2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Derse devam
-
Merhaba dostlar.
Bildiğiniz üzere yarın sınav başvuruları başlıyor. Başvurulara yönelik olarak hazırlamış olduğumuz rehberlere göz atmanızı öneririm. Aklınıza takılan tüm hususlara dair yanıtları bulacağınızı düşünüyorum.
Hepinize başarılar dilerim;Başvuru sistemine kaydolma ve başvurunun yapılışının resimli anlatımı;
Beş il tercihi nasıl yapılır? İlçeler nasıl sıralanacak? Beş il tercih sistemi nasıl işleyecek? Hangi puanla nere yazılır?
-
Ayrıca dostlar benim beş il tercihine yönelik sistem işleyişine itiraz edenler olmuş sanıyorum. Sizlerin ya da bu şekilde itirazı olanların sistem tahlili hakkında bilginiz varsa burada paylaşırsanız sevinirim.
Ben şu şekilde izah etmeye çalışmıştım;
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Merhaba dostlar.
Öncelikle o veya bu şekilde gelmiş olan bu ilan için hayırlı olsun diyerek söze başlamak istiyorum.
Çok kişinin aklına takıldığını gördüğüm, bana da çok gelen sorulara şöyle topluca bir yanıt vereyim evvela.En çok akıl karıştıran konu gördüğüm kadarıyla 5 il tercihi konusu. Dostlar beş il tercihinde sınavına girmek istediğiniz beş tane ili sıralıyorsunuz. Buraya kadar sorun yok, bu illerin açmış oldukları ilçeleri de her bir il tercihinizin içerisinde, önceliklerinize göre sıralamanız gerekiyor. Bunlar beş il tercihinizi işgal etmiyor ya da hakkınızı azaltmıyor. Çünkü sınava o ildeki kadroların bütünü için giriyorsunuz. Herhangi bir ilçeden feragat etme imkanınız yok. Her ilçeyi seçmek durumundasınız.
İkinci olarak beş il sistemi nasıl işleyecek. Dostlar puan her şeyden evvel gelir. Bir ili sizden yüksek puanlı tercih eden birisi varsa, o kişi birinci tercihine yerleşmediyse ve ikinci tercihinde bu il varsa, o kişi ikinci tercihine sizden evvel yerleşecek. Şu şekilde örneklem yapalım dilerseniz.
A B C kişileri ve 1 2 3 4 5 illerimiz olsun.
A kişisinin puanı 90
B kişisinin puanı 89
C kişisinin puanı 88
D kişisinin puanı 87 olsun.Tercihleri de sırasıyla şu şekilde diyelim;
A - 2 3 1 4 5
B - 2 1 3 4 5
C - 1 2 3 4 5
D - 3 2 1 4 5Her bir kişinin de illere yerleşecek son kişiler olduğunu düşünelim. Bu durumda A kişisi 2 numaralı şehre yerleşiyor. 2 numaralı şehrin kontenjanı dolmuş oluyor. B kişisi ikinci en yüksek puanlı kişi olarak ilk tercihi olan 2 numaralı şehre yerleşemediği için ikinci tercihine bakılıyor. O tercih de 1 numaralı şehir. 1 numaralı şehre yerleşen son kişi de B kişisi oluyor böylece. C kişisi her ne kadar 1. ve 2. sıra tercihinde 1 ve 2 numaralı şehirleri yazmış olsa da bu iki tercihi dolmuş olduğu için üçüncü tercihine sıra geliyor. 3 numaralı tercihine bu şekilde yerleşiyor. D kişisi için de durum aynı, 3, 2 ve 1 numaralı şehirlerin kontenjanları dolmuş olduğundan 4. sıra tercihi olan 4 numaralı şehir için sınava girme hakkı kazanabiliyor. Çünkü ondan yüksek puanlı kişilerce bu illerin kontenjanı dolmuş durumda.
Bu şekilde girmeye hak kazandığınız şehir için sınava gireceksiniz dostlar. Sadece o şehir için sınava girmeye hak kazanan adaylarla yarışacaksınız. Diğer 4 tercihinizle bir daha işiniz olmayacakUmarım doğru izah edebilmişimdir dostlar. Yanlış gördüğünüz bir kısım varsa düzenleyelim.
Bir diğer çok gelen soru da nereyi yazayım sorusu dostlar. Bu soruya biliyorsunuz ki hiçbir zaman prensip olarak yanıt vermedim. Bu yıl hele ki neredeyse tüm ülke kentlerinin olduğu bir alımda yorum yapamam. Yaparsam da sağlıklı olmaz. Sizleri yanlış yönlendirmekten imtina ederim. Kaçla kapatır konusu da yine aynı şekilde dostlar. Bu konularda affınızı istiyorum.
-
Arkadaşlar, 5 tercih sistemi karmaşık bir yöntem içermiyor. Üniversite tercihlerinize yerleştirilmenizle aynı şekildedir. Ayrıca kafa yormanızı gerektiren bir durum söz konusu değil.
Örneklerle açıklayan arkadaşlara teşekkürler. @paretowilfredo
-
@paretowilfredo Başvuru sistemi anlatımınız çok açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim. Özellikle 5 il tercihi nasıl yapacağını düşünen arkadaşlar yazının bu kısmını dikkatte alsınlar
-
@Paradoks33 merhaba bende 84.14 le bursa yazcam bursalıyım çünkü. Merkez güzel ama diğer ilçeler biraz uzak kalıyor ve küçük yerler
-
@maliyeci16 Kütahya'ya daha yakın olan ilçeler listede
-
@onuktekin doğma büyüme okuma bursalıyım daha tabelasını bile görmediğim yerler kesinlikle
-
Arkadaşlar bakan istifa etmiş gördünüz mü
-
@Semihylc izmirli misiniz hocam
-
@kpsslik yok hocam aslen İzmirli değilim ama doğma büyüme izmirliyim . Tüm arkadaşlarım orada zaten hali hazırda evimiz de orada düzen olduğu için ilk tercihim olacak .
-
Arkadaşlar bakanın olası istifası hali hazırda verilmiş ilanları vs etkilemez. Sakın buna kafayı vs takmayınız. Çalışmalara tam gaz aynen devam edin. Sadece verilmeyen son olarak duy ve hazine kontrolörlüğü ilanı kaldı belki etkilenirse onlar bir tık etkilenir gecikebilir vs.
-
Arkadaşlar şehirler sınavdan ne kadar süre önce belli oluyordu?
-
@kpsslik 10 gün önce
-
@crowdingout teşekkürler
-
Arkadaşlar benim puanım 71 civarı ama ÖSYMnin sitesinden kpss sonucuna göre branş sıralaması yapıyor orada sadece maliye branşında 2900 lerdeyim sonra hukuk idari bilimler iktisat işletme falan hepsini katıyorum ve 5090. Çıkıyorum acaba atanıp tekrar sınava girenleri sıralamaya sokmuyormu öyle olursa bizim için çok iyi olur
-
Önceden buralarda hep şehirler konuşulurdu artık değişmiş..
-
@kpsslik şehir ismi geçtiği an algıcı algı yapıyorsun gibi suçlamalar geliyor o yüzden çekiniyor herkes
-
@paretowilfredo buna kim neden itiraz eder ki
-
Başvurular başlamış