29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@ahmetozcelik35 kabak gibi ortada cevap umarım el insaf çekip temyize gitmezler
-
Yeniden değerleme ne zaman yapılıyor acaba geçen sene ağustos un başında yapılmıştı ama mahkeme kararı ne zaman verilmişti bilmiyorum
-
@maniakbeta inşallah hocam
-
@elitnur hocam karar açıklandı ise en geç 1 aya alırız insallah sonuçları
-
82,7 puanım acaba bu değişen soruyla girebilir miyim listeye 🧐
-
@kpssa34 sıralama kaç hocam
-
@MiraKar iibf'nin potansiyelinden korkuluyor hocam benim bu kota işinden anladığım. Hukukçulara kota getirsen de getirmesen de kaymakam olacak kisi sayısı belli az çok. Ama iibfye kota getirmezsen gider tus'u bile kazanır diye düşünülüyor adil değil elbette ama İİBFnin diğer bölümlerle kıyas kabul etmez bir kalabalığı ve ilansizliktan dolayı rekabet gücü var. Hukuk menşeili bir bölümün komple hukukçu olmayan kişiler tarafından doldurulması riskine karşı getiriliyor sanki bu kota. Yani pratikte de bu var cidden. Her sene 300 kişinin en az 210-220 tanesi İİBF oluyor. Kota kalksa bu daha da azim yaratacak, artık 300 kişinin 250-260i belki de İİBF olacak. İdari yargımiz ise komple hukukçu olmayan hakimlerden oluşacak böylece. Yani şu sınav hakimlik için kesin ölçüttür demek de zor, ezber yeteneğini ölçüyor.
Her neyse, bunun sakıncalı olduğunu düşünüyorlar sanırım, bunla ilgili Kemal Gözler'in(anayasa profesörü kendisi) bir yazısı vardı hatta. Yargida hukukçu olmayan hakimler sorunu diye. Sanırım devlet bürokratları da böyle düşünüyor ki 2018'de kalkan kota daha ilk yargı paketiyle geri getirildi. Yani son 2 anayasa mahkemesi başkanı, son Danıştay başkanı falan iibfliyken neden böyle bir uygulamaya gidiyorlar tam bilemiyorum. Bana kalsa eşit şartlarda yarışmak en iyisi tabi. Mesleğe girebilirsek sormayı düşünüyorum bu işin aslını
-
@idarihakimmm 398
-
@kpssa34 hocam tek soru iptal edildi insallah gelir ama zor gibi
-
@idarihakimmm inşallah benimde umudum iptal değil değişme olduğu için herkese değil doğru işaretleyenlere puan vermesi durumu bir ihtimal gelebilir bekleyelim..
-
@kpssa34 bakalım hocam kısa zamanda cevap alırız insallah
-
Arkadaşlar araniza yeni katılıyorum idaride 255 adlide 185 şansım nedir ve 90 hukukcunun olduğu idaride kaç hukukcu alinir. Saygılarımla
-
@müştak001 hocam şansınız idaride daha fazla ama adli dereceniz de güzel baya, orda da şansınız yüksektir.
80 kişilik kontenjanı ne kadar doldururlar onu bilmemiz zor. Genelde idariyi kazananlar sizin gibi adlide derece yapmış kisiler oluyor. Adliye kaydirmalar olursa 50 kişiyi bile zor bulur diyorum ben.
-
@2pacalypse sağolasın kardeşim. Allah hepimiz hakkında hayırlısını nasip etsin.
-
ÖSYM bin mahkeme kararını 30 gün içinde mi yerine getirilmesi gerek değil mi
-
@2pacalypse hocam İİBF ölsün mü o zaman korkuyorlarsa eğer ilan da versinler en çok rekabetin yaşandığı bölüm ve her anlamda nitelikli insanlar. Şahsen kaymakamlıkta iktisat yapmak büyük önem taşıyor ama idari hakimlik konularını halledebiliyoruz demek ki. Sınav sistemi değişmediği sürece de kazananların oranı bu şekilde olacak. Kemal Gözler'in tweetine de o zaman yorum yapmıştım bu yazısına hatta. İdari hakim olan İİBF'li olmamalı minvalinde bir yazıydı. Hukuk fakültesi bizlerin daha başarılı olduğu sınavlarda hak elde ediyor ama bizlere kota. Bu tamamen haksızlık.
-
@2pacalypse hocam selam idari hakemlik mülosunda hangi kanunlara ya da derslere ağırlıkl verilmeli
-
Mülakat sonuçlarıyla ilgili duyumu olan var mı?
-
-
@MiraKar sadece sınavı esas alamazsınız. Adli Hakimlik alanında da sınav hakkı verilse ben eminim 3000lük adayların yarısı hukuk-dışı mezun olur. Ama bu demek olmaz ki hukuk dışı mezunlar hakim-savcı olmaya en az hukuk mezunları kadar kadirdir. Kota uygulaması yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi (20 x 3) 60 hukuk dışı adayın kendi arasında sıraya göre çağrılması ve 20sinin alınmasıyla daha adaletli çözülebilirler. Kaymakamlık başka bir konu başlığı.