2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@kderviş kesinlikle hocam açıkçası 2026 puanımda 80 puan 9 bin küsür sıralamaya denk geliyordu. Ama hepimizin kafası çok karıştı. 2018 e bakıyorum o yılda aslında 1000alıma sıralamalar çok geride kalmış yine
-
O kadar baştan savma bir ilanki şuraya bak 1-2-1-3-1-1-2 sayilara bakar misin ihtiyaçl, nufusla alakasi yok nufusu buyuk işi yoğun yerlerde ayni sayi nufusu az iş yoğunluğu az olan yerlerde buyukşehirler bile 5-10 kişi aliyor. İlana çikmiş olmak için ilan başka açiklamasi yok koca vergi dairesi 1-2 kişi aliyor
-
Arkadaşlar Gaziantep 12 kişi alıyor ve 10 tanesi merkez. 80,3 puana gelme ihtimali nedir sizce ?
-
@KY O zaman sayi daha çok olduğu için çok daha fazla insan yarişabiliyordu. Sayinin çok olmasi bence daha adaletli çunku o kadar insan yillarini veriyor sinava ve 2. bir yarişi hakediyor. Şimdi 83-90 guy sgk uzmanlik helali hoş olsun çalişmiş girmiş en doğal hakki heryeride yazmali ama 82-78 arasi yapan nereye girmiş bu zamana kadar guydan başka artik guyada giremez bu sistemde. Sayi az olduğu zaman puanlar hep ayni yerde sikişir kalir.
-
@kderviş sizden farklı düşünmem DALGA geçtiğim anlamına gelmez. Her konuda alınganlık yapmayın. Analiz yaparsınız isteyen inanır istemeyen inanmaz ya da benim gibi farklı düşünebilir.
-
İnsan 3-5 tane de mühendis alir be.
-
Arkadaşlar 83 ‘e Kocaeli gelir mi sizce
-
@kderviş siz nereyi yazacaksınız? Bu kadar analiz yaptığınıza göre merak ettim !
-
Merhaba dostlar.
Öncelikle o veya bu şekilde gelmiş olan bu ilan için hayırlı olsun diyerek söze başlamak istiyorum.
Çok kişinin aklına takıldığını gördüğüm, bana da çok gelen sorulara şöyle topluca bir yanıt vereyim evvela.En çok akıl karıştıran konu gördüğüm kadarıyla 5 il tercihi konusu. Dostlar beş il tercihinde sınavına girmek istediğiniz beş tane ili sıralıyorsunuz. Buraya kadar sorun yok, bu illerin açmış oldukları ilçeleri de her bir il tercihinizin içerisinde, önceliklerinize göre sıralamanız gerekiyor. Bunlar beş il tercihinizi işgal etmiyor ya da hakkınızı azaltmıyor. Çünkü sınava o ildeki kadroların bütünü için giriyorsunuz. Herhangi bir ilçeden feragat etme imkanınız yok. Her ilçeyi seçmek durumundasınız.
İkinci olarak beş il sistemi nasıl işleyecek. Dostlar puan her şeyden evvel gelir. Bir ili sizden yüksek puanlı tercih eden birisi varsa, o kişi birinci tercihine yerleşmediyse ve ikinci tercihinde bu il varsa, o kişi ikinci tercihine sizden evvel yerleşecek. Şu şekilde örneklem yapalım dilerseniz.
A B C kişileri ve 1 2 3 4 5 illerimiz olsun.
A kişisinin puanı 90
B kişisinin puanı 89
C kişisinin puanı 88
D kişisinin puanı 87 olsun.Tercihleri de sırasıyla şu şekilde diyelim;
A - 2 3 1 4 5
B - 2 1 3 4 5
C - 1 2 3 4 5
D - 3 2 1 4 5Her bir kişinin de illere yerleşecek son kişiler olduğunu düşünelim. Bu durumda A kişisi 2 numaralı şehre yerleşiyor. 2 numaralı şehrin kontenjanı dolmuş oluyor. B kişisi ikinci en yüksek puanlı kişi olarak ilk tercihi olan 2 numaralı şehre yerleşemediği için ikinci tercihine bakılıyor. O tercih de 1 numaralı şehir. 1 numaralı şehre yerleşen son kişi de B kişisi oluyor böylece. C kişisi her ne kadar 1. ve 2. sıra tercihinde 1 ve 2 numaralı şehirleri yazmış olsa da bu iki tercihi dolmuş olduğu için üçüncü tercihine sıra geliyor. 3 numaralı tercihine bu şekilde yerleşiyor. D kişisi için de durum aynı, 3, 2 ve 1 numaralı şehirlerin kontenjanları dolmuş olduğundan 4. sıra tercihi olan 4 numaralı şehir için sınava girme hakkı kazanabiliyor. Çünkü ondan yüksek puanlı kişilerce bu illerin kontenjanı dolmuş durumda.
Bu şekilde girmeye hak kazandığınız şehir için sınava gireceksiniz dostlar. Sadece o şehir için sınava girmeye hak kazanan adaylarla yarışacaksınız. Diğer 4 tercihinizle bir daha işiniz olmayacakUmarım doğru izah edebilmişimdir dostlar. Yanlış gördüğünüz bir kısım varsa düzenleyelim.
Bir diğer çok gelen soru da nereyi yazayım sorusu dostlar. Bu soruya biliyorsunuz ki hiçbir zaman prensip olarak yanıt vermedim. Bu yıl hele ki neredeyse tüm ülke kentlerinin olduğu bir alımda yorum yapamam. Yaparsam da sağlıklı olmaz. Sizleri yanlış yönlendirmekten imtina ederim. Kaçla kapatır konusu da yine aynı şekilde dostlar. Bu konularda affınızı istiyorum.
-
2 kere mülakat görmüş biri olarak yazıyorum, burada sizi yönlendirmeye çalışan art niyetli insanlar olacak. Kesinlikle tavsiyelerini yorumlarını kaale almayın pişman olursunuz. Herkese başarılar.
-
@rrrsss1610 çok ciddiyim
-
@paretowilfredo ustad sayi hakkinda ne dusunuyorsun bence gerçeklikten çok uzak geliyor. 3 yil aradan sonra bile böyle sayilar gördukten sonra bizden sonrakiler kolay kolay sinav yuzu gormeyecek gibi
-
Ayrıca dostlar alıma dair mevcut tüm dökümanı da bir kez daha bir arada sunayım istiyorum sizlere, en başa da ekleyelim, erişmek kolay olsun.
1) Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 Alım İlanı;
2) Gelir Uzman Yardımcılığı sınav konuları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/gelir-uzman-yardimciligi-guy-sinavi-konulari-nelerdir-h9562.html
3) Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başarı şartı nedir?
4) Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına nasıl hazırlanılır?
5) Gelir Uzman Yardımcılığı 2011 - 2020 yılları taban puanları kaçtı? Alım Sayıları nasıldı?
6) Gelir Uzman Yardımcılığı alımı başvuru şartları ve il tercihi nasıl?
7) Gelir Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
-
@kderviş Kurum içi dostum başka hiçbir yoruma gerek yok bence.
-
@sdu_ank mal müdürlüğü olan yerler nereleri?
-
@friedman98 kesinlikle katılıyorum.Forumda 2017 guy başlığına bakarsak birçok insanın canı yandı.Bilerek veya bilmeyerek.
-
Arkadaşlar bilen cevaplayabilir mi guy başvuru yaparken askerlik belgesi isteniyor mu tecilim bitti kaçak durumundayım sınavdan sonra gitmek istiyorum sorun olur mu?
-
@mehmet122 Sorun olmaz
-
@mehmet122 şöyle sorun olmaz tecilin biter bitmez kaçak durumuna duşmuyorsun
-
@mehmet122 Başvurunu yapar sinavi kazanirsin işe başlarken o işi çoktan halletmiş olursun