2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@mk-ank hocam voice hesabı ile besiktas35 hesaplarının sürekli bir ağırlama içinde olduğunu gözlemliyorum.
voice, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
işin içinden biri olarak ben de yaşadıklarımı yazıyım .gelir uzmanıyım .bizden önce giren ve bizim promosyondaki insanların halleri tavırları puanları okulları beni bu yola itti .
Bu mesajda voice da gelir uzmanı olduğunu belirtmiş. Besiktas35 de aynı şekilde hocam.
Dikkatimi asıl çeken sürekli birbirlerinin iletilerini beğenmeleri ve birbirlerine destek çıkmaları. 2577-2020 vakası gibi aynı.
Yazılarını incelerseniz noktalama kullanım şekilleri dahi aynı hocam. İncelerseniz ortaklık çıkacaktır bence.
-
@besiktas35 gerçekten bu cok iyi oldu.Yıllardir gelmeyen ilanın sebebiydi yazdıklarıniź.A grubu alımları özelliklede tasra alımları şanssız bir dönemden dolayı azaldi.Yani Bakanlık guy olan kisiye hak değil alım bile yapmak istemiyor.Ama bir taraftan vergi dairelerinse iş yükü çok.Kararsızlıkla giden bir süreç.Son cümle 2020 kpss öncesi guy %100 gelecek.
-
İki yıldır gelmeyen bir ilan var , her aşamasında %75 i elenecek ve elendiği takdirde 2 yıl beklemesi gerekecek yüzlerce insan var ve hala ilan gelmiş değil.
Ty ekibinin önemli isimlerine böyle bir topluluğu oluşturduklarindan dolayi ne kadar tesekkur etsek az. Ama diğer yandan polyannacılık oynamayı da bırakmak gerekmiyor mu? Yaklaşık 1 ay önce bakanın eli kulağında açıklaması varken ve insanlar 2 yıldır bu ilanı bekliyorken afedersiniz ama bu insanlar ilan gelmeyen her saatin hesabini yapsa yeridir , hakkıdır.
Amacım moral bozmak , diğer arkadaşların çalışma şevkini kırmak felan değil.Hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Fakat düşünün arkadaşlar lutfen düşünün. En basitinden bir hastalık haline denk gelseniz , o gün kendinizi iyi hissetmeseniz , elinizde olmayan bir sebebten sinaviniz kötü geçse ve elenseniz ; gireceginiz sinavin bir sonrasi tam 2 yıl sonra olucak .Dile kolay 2 yıl. Tam da bu sebebten elbet ilan gelicek ha subat ha mart demenin ne yeri ne vakti. Geçen her gün bizden , omrumuzden geciyor farkinda degil misiniz?
-
Merhaba dostlar hepinize.
Oluşan tartışmalar üzerine özelden bir çok dostumuz malumat sormuş ben de topluca herkesi kapsayacak şekilde buradan yanıtlamak istedim. Öncelikle ilana dair ne dedimse halen arkasındayım ve aksi bir bilgi alana dek bunlar halen geçerli. Uzunca süredir devam eden bir süreç var. Bu sürecin bir yapılanma süreci olduğunu ve Bakanlığı fazlasıyla meşgul ettiğini dile getirdim. Bu kapsamda yapılanları hep beraber takip ettik. Taze bir şekilde sıralayan dostlarımız da olmuş.Bu konunun ilan süreçleri ile alakası tabi hepinizin en merak ettiğini konu, açıklayayım.
Dostlar Bakanlık bir bütün. Bu mevcut sistemde hiçbir Kurumda Bakan onayı olmadan, Bakan nezdinde de Cumhurbaşkanlığı oluru gelmeden hiçbir işlem yapılmaz, yapılamaz. İlan talepleri yapılır, Cumhurbaşkanlığı bunlara olur verir. Sonrasında ise Bakan ilan sürecine onay verir ve ilan verilir. Bilmem farkında mısınız ama yaklaşık 3 senedir Maliye Bakanlığı'nda korkunç bir durgunluk var. 2018 yılında Naci Ağbal'ın risk analizi süreci ile başlattığı alımlar olmasaydı Bakanlık ve hiçbir bağlı kuruluşu alım sürecine girişmeyecekti. Girişmedi de.Bu alımlardan GUY 1000 kişilikti ve taleplerden oldukça uzak bir ilandı. Asli talebin ne olduğunu ve sürecin nasıl ilerlemesinin planlandığını defalarca dile getirdik. DGUY kontenjanı doldurulmadı, VMY iptal edildi.
HMUY uzunca süre sonra Bakanlığın alım yapmak adına adım attığı ilk unvan oldu. Bu da o gün yorumladığım gibi artık süreçlerin sonuna gelindiği için Bakanlığın yavaş yavaş kolları sıvadığı anlamına geliyor. Bunun sebebi de yapılanma sürecinin artık sonuna gelinmesi.Bunun yanında Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımları da uzun süredir bekleyen süreçler. Bunları da bekleten temel unsur Bakanlığın teşkilat yapısındaki belirsizliktir.
Tek başına bir Başkanlığı bir şey ilgilendirmiyor diye Bakanlık oraya dönüp buraya alım yapalım bari demiyor. Bir tıkanıklık varsa bu tüm Bakanlığı ve tüm unvanları aynı derecede etkiliyor. Yaşadığımız süreç de bunun net bir şekilde delili niteliğinde.
Ben GUY ilanı için ve Bakanlığın alım süreçlerinin başlaması için 2020 bahar dedim. Çünkü yapılanmanın tamamlanma planının nihai tarihi bu tarih. Sayın Bakan kısa süre evvel artık sürecin yakın olduğunu dile getirdi ve bir anlamda bunu doğruladı. DGUY için dahi hazırlıklar dile getirildi. Sebebini ise sanıyorum açıklayabildim.
Çok kez söylediğim gibi Sayın Bakan hadi derse ilan verilmek üzere hazır. Ama bir takım hazırlıklar ve çalışmalar olduğunu ve bunların beklendiğini söyledim. Keza ilan da beklendiği gibi Bakan beyin beyanını müteakip gelmeyerek bunu ortaya koydu. Çok ciddi ihtimalle mevzuat düzenlemeleri tamamlandıktan sonra süreçler sırasıyla başlayacaktır. Bakanlık hazırlığını yaptığı alımı başlatacaktır. İhtiyaçlar ortada, talepler ortada. Plan ve çalışmalar ortada. Anlattık bunların hepsini.
Mevcut sistemin halen anlaşılmadığı kanaatindeyim. Tekrar söylüyorum anlaşılması için. Yapı, Cumhurbaşkanı-Bakan-Teşkilat biçiminde çalışıyor. Bunlardan tek bir tanesinde aksama olduğu zaman süreçler yavaşlıyor hatta duruyor. Bakanlığı bir bütün olarak ele almadığınızda yapacağınız değerlendirmeler malesef eksik kalıyor.
Yeni bilgiler, aksi bilgiler, farklı bilgiler oldukça bilgilendirme yapacağım dostlar. Daha önce de dile getirdiğim gibi, siz yarın ilan gelecek gibi hazır olmalısınız. Şanslar ve seçenekler bu kadar azalmışken hiçbir sınavı ıskalama lüksünüz yok. Hepinizin bahtı açık olsun.
Hepinize iyi çalışmalar ve başarılı süreçler diliyorum. -
@albertcamus hocam siz insanlar ile niye yukarı bir üslupla konuşuyorsunuz devlet dairesinde çalışmış olmanız mı bu şekilde konuşturuyor bence kendinize gelin böyle bir üslubu hak edecek bir cümle denmemiş size
-
@Godot dayı sen neyin peşindesin git dersine bak ya onu bunu takip etmek nedir
-
@sui-generus Hocam sorulan soru "bu yorumları yapanlar hayatlarında vergi dairesine gitmiş mi?" Şeklinde olursa haliyle biz de nerelere gitmiş olduğumuzdan, kimlerle muhatap olmuş olduğumuzdan biraz bahsetmek durumunda kalıyoruz.
Bilmeden, gerçek anlamda bilgi sahibi olmadan bu başlıkta çalışmak için kendisinde gücü, dermanı zor bulan arkadaşlarımızın morallerini bozacak şekilde organize ataklar birileri tarafından geldiği zaman bu beni gerçekten hem üzüyor hem kızdırıyor.
Bilmeyen insanın kırk kere tartıp konuşması gerektiği yerde ne yazık ki biz kendimizce birazcık kulak dolgunluğumuz olan şu konularda durup düşünüp hesap edip bir şeyler demek durumunda kalıyoruz. Çoğu bildiğimizi duyduğumuzu da kendimize saklıyoruz menfi bir hava oluşmasın diye.
Ama açıkçası "cahil cesareti" olarak nitelenebilecek bi tavırla başlığı vandalize eden ve birbirleriyle de irtibatlı olduğunu düşndüğüm arkadaşlar var. Düzenli olarak sizleri çalışmaktan alıkoymaya çabalıyorlar. Çift hesaplılar da cabası tabi. Ben de bunun karşısında durma ihtiyacı hissediyorum.
Bugün ilk kez gerçekten aşırı denilebilecek bir tavır sergiledim. Bunun da sebebini anlatabildiğim diye umuyorum hocam. Bu tavırlar yanlış tavırlar ve biz de bunun karşısında olacağız elbet.
-
@sui-generus izin kagidini size mi imzalatiyoduk hocam? Pardon da birileri forumu manipule edecek bunu gore gore susacak miyiz? Yonetime yardimci olacagiz ki daha guzel bir ortamimiz olsun surda. Polemige gerek yok hocam ama sizin de kimsenin isine karismaya hakkiniz yok. Sinirinizi biliniz.
-
@albertcamus Ne olursa olsun siz burda kaç yıllık birisiniz ve burdaki herkes ders çalışması gerektiğini biliyor bilmiyorsa zaten onda sıkıntı var çünkü ben ve bence benim gibi çoğu kişi burda en çok paretonun duyumuna güveniyor diğerleri biraz daha arka plana atılıyor herzaman ve ben birkez onun ben böyleyim şöyleyim dediğini duymadım sizden ricam aynı hassasiyeti göstermeniz iyi forumlar
-
@sui-generus Tavır bu olsun canımızı yiyin hocam. İlk kez sabah gerçekten kızdığım için yükseldiğimden bir nebze hak veriyorum ikaz ve ricanıza. Teşekkür ederim nazik tavrınız için
-
@Godot Senin yaptığın sınırını bilmemek eğer aynı kişi çıkmazlarsa iftira atmış oluyorsun herşeyi geçtim o nickin burdaki itibarına saygısızlık ediyorsun kimse bir daha takmaz mesela iki hesaptan birbirini beğenen çocuğu bilip bilmeden bunu yapmayın bence ozaman dahada güzelleşir ortam ayrıca adam guyum demiş memlekette KPSS A çalışanların yarısından fazlası guy bundan bile anlam aramanız...Neyse anlatabildim sanırım izin kağıdınıda bir ara uğrarsın veririm kolay gelsin...
-
Yine bı tartışma arkadaşlar onu bunu geçin zaman geciyo ilan gelmiyo bakana ulaşmanın bı caresini bulalım biz çalışıyoruz çalışmasına da alim yok bırakın tartismayi bence
-
@sui-generus mrb dostum bu kişi muhtemelen bana sataşmak istiyor ama sağol sen gördün ne yapmak istedigini.Mıllet ya bu işlerde yeni yada gerçekten işsiz kalmak ilan beklemek bunları etkilemiyor.Adama diyorum ki yapılanma falan bizim alımla alakası yok .o hala gelmis yok vergi mufettisi şoyle yok böyle diyor.Yapılanma dediğin 2013teki gibi olur.Vergi dairesinde ne yapılanma olacak.Personel kendisi diyor ihtiyaç cok yapılanmanın alimla alakası yok diye.2013 yeni bir kurul oluşturuldu niye vergi denetmenleri icin.Peki şimdi gelir uzmanini ne yapacaklar vergi dairesinde hiç bir sey.Bende diyorumki yapılanma şu olur alırsın kardeşim guyu A kadrodan B kadromu veri hazırlama işletmeni mi.Yaparsin her yıl sağlikcilar gibi kadronu acarsın.Milletde alan calısmaz calişsada guyu beklemez.B kadro her yıl 1000 kisi sozuni tutarsin olur biter.Kavga dövuş yok olur.Adam guy olmuş hala sınavlara giriyor.B kadro mülakatsiz cok iyi olur.Insanlar guy olmak icin mulakatta 6 kere eleniyor.
-
2020 kpss millet catır catır tarih matematik calisiyor muhendisi psikoloğu biz burda guy sinavı icin birbirimizi yiyoruz.Mulakatı niye kimse düsünmuyor.Bu alım cok gecikti.İlgöç sınavından sonra B kadro için başlıyorum.P3 iyi olursa belki 3 kisilik merkez uzmanlıklarda sansimiz artar.Ordada ydsyi önumuze koydular ama pes etmek yok.
-
@maveraünnehir dostumuzdu Sayın bakanla görüsen en son.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@maveraünnehir dostumuzdu Sayın bakanla görüsen en son.
@maveraünnehr35 de olabilir.
-
Biz @sui-generus ile tartışarak sorunu çözmüş olmamıza rağmen malesef burayı kişisel bloğu ya da whatsapp mesajlaşma ekranı gibi kullanan arkadaşlarla uğraşmaya devam ediyoruz. Sevgili yöneticiler ve başlığı takip eden kıymetli arkadaşlar, inanın münakaşa uzatmak, başlığı meşgul etmek istemiyorum.
Başlığa da herhangi bir katkı yapmayacağım artık. Üstatlarımıza desteğimiz olsun, bir şeylerin ucundan tutalım dedik ama Allah sabır versin hakikaten çekilir gibi değil. Kabahat bizde asalım eleğimizi, gerçekten yıprandığımıza değmiyor.İmam Hanefi'nin dediği gibi, cahille yapılan hiçbir kavga kazanılmıyor.
Diyojen'i de anmadan olmaz; Zengin cahil, altından koyun gibidir.Herkese başarılar diliyorum arkadaşlar.
-
Çok şükür...
Şimdi, bilgiyle örtülü hakaret, dostluk süsü verilmiş husumet sonlandı madem, ben bir şey sormak istiyorum.
Alican Hocaya yine sordum kitabı, "tezim zaman alıyor amacım en kısa sürede çıkarmak" dedi bilginiz olsun.
Bu konunun benim için bu kadar önemli olma nedeni de şu; yüksek almasına rağmen GUY yazılıyı geçemeyen arkadaşlarım, -soruları şahsen inceleyip pek bir ayrım gözetemesem de- hususi olarak GUY'a çalışılması gerektiğini ifade ettiler.
Bir anlamda da kitap, psikolojik bir eşikmiş gibi kendime kabul ettirme derdindeyim, soran oluyor diye de burada belirtmek istedim. -
Gıyaben bir kişi daha tartışmayı uzatırsa dostlar o kişilerle dostluğumuzu gözden geçireceğim.
Gerçekten şu tartışmalar ve ithamlar sıkmaya başladı artık. Anlayış ve iyi niyetimizi suistimal etmeyin lütfen.
Sabahtan beri seyrediyorum. Her baktığımda şu başlıktaki herkesin kati şekilde haklılığına şaşıyorum.
Ben kendimi haksız sayacak ve böyle devam ederse gerçekten bu başlığa farklı bakmaya başlayacağım.
Yönetim müdahalesi olduğu zaman bizi dahi itham edenler oluyor kaldı ki.
Tadı kaçmaya başladı bu işin. Sizlerden ricamı dikkate alacağınızı umuyor, iyi muhabbetler diliyorum. -
@cemalicoşan hocam eskiden guy soruları çok daha kolaymış misal imeceye bakan bile mülakata kalıyordu ama en son iki alımda sorular daha eleyiciydi ben ikisine de girdim.Kesinlikle kpssye çalışır gibi çalışmak lazım çünkü çok basit görünen sorular çeldiriyor ve bunun içinde karıştırmamak sorudan çok konu çalışıp en son çıkmışlara bakılmalı bence.Sınav çok kolaydı diye çıkanlara sorun hepsi aynı şeyi söyleyecektir. Çok basit hatalar yaptım ya da bildiğim soruları nasıl yanlış yaptım anlamıyorum tarzıdır söyleyecekleri.Yani karıştırmamak için konuların oturması lazım .Ayrıca kpssden çok daha kolay kasmayan sorular var