Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@takkurt tamam oda öyle yapıyor zaten sıkıntı yok
-
@takkurt tamamdır hocam teşekkürler ikinizede
-
Bu sınava İngilizcesi olmayanlar boşuna başvurmasınlar. Sınavları Öyle kolay olmuyor
-
@jrobinson2002 hocam ben ingilizce bilmeyip sallar tuttururum mantalitesini anlamıyorum. bilmiyorsan ingilizce isteyen kurumda ne işin var? sallayarak en fazla 3-4 soru tutturursun, gidip 14-15 soru tutturamazsın. dhmi'nin sınavında toplam 68 alan mülakata kaldı, ingilizceyi geçenlerin hepsi mülakata kaldı. ben 0,15 puan ile kaçırdım dhmi'yi, ingilizce bilmeyip %60 doğru oranını sallayarak tutturacağını düşünenler yüzünden. bu sınavda da baraj var ve yine sallar tuttururum diye girecek bir sürü kişi olacak. kurumlarda da suç var bence. ingilizce mi istiyorsun, getir toefl, ielts ya da yds şartını. o zaman hak edenler sınava girmiş olur.
-
-
@ahmetozcelik35 hayatta anlam veremediğim bir düşünce tarzı , adamın ingilizcesi ortalamadır ve şansına sınavda da ortalama bir ingilizce sorarlar ve adam sınavda başarılı olabilir veya adamlar gerçekten zorlayıcı bir sınav yapar ve sınava giren kişi , başta söylediğim ortalama ingilizcesine inanarak girmek isteyebilir , yani demek istediğim insanlara burda mağduru oynamak bence çok vicdani değil , dediğiniz gibi kurumun bu konuda biraz daha belirleyici olup net bir sınav şartı belirlemesi gerekirdi ama bunu da yapmamışsa sınava başvuruda bulunanlara kötü gözle bakılmaması gerekir
-
Madalyonun diğer yüzü İngilizcesi olmayan 50 kişi kafadan eleniyor. İngilizcesi olanlar geriye kalan 50 kişi ile yarışıyor.
-
@unknownsoldier bazılarının yds puani var ya hocam bütün kurumlar yds alsin biz hepsine girelim kimse şansını denemesin diyorlar. Yds puanı olmayanların ingilizcesi de yok sanıyorlar:) işe girince de ingilizce is yapacaklarını sanıyorlar kendilerince
-
@unknownsoldier hocam ortalama ingilizcesi olan adam mta'nın ve dhmi'nin sınavını yapardı, onu bile yapacak ingilizcesi yoksa ingilizce istemeyen ilanlara başvurması gerekir. benim fakülteden 2 arkadaşım bütün ilanlara başvuruyor ve ingilizce hakkında en ufak bilgileri yok. bu hareket etik mi sizce? bıraksınlar dili bilen girsin bu sınavlara. mağduru oynayan yok, sadece saçma bir durumdan bahsetmek istedim ve bu görüşümün de arkasındayım. sallarım tuttururum mantelitesini art niyetli buluyorum.
-
Sallarım tuttururum diyenler, sallarım tuttururum şeklindeki düşünceyi savunmuşlar
-
@scofieldmustafa yabancı dil isteyen kurumların uluslararası ya da en azından ülke çapında geçerli sınav sonucuna sahip kişileri alması gerekir. ben gidip toefl'dan yüksek puan aldıysam(yds ile uğraşmadım) dil biliyorum demektir. bu sınavlara ingilizce bilen ve bunu sınav puanlarıyla tasdikleyen kişiler girip yarışmalı, sallayıp tuttururum mantığıyla hareket edenler değil. dil bildiğini iddia eden kişi gidip sınavlara girer ve bunu tasdikler, bu kadar basit
-
@ahmetozcelik35 bu görüşünüz eksik hocam, benim Toefl, ielts puanım yok. Bunlara ayıracak maddi manevi imkanım olmadıysa kurumun kendi sınavında İngilizce sorması absürt değil. Toefl sınav ücretinden haberiniz vardır bir yazın isterseniz. Sırf bu ücretlerden dolayı bu yabancı dil sınavlarına giremeyen insanlar bile olabilir. Bir durumu tamamen şahsi yorumlamak yanlış, toefl puanınız olması sınavlarda toefl puanı istesinlerrrrr demenizi gerektirmemeli bence.
-
Başvuru şartlarını taşıyan herkes sınava girme hakkına sahip.Yapacağı masrafları ve harcayacağı zamanı göze alan sınava girer.Ayrıca hiç kimse de tanımadığı insanların çıkarını düşünmek zorunda değil.İngilizcesi zayıf olan girmesin demenin, alan bilgisi zayıf olan girmesin demekten de bir farkı yok.Zaten 10 kişilik ilana 200 kişi çağrılıyor,listeye giremiyorsanız sorunu kendinizde arayın başkasında değil.
-
@enjoythesilence hocam ülke çapında geçerli sınavdan kastım yds idi. yds ösym'nin en ucuz fiyatlı yaptığı sınavlardan birisi.(o haliyle bile çok pahalı bence.) yukarıda da dediğim gibi, toefl, ielts ya da yds ile alım yapsın diyorum. sonra kurum kontenjan dolduramıyor, sallayıp tuttururum mantığındakiler yüzünden diğer insanlar hak kaybediyor.
-
@Avexer aynı kişiler de gidip forumlarda ya da facebook kpss gruplarında kurumlar yds şartını kaldırsın diye görüş belirtmesin o zaman. ilk senesinde 89,32 alan kişi alan biliyordur, dhmi'nin sınavındaki ingilizceyi bile yapamayan ise etik davranmayıp insanların hakkına girmesin o zaman.
-
@ahmetozcelik35 hocam şimdi size bir soru soracağım, bu ilanda yer alam göreve başladınız diyelim, toefl seviyesindeki İngilizcenizi hangi alanda ve nasıl kullanacaksınız düşündünüz mü? Bakın benim 52.5 YDS puanım var, ama İngilizce gazete okurum, oturur sohbet de ederim mülakatı İngilizce de yaparım o derece güvenim var kendime. Şimdi kurum 70 YDS koydu, ben giremedim, İngilizce açısından yetersiz mi kalacağım müfettişlik için. Hiç İngilizcesi olmayıp 90-95 puanlı arkadaşlar var, onlar çıkıp dese ki bu kaliteli kadrolara minimum 90 puanlılar çağrılsın, haksız olur mu, olmayabilir o da kendi açısından. Toefl puanı almışsınız çok güzel, mesela bunu kullanabileceğiniz iş bankası sınavı var, oraya başvurabilirdiniz, başvurmuş da olabilirsiniz bilmiyorum. Kimse çıkıp iş bankası toefl istemesin demiyor, ne diyor aa burası bana olmaz. Zaten bir şekilde İngilizce bilmeyen ya da puanı olmayan eleniyor. Ama sınavdan sınava koştuğumuz şu genç yaşımızda elimizde bir sınav İngilizcesi puanı var diye kurumların sınavda İngilizce sorması yerine, İngilizce seviyesini belgelemiş olmamızı talep etmesini İstemek biraz bencillik olmuyor mu sizce de
-
DHMİ müfettiş yardımcılığı sınavının mülakatına 37 kişi kaldı(7 kişilik alım).Ortada kontenjan doldurmama gibi bir durum yok.
-
@enjoythesilence hak kaybı oluyor hocam, anlatmaya çalıştığım şey bu. ingilizce şartı istemeyen kurumlar da var ve onlara başvuranlar başvuruyor zaten. sizce, kurum sınavına sallayıp tuttururum diye girmek etik mi? bakın vgm sınavında 50 yds barajı koydu ve puanı 81'e kadar düştü. kurum bu şartı önden koyup ingilizce bilen ve bilmeyenleri ayırdı ve bu sayede ingilizce bilenler hak kaybına uğramadı. yukarıda verdiğim örnekteki gibi dhmi'nin sınavını 0,15 puan ile kaçırdım ve belki de orada çalışma hakkına sahip olacaktım; fakat %60 gibi bir barajın olduğu sınava bile sallarım tutar mantığıyla giren kişiler yüzünden ucu ucuna kaçırdım. bunu tek yaşayan ben değilim, bu problemi yaşayan insan da çok. o insanların hakkına girmemek ve adil olmak için yabancı dil isteyen kurumlar önden dil şartı getirmeli ve böylece ingilizcesi olan ingilizce isteyen kuruma, ingilizcesi olmayan da ingilizce istemeyen kuruma yönelir. böylece kimse kimsenin hakkına girmez.
-
@Avexer dhmi ve kontenjan kelimelerini aynı cümlede kullanmadım zaten yukarıda da görüldüğü gibi
-
@ahmetozcelik35 siz hala sırf bi kriter daha koyup aday elemek icin olduğunun farkında degil misiniz bu yabancı dil işinin?