTTİ! yok guy denemesi mi çözelim yok ayrıntı çıkar mı .Bu sınavı cikmislari dönüp dönüp çözenler kazandı .Bir daha guy sınavına giren olursa da tavsiye olsun .1 kere konu tekrarı yapın sonra full çıkmış soru .çünkü kurumda soru hazırlayacak bir zümre yok ya da soru hazırlayacak bir ödenek yok .Bu yüzden de sinav yüksek kapattı .
-
@papatyaçayı arkadaşım kimsenin emeğine laf ettiğim yok hatta sürekli emek verip kazananları tenzih ederim yazıp duruyorum fakat tabanların 70 lerden 90 lara çıkması insanın aklına böyle bir ihtimalin sorusunu düşürüyor sadecr bir düşünce yani buraya yazıldı diğer arkadaşlar da bunun olmayacağı neden böyle yüksek kapattığı hakkında ki sebepleri yazdı oldu bitti. Tekrar söylüyorum kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.
-
@yaslıkurt Sınav geçmiş senelerin tekrarıydı. Bir önceki sınavda öyleydi. Hatta ondan önceki sınav da öyleydi. Bunca zamandır bekleyen çalışan insanlar var. İl il değil de tek bir sıralama olsaydı belki de 90 puanla kapatacaktı.
-
Sinavda bekledigi puandan dusuk alan bircok arkadas var hangi sinav surecinde bukadar insan cikti puanimiz eksik dedi.Sadece bana yazan 40 a yakin arkadas var .Sinav sureci saglikli tamamlanmadi bu ortada.Kazanan arkadaslari cani gonulden tebrik ediyorum .Ama ben ve diger arkadaslarim bu konuda israrciyiz yargi yoluna basvuracagiz .Sorulari yayinlasin cevap kagitlarimizla bakalim.Ben zerre bu kuruma guvenmiyorum herbisey olmus olabilir.
-
Gerçekten çok basitti sadece ben fazla üzerinde durmadım yani yüksek kapatmaz diye düşündüm.Ancak bu 35 yaş dısında listeye girenlerin oldugu bir sınav benim gözümde hep şaibeli kalacaktır.Niye 5027 kişiyle sınava giriyoruz.Kendimde o gücü bulsam direk iptalini isterim hukuk mahkemelerinden.Yaş sınırı yanlıştı hak yerini buldu peki piyangodan çıkar gibi niye fazla adayla sınava girdim ben hala onu anlayamıyorum.Gib idarecileri eminim gülüyordur halimize.Cıkmiş soruları hakkıyla bitiren 100 bile yapardı.O kısma hiç itiraz etmem.
-
@yaslıkurt geçmiş yıllardaki alım sayılarına bakmanızı tavsiye ederim. bu işin böyle olacağını ilgöçle gördük ve devam ediyor eğerki alımlarda böyle giderse sonuda böyle olacak. sınavlar basit ve dikkat ölçen sorular var, alım sonuçları belli olmayan sınavlar var ve en önemlisi alım sayısı.Bu sebepler yüksek kapatmasına sebep oldu. dediğiniz gibi şüphelendiğiniz bir durum varsa savcılığa başvuru yapmanız burada insanları itham altında bırakmanız değildir. tenzih etmeniz bir yerde işe yaramıyor maalesef.
-
@papatyaçayı o konuda haklısın öyle düşünmemiştim ben sadece böyle bir şey olmuş olabilirmi fikir alışverişi yaparız diye yazdım zaten kimseyi suçlama niyetinde olsam burya yazmam dediğin gibi şikayet yollarını denerdim. Fakat ortaya dediğin gibi insanları töhmet altında bırakmışım gibi bir durum çıktı onu düşünmemiştim o konuda özür dilerim.
-
Hocam genellemek de yanlis. Ben acikcasi 1 kere bile ne cikmislarini cozdum ne de deneme cozdum 96 yaptim. Tam tersine oturup cikmis ezberleyen insanlarin kaybettigini dusunuyorum iletilere baktigimda.
-
Ilgöcte uzman yardımcısı adam izmir listesinde kızacaksanız ona kızın.Bu adam ilerde mali hizmetler uzmanlığı gelsin yine başvuracak.Kamu Denetcisi ile fotoğrafları atmış referansı sağlam ilgöcte ilinden muhtemelen memnun kalmamış olacakki yine listede.Mülakatı geçer mi bilinmez ama bunlara sitem etmeliyiz
-
@yelloww açıkcası ben de çıkmışlara deneme gibi baktım daha ziyade konu+soru yaptım farklı soru görmek adına denemelere falan da baktım. Ama konu ağırlıklı gittim hep benim de 95. Çıkmış bu işin tek yolu diye genellemek doğru olmaz.
-
Yine amactan yapılıyor arkadaşlar.. kimse kimsenin başarısına laf atmıyor.. yani kazanan arkadaşlar böyle düşünmesin... Sorun şu bir gerçekten bilgi ölçen bir sınav değildi ki buna herkes katılır.. ikincisi bugün 1000 değilde 2000 2500 lük bi alım olsaydı bu kadar insan bu puanlarla mağdur olmazdı.. hele ki kurum içine verilen sayıyla buna ihtiyac olunduğu apacikken.. farkında mısınız Koca İstanbul ya İstanbul sadece 3 kişi çıktı ilana defterdarlık da.. orda da aynı şey olmadı mı.. 87 88 puanlar dışarıda kaldı.. neden her defasında tartışma başka yerlere çekiliyor.. bize yapan yapacağını yapmış bir de biz birbirimize bunu yapmayalım.. çok yapıldı çünkü geçmişte ne hocalar vardı burda el pençe hocam hocam diye yazanlar vardı noldu nerde o hocalar kurum içi bekliyorlar? Yani bırakın bir birinizle tartışmayı.. bugün kpss puanı 76 olanın sıralamısi 5000.. dışarıya verilen 1000 guy 300 duy 500 şu bu.. içeriye verilen ise guy sadece 1500 defterdarlık bi okadar.. bunların hepsi bize verilebilir di. Biz birbirimizle tartışmayı bıraksaydik.. 5000 kişi olabilirdi şimdi kimse kalmazdı dışarıda.. ya burada tercih zamanı adam Allah in adını ağzına alıp ben işte surda guy um dün uzmanlığa girdim orda üstadlar yok Erzurum İzmir'den nasıl düşük kapatir diye yalan dolan yazdılar.. sonra bi geçmişe baktık adam sen ben gibi kadro bekliyor.. yani işin özü böyle tartıştıkca asıl odak hep kaçıyor.. yapmayın artık.. bari bundan sonra yapmayın..
-
Arkadaşlar birbirimize değil kurumiçine ses çıkaralım hadi KURUMİÇİ HAKSIZLIKTIR herkesi bir tweette olsa bekliyorum bizden sonrakiler için haksızlığa ses çıkaralım bu devleti bu ülkeyi seven düşünen kurumiçini savunmaz
-
elenen dostlar ne yapmayi dusunuyorsunuz o kdr sevkim hevesim kirildi ki napcagmi bilmiorm cok mutsuz gecio gunler 1 soruyla elendigimi dusundukcekotu oluyorum belirsizlikleri dusundukce daha da kotu birbirimize destek olalim su zor donemde bu acı hepimizin
-
@rabia89 hocam ben katiplik sinavina basvurmustum biray var ona calisacagim yds ile birlikte .Artik kpss b yonelme vakti geldi malesef.
-
@rabia89 yapılacak şey belli.. kurum içi sayıyı yani bizim olanı almak için uğraşmak.. sadece guy da da değil defterdarlık da da.. eğer ihtiyac gerçekten karşılansa o daireler de de güvenliği şoförü masaya oturtmak zorunda kalmazlar onlar da biz aynı işi yapıyoruz ozman uzman olalım demezler bu kadar basit.. ama durum şu o kadar tweet atılıyor tek bir soru dahi sorulmuyor sayın bakana.. yani dava hakkı tek çare gibi.. sen 95 le guy olacaksın ilçeye adam direkt uzman olacak merkeze. Bu bile yeterince haklı sebep bence..
-
Dostlar sabahtan beri gündemdeyiz. Üzülmeyin kalkın haydi ayağa! Gelin Twitter’a hakkınızı arayın. Bizden kırpılan kadrolar kurum içine gidiyor. Korkmayın hakkınızı savunmaktan. Yoksa sonraki alımda 95 puanlarla açıkta kalacağız.
-
@rabia89 Özel sektörde bağımsız denetçi firmalarından başlayıp arta kalan vakitlerde kpss için uğraşmayı düşünüyorum. Küçük şehirlerde yaşayan arladaşlar için özel sektör çeşitlilik açısından maalesef daha zor fakat bir yerden de başlanmalı.