2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@poncik p48 puan türü dengeli olduğu için öyle uçuk puanlar almak diğer puan türlerine göre zor. Dolayısı ile 80-83 arası üst tabakanın yığıldığı barem. 2019 ile 2018 sınava giren aday sayısına bakarsanız görürsünüz. 19 da 18 göre ciddi bir azalma vardı. Ondan dolayı düşük puanlara yüksek sıralama geldi. P48 den 4 alandan ortalama netler yapanların yığıldığı aralik 80-83 bandı bana göre. Puan hesaplama motorundanda bakabilirsiniz.
-
@Adam-Keeynes guy icin 20 kat olmasi buyuk dezavantaj olur 80+ icin cunku olasi 1000 kisilik ilanda misal istanbul 300 kisi olursa sinava giren 6 bin kisi olur ve mulakata 600 kisi girer. Son ilgoc sinavinda da goruldugu gibi 100 soruluk ve yanlisin dogruyu goturmedigi sinavlar da emek verenler icin olumsuz ve hakkaniyetten uzak sonuclar olusmustur. Pareto ustadin ve bircok kisinin dedigi gibi muhendislere ve yahut daha dusuk alimli guy alimlarinda bu 20 kati sarti uygulanabilir
-
@ynsss4 vmy icin ise 2-3 yilinda bir gelen ve kadronun tamami doldurulmadigi icin biz adaylara min 10 kati giris hakki verilirse daha iyi olabilir
-
@ynsss4 bu ekonomicilere hic mi gerek yok bu ekonomik krizde tamam sağlıkçı alsınlar öğretmenler alsinlarda yani onlara ihtiyaç var 40000 birinden 65 bin felan sağlıkçı alındı 3000 daha cumhurbaşkanı onaylamış sürekli orda alim oluyorda biz neyiz yani 500.000 sağlıkçı mezunu 100.000 alim 500.000 öğretmen 40.000 alim 500.000 ibff 2000 sovseler daha iyi yemin ederim
-
@adanali01 ekonomist olarak görmüyorlar.Ankarada çogu merkez uzman yardimcisi bile düz memurun yaptigi işin benzerini yapıyor.Mezun çok ihtiyaç az.Ama vergi dairelerindeki ihtiyaç bitmez.Guy en az 1000 şekilde her yıl çok rahat gelir.
-
Ekim de yazili aralikta sozlu olmaz o zaman dimi arkadaslar .
-
@mrvguy yazili aralikta mi olur ki tahminen
-
Arkadaşlar merhaba yazmayayım dedim ama danayamadım bazı arkadaşlar sosyal medyalarda 80+ kapatır şehirler diye algı yapıyor.
Bu çok saçma ve yersiz bir anlayış. Benim puanım 77 ve sıralamam 4binlerde bu kurum 1000 kiş alacak 5 katı cağırsa 5000 kişi girecek o kadar atanan kişi var yani bu sayı 7bini bile rahat görürken 80+ yani ilk 3500 sıralamaya has bir algı çok saçma.
Neyse hepinize başarılar dilerim...
-
@mulki109 ben de sizinle aynı fikirdeyim ama bir taraftan da hiç belli olmaz diyorum, görünen o ki 2020 kpss çok çetin geçecek
-
@zenginmemur katılıyorum bence kaldırılmadığı sürece kaymakamlık nasıl her yıl alınıyorsa vergi dairelerine de alınır. Ama madem alım olmayacaksa, madem bizlere ihtiyaç yoksa kapatmalı lar bu bölümleri. Aslında ihtiyaç var bizlere alanımız geniş olduğu için çoğu işi yapabiliriz bize daha çok şans vermeleri gerek. Mühendis olanlar varsa alınmasına lütfen kendi şahsi görüşümdür kaymakamlık sınavına YL şartıyla girme hakları var. İktisat ve hukuk olmadan zor yani kazanmaları. Ha çalışırlar kazanırlar o ayrı ama bu işi temelden almış olan bizleriz. Kaymakamlık sınavını hukukçulardan bile daha çok kazanıyoruz çünkü bizim alanımız. Herkes kendi çöplüğünde ötse sorun çözülecek yani.
-
@mulki109 puanlar 2 yil gecerli oldugu icin sadece 2019 a bakmayin Hocam. Mesela 2018 puanim 80 siralamam 4900lerdeydi.Yani 2020 de ne olacagi belirsiz. Her ihtimale karsi puanlari yukseltmek gerek.
-
@mulki109 Hocam bakmayın onlara daha 2020 kpss yapılmadı, zor mu olacak kolay mı olacak belli değil.
Hangi şehirlere kaç kişi alınacak belli değil.
Neye göre tahmin yapılıyor anlamıyorum. -
Tek şehir tercihi hakkı varken 70-71-72 ile kapatan yerler gördük şimdi yönetmelikle 5 tercih hakkı geldi. Artık 80 puan yeter mi kaygısına gerek kalmayacak müsterih olun. 2019 dan 80 üstü puanınız varsa rahatınıza bakın ve 2020 kpssde puan yükseltmeye kasın ya da yds çalışın siz bilirsiniz.
-
Kpss 2020 dahil olacak mı bu alıma?
-
-
@paretowilfredo hocam kurum sinavi kasimda olur kpss tarihinin ertelenmesinden dolayi acaba
-
@mrvguy Bu ihtimali zaten Sayın Bayrakdar dile getirdi dostum.
https://www.tercihiniyap.net/m/haber/gelir-uzman-yardimciligi-sinavi-2020-ne-zaman-h9563.html
-
Bugun kü yayınlanan resmi gazetede gelir idaresine sözleşmeli personel alma hakkı getirilmiş. Bu ilk defa oluyor. Büyük ihtimalle personel açığının bi kısmı belki çoğunluğu sözleşmeli alımla kapatılması düşünülüyor olabilir. O sebepten 2020 kpss de olabildiğince yüksek p3 puanı almaya bakın derim ben bu şekilde memur olma şansınızı yükseltebilirsiniz.
-
https:// www. memurlar. net/haber/904379/resmi-gazetede-yayimlandi-tarim-bakanligi-kamuda-calisanlari-almayacak.html?utm_source=headlines
Kpss -a kurumları da inşallah böyle bir şey çıkartır ki çıkartması lazım oruç ağız puan alıp kurum kurum gezen 1-2 puanla listeye girmeyi engelleyen ................. anladınız siz bu.................. engellenmiş olur hiç yoktan inşallah bu kpss-a kurumları da böyle bir yönetmelik çıkartır....
-
@now34 kardeş kimseyi engelleyemezsin. Bu şekilde de konuşma hakkına da sahip değilsin. Tamam ben de rahatsızım ama ortada kesin olamayan bjr durum var olduğundan kişi atanmayı garantiye almaya çalısıyor. Herkes bilincinde zaten durumun.Örneğin; A kurumu 50 kişi alacak sınav mülakat derken B kurumu da ilana çıkıyor ve 150 kişi alacak. Kişi A kurumuna atanamaybiliyor veya ikisinden de elenebiliyor bazı sebeplerden dolayı. Veya ikisni de kazanıyor ama bunlardan birine gidecek. Bu durumda yerine yedek listeden ikame ediliyor.