hesabı komple kapatma
-
Yazılanların ve üyeliğin silinemeyeceği üye olurken yazılsa dahi insanların fikir ve karar değiştiren özgür canlılar olduğu göz önüne alındığında, etik bir kural olmaz. Daha önceden postları silme özelliği vardı zaten, fakat nedense sonradan kaldırıldı.Bu doğru bir uygulama değil anayasa bile değişiyorken insanlar bir anlık kızgınlıkla üzüntüyle mutlulukla paylaştığı şeyleri silmesine düzeltmesine izin vermemek en hafif tabirle saygısızlıktır.
Buradan yöneticilere sesleniyorum. İşi goygoya vurmadan acilen bu uygulamanızı ![alt metni](görsel url)değiştirin lütfen.Herkes ifade özgürlüğüne ve beyanlarını değiştirme hakkına sahiptir.Teşekkürler. -
@Nizâmülmülk Merhaba dostum. Bunun neden olduğunu aslında defalarca izah ettik ancak bir kez daha izah edeyim.
Öncelikle daha evvelden yapılan ileti silme imkanı defalarca suistimal edildi. Birileri ortalığı karıştırıp bir anlamda kavga fitilini ateşleyip ortalığı birbirine kattıktan sonra yazdıklarını silip, üyeliğini kaldırıp ortadan yok oldu Bunu defalarca yaşadık. Bir diğer nokta, burası bir bilgi birikimi forumu. Yani insanların paylaştıkları bilgiler, aktardıkları deneyimlerin bir sonraki dönemde geleceklere fayda doğurması adına birikmesi gereken bir mekan. Ancak bazı dostlarımız işe girene dek her şeyden faydalanıp, o dönemde vermiş olduğu bilgileri de toparlayıp gitmek istiyor.Kusura bakmayın ama bu kimseye değilse bile benim onca emeğime çok açık bir saygısızlık ve de haksızlıktır. Ben memurlarda da forum hesabına sahiptim aynı isimle. Bilenler hatırlar. biz TY'yi kurmadan evvel. O günlerden beri de bilgi paylaşırım sürekli. Herkese dokunmaya yardımcı olmaya çalışırım. Bu noktada asli gayemden hiçbir zaman uzaklaşmadan bunu sürdürüyorum. Orada birikmiş olan külliyatın burada da oluşması asıl gayem oldu forumculukta. Bu çizgiden de uzaklaşılmasını istemiyorum. Kaldı ki bugün bakarsanız memurlarda da başka ciddi forumlarda da asıl amaç budur ve ileti kaldırılması söz konusu değildir. Bu forumculuğun ruhuna aykırıdır. Burası bir sözlük değil dostum, o nedenle malesef bu temel mantık gereği ileti kaldırılmasını zaten doğru bulmuyorum.
Gel gelelim işin bir de teknik bir boyutu var. Sizlerin üye kullanıcı profilleriniz de, iletileriniz de arama motorlarında kayıt altına alınır. Buna index deniyor kısaca. Her silinen ileti, her silinecek kullanıcı profili bizim bu anlamda değer kaybetmemize yol açıyor en salt haliyle. Forumdan her anlamda faydalanan dostlarımızın da bize dolaylı gelecek olan zararı bu kadar ısrarla talep etmeleri gerçekten düşündürücü ve incitici. Dediğim gibi bu ciddi şekilde haksızlık benim nezdimde.
Herhalde daha açık anlatamazdım. Bu konuda anlayışlı olacağınızı umuyorum hepinizin. İyi günler diliyorum dostum -
@paretowilfredo Forumlar insanların bilgi paylaşımlarıyla birbirlerine yardımcı olduğu bir konsept, size bu konuda hak verebilirim ama takdir edersiniz ki kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması yasal bir zorunluluktur.Biz daha evvel burada, kişisel verilerin tehlikeye girdiğine de hep birlikte şahit olduk.(Örneğin daha önce burada gayet masumane bir şekilde yalnızca sınav sıralamalarını paylaşan bazı arkadaşlarımız, mülakat listesinin yayınlanmasıyla birlikte ifşa olmuşlardı, kimlikleri açığa çıkmıştı.) Sizler de bilirsiniz ki forum mantığında rumuz kullanımının amacı insanların gerçek kimliğinin, özel bilgilerinin ortaya çıkmaması, takma isimler altında anonim olarak faydalı bilgilerin yayılmasının sağlanması vardır.Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bazı spesifik durumlarda zarar görme tehlikesi ortaya çıkabiliyor.Sizden isteğim (Sanırım birçok arkadaş da bu konuda benimle hemfikirdir) üyelere, belirli süreyle kısıtlı da olsa, yukarıdaki gibi durumlara karşı tedbiren, gönderilerini değiştirebilme veya silebilme imkanı getirmenizdir. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
-
@Nizâmülmülk Buna dair anlık öfke ile yazılan ya da yazım hataları olma durumlarını kapsayacak şekilde ilk 120 saniyede düzenleme imkanı tanıdık dostum. Kişilerin şahsi olarak bu tip sorunlarla karşılaşma ihtimalini doğuran iletilerinde ise şahsi olarak ulaştıklarında hiçbir zaman geri çevirmedik Bu tip bilgiler içeren iletilerinde düzenlemeler yaptık. Bu konuda da yine yardımcı olacağız elbette dostum. Forumda dostlarımızın anonimliği esas bizim için. Bu konuda gönlünüz rahat olsun İyi günler diliyorum ben de.
-
@scofieldmustafa neyin başını ara demiş yemeğin ismini koyan halay başı, sıra başı, at başı neyse neyse arayan başını bulur tabi
-
@onuktekin bulur bulur
-
Şimdi benim anlamadığım tamam kullanıcı olarak kafamıza göre iletileri silemiyoruz lakin geçmişte yazılan bir iletiden dolayı daha sonra rahatsızlık duyulduğunda ve bu durum ilgili adminlere iletildikten sonra admin arkadaslar bizi ilgilendirmez yazmasaydın kardeşim mi diyor? Öyle sanıyorum ki bu talebi reddetmezler. Gerekli düzenlemeyi yaparlar. Tabi bu spesifik iletiler için geçerli. Yoksa 1000 tane ileti yazıp ben 400 tanesinin silinmesini istiyorum derse kullanıcı admininde saçma sapan konuşma la deme hakkı olabilir:)
-
Üyelik iptali durumunda, iletileriyle beraber silinmeli, yasaklı pozisyonunda kalmamalı. He tabi, yönetici arkadaşlar bilir artık.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: hesabı komple kapatma
@Nizâmülmülk Merhaba dostum. Bunun neden olduğunu aslında defalarca izah ettik ancak bir kez daha izah edeyim.
Öncelikle daha evvelden yapılan ileti silme imkanı defalarca suistimal edildi. Birileri ortalığı karıştırıp bir anlamda kavga fitilini ateşleyip ortalığı birbirine kattıktan sonra yazdıklarını silip, üyeliğini kaldırıp ortadan yok oldu Bunu defalarca yaşadık. Bir diğer nokta, burası bir bilgi birikimi forumu. Yani insanların paylaştıkları bilgiler, aktardıkları deneyimlerin bir sonraki dönemde geleceklere fayda doğurması adına birikmesi gereken bir mekan. Ancak bazı dostlarımız işe girene dek her şeyden faydalanıp, o dönemde vermiş olduğu bilgileri de toparlayıp gitmek istiyor.Kusura bakmayın ama bu kimseye değilse bile benim onca emeğime çok açık bir saygısızlık ve de haksızlıktır. Ben memurlarda da forum hesabına sahiptim aynı isimle. Bilenler hatırlar. biz TY'yi kurmadan evvel. O günlerden beri de bilgi paylaşırım sürekli. Herkese dokunmaya yardımcı olmaya çalışırım. Bu noktada asli gayemden hiçbir zaman uzaklaşmadan bunu sürdürüyorum. Orada birikmiş olan külliyatın burada da oluşması asıl gayem oldu forumculukta. Bu çizgiden de uzaklaşılmasını istemiyorum. Kaldı ki bugün bakarsanız memurlarda da başka ciddi forumlarda da asıl amaç budur ve ileti kaldırılması söz konusu değildir. Bu forumculuğun ruhuna aykırıdır. Burası bir sözlük değil dostum, o nedenle malesef bu temel mantık gereği ileti kaldırılmasını zaten doğru bulmuyorum.
Gel gelelim işin bir de teknik bir boyutu var. Sizlerin üye kullanıcı profilleriniz de, iletileriniz de arama motorlarında kayıt altına alınır. Buna index deniyor kısaca. Her silinen ileti, her silinecek kullanıcı profili bizim bu anlamda değer kaybetmemize yol açıyor en salt haliyle. Forumdan her anlamda faydalanan dostlarımızın da bize dolaylı gelecek olan zararı bu kadar ısrarla talep etmeleri gerçekten düşündürücü ve incitici. Dediğim gibi bu ciddi şekilde haksızlık benim nezdimde.
Herhalde daha açık anlatamazdım. Bu konuda anlayışlı olacağınızı umuyorum hepinizin. İyi günler diliyorum dostum -
@paretowilfredo okudum üstad bir daha okuyacağım senin için. Efeftik bakmaya gayret edeceğim, nihai yorumumu dm'den iletirim
-
@albertcamus biraz ince
-
Admin, hesabımı kapatabilir mısın?
-
@yeniiiidnz bayraklandi hocam birazdan görürler iletini
-
Admin merhaba tüm gönderilerim dahil olmak uzere üyeliğimin silinmesini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim . Gonderilerim dahil olsun lütfen. Forumda haklarımız kısmında açıkça yazılmış.