2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Keşke biraz ölmesek!
-
1 senede fakültemizden mezun olan sayısı çok fazla. Öğretmenler şanslı, senelik alımları var, özel sektörde tutunma şansları var. Biz ise özel sektörde çalışmak için bile araya birini koymak zorundayız.
İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki çoğu üniversitede akademik olarak sıfıra yakın eğitim veriliyor. Şimdi burada AÖF mezunu arkadaşlar kızacak ama bu sayılara 2 yıllık bölüm okuyup da 4 yıllığa tamamlayanları da ekleyin. Sayı çok fazla. Yukarıda söyledim, öğretmenlik gibi devlette çok fazla kadrosu olan bir fakültede okumadık.
Burada çoğu arkadaş mülakat kalksın diyor fakat liyakata dayalı olması koşulu şartıyla, çok fazla mezun veren bizim fakültemiz için gerekli. Yoksa KPSS'den 90 alıp iki kelimeyi bir araya getiremeyen, oturup kalkmasını bilmeyen insanlar merkezi atama ile atanırsa devletim adına üzülürüm.
Şimdi önümüzde GUY var, çok fazla prestijli olmadığını duydum fakat sonuçta A Grubundaki kariyer mesleklerden biri. Daha önceden mülakatlara girmiş bir arkadaş süreç hakkında bilgilendirirse çok memnun olurum.
-
@yolosapiens adamı olan kadrolara yerleştiği için şuanda da iki kelimeyi biraraya getiremeyenler çalışıyor, bırak da hak eden girsin.
-
@yolosapiens vergi dairesini bilir misin?Ha işte oraya gittiginde bildiğin yaşca buyük kişiler var ya onların hepsi işte gelir uzmanı.Mülakatıda en cok referansın işlediği bir yer.Ha en önemlisi guy olmak cok zor ama guy olup hala binlerce memur 5000 tl alarak saat 5ten sonra ders calisiyor ve o gordugun 90 puanlilarin cogu guy.
-
@churcill Tabi ki hakeden insanlar girsin. Şu an referans sayesinde giren ve yetkinliği tartışılır insanlar tabi ki vardır. Lütfen yanlış anlamayın, kim istemez liyakat gözeterek yapılan mülakatları? Benim söylemek istediğim buydu.
@zenginmemur Dediğinizi ben de duydum, GUY olarak atanıp işinden memnun olmayan çokmuş. Bu kadar kötü durumda mı bu meslek?
-
@yolosapiens kötü degilde A kadro meslek gibi değilmiş.Guy olmak zordur ama
-
@zenginmemur guy olmak kaymakam olmaktan bile zorlasti nerdeyse
-
@zenginmemur Durum o kadar vahim mi? Dersanedeki arkadaşlarla iyi puan alabilirsek 'en kötü' GUY oluruz diye düşünüyorduk ama yanılmışız sizin dediklerinize göre.
-
@yolosapiens hocam ya kpss puanı yok yada kpss puanı düşük olduğu için böyle yazıyorlar.Birçoğu 2000 kadro ilan edilmeden önce etkinlikten haberi bile yoktu.birçoğu hala da etkinliklere katılmıyorlar.olan 2018 kpss puanı oldu.
-
@yolosapiens 2 yıldır 91 puanla bekliyorum durumlar tahmin ettiğimizden de kötü insanlar sus pus durumları çok iyi sanırım ortada ilan falan yok temmuzda sınav yapılabilirdi her geçen gün aleyhimize işlemese sesimi çıkarmamda malesef tükendik artık
-
@hayırlısı035 vallahi çok haklısınız. Zamanında böyle düşünmüyordum fakat 2018 yılında KPSS'ye giren eski bir arkadaşımla konuşunca düştüğünüz durumun ne kadar ağır olduğunu anladım. Galiba darbe girişiminin olduğu yıl kpss puanı geçerlilik süresi 1 yıl idi, onlardan sonra hakkı yenen sene 2018lilerdir,bunu anladım.
Sizin açınızdan şuna seviniyorum, sınav ertelendi ve hala yüksek puan yapmak için şansınız var. Her şey gönlünüzce olsun.
-
@yolosapiens hocam yüksek puan alsan nolcak garantisi yok ki hiçbir şeyin. Sadece zamanımız gidiyor. Kpss puanına çok takılmayın. 90 alan eleniyor bu adam terör örgütü ile iltisaklı değilse neden kuruma alınmaz anlamış değilim. Böyle düzen olmaz olsun. Kanıma dokunuyor artık söyleyecek söz bulamıyorum.
-
@yolosapiens tabi bilemem referansınız varsa babanız memursa kurumlarda calısan referanslariniz varsa 70 puanla suan icin guy olan adam hem 5000 tl aylik para alıyor hemde kaymakamlik hakimlik ve merkez uzmanlik icin hala ders calisip referans arıyor.Bakın bu forumda benden başka kimse gerçekleri paylaşmaz.Daha geçen ya kanadaya goc eden kisiler bir kere vmy mulodan elendi diye ulkeden kacmis bende yillardir issiz gucsuz burada acilari paylasiyorum. Cunku cok sacma puan var her sey var ilan yok ilan olsada 2. 3. Kez mülodan elenme var.
-
@elisa hahahah çok haklısın
-
Örneğin PTT'de kargo alacaktım kargoyu alacak bölümde sadece 1 kişi vardı inanır mısınız ve bir o kadar da çok teslim edilecek kargolar, evraklar vs. Alım ihtiyacının olduğunu cümle alem biliyor. Adam yetişmeye çalışıyordu gelenlere tek başına. Bizim işlerimizi de 4001 adı altında diğer bölümlere dağıtsınlar hediyelik eşya gibi. İnsan en çok buna üzülüyor.
-
Arkadaşlar acaba sayın bakanın Bugün müjdesini verdiği yeni istihdam paketi haberinden kendi bakanlığı bünyesinde ki personel alımına dair (yani Hm bakanlığından ilan bekleyen bizler ) De bir gelişme olur mu pozitif etkiler mi bizi de bu paket ?
-
Kısacası biz hep bir şeyi kazanıyoruz fakat bir türlü mesleğimizi yapamıyoruz arkadaşlar. Kpss den yüksek puan alırsın KAZANDİ derler. Sonra kurum sinavi açılır girmeye hak KAZANDİ derler. Sonra kurum sinavindan yuksek alırsın mülakata hak KAZANDİ derler sonra elenirsin. Bunu cok defa yaşarsın. Onlarca kez kazandi ifadesini görürsün ama bi türlü atanmaya hak kazanamazsin. İibf nin durumu vahim. Duzelecek gibi de durmuyor maalesef. Bile bile girdik bu yola. Allah sonumuzu hayır etsin.
-
@yolosapiens guy mülakatından ne birinciler elendi. Guy sgk il göç gibi taşra alımları torpilin en çok döndüğü yerlerdir hele guy ve sgk mülakatları kaymakamlık hakimlik mülakatlarıyla yarışacak neredeyse. O yüzden en iyisi a grubunda cidden bi yere atanmak istiyorsanız İngilizceyi halledip bu tarz şeylerin minimum seviyede olduğu düzgün kurumları hedefleyin.
-
Gelir uzmanlığı adı güzel kendi tam bir amele mesleği
-
@miraculumd42 hocam yine sağlıkçı öğretmendir bakan bizim icin ugrasmiyorki hep baska bölümlere öncelik veriyor ama ilahi adalet vardır