29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@müştak001 sağlam derece hocam, tebrikler
-
@MiraKar hocam dediğim gibi her şey 100 soru ve 5 şıktan ibaret değil. Cosmo'nun dediği gibi adli sınavını da iibf'lere açsalar en az yarısını yine onlar doldurur, çünkü kpss'de falan çalışıyorlar icralara, cmklara falan. biraz da üzerine gitseler rahat yaparlar. ama mesele ordaki 3-5 soruyu çözmek değil işte. oturup çalışsak inan tus'u bile bir şekilde yaparız ama bu bizden iyi doktor olacağı anlamına gelmez, doktorlar bizden çekiniyor anlamına da gelmez. her şey o çoktan seçmeli sınavda 70-80 doğru yapmak değil. Doktorluk 5-6 yılını dolu dolu tıp fakültesinde harcamak demek. aynı şey hukuk fakültesi için de geçerli. adam hiç olmazsa 4 yılını hukuka harcıyor, bir sürü vizeye finale giriyor hele iyi okullardaysa şu sınav sürecinin 4-5 katı daha çok zorluk çekiyor, tamamen klasik- pratik olay üzerindeki sınavlara giriyor falan. ama çoğu iibf'de İYUK ya da HMK gibi en temel usul dersleri bile öğretilmiyor(doğal olarak, çünkü alanı değil)
Neyse bu konu daha çok uzar gider ama ilgilenenlere kemal gözler'in makalesini paylaşıyorum. http://www.anayasa.gen.tr/idari-yargi-hakimleri.htm
-
@kıymalı-puding zaten takvim ertelendi. erken gelir ama sadece tahmin. daha duyum için çok erken, hele bir 29'u gelsin mülakatlar bitsin, bayram da geçsin o zaman ufaktan sallamaya başlarız
-
Bu arada mülakatlar nasıl gidiyor. adlici arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
-
@CosmoKramer her halükarda bir düzenlemeye gidilmeli 20 tane atıyorum idari hakim İİBF'den alayım bitsin demekle olmaz ama bakalım hayırlısı.
-
@2pacalypse doğru hocam keşke herkes kendi alanından sadece girse ama maalesef bizim bölüm suistimale çok açık her önüne gelen bizim sınavlara girmeye hak kazandırıldığı için (hukuk için demiyorum tabiki yetkinliklerine şüphem yok). Hakkımıza hayırlısı olsun.
-
Buralar baya sessizleşti... beklerken heyecan var mı arkadaşlar
-
Kotadan dolayı çok heyecan yok sanki
-
@kıymalı-puding al benden de o kadar... tüm hevesleri kırıyor
-
Arkadaşlar merhaba yeni hazırlanmaya başlıyorum cahilliğime verin iyuk ile medeni usul kanunlarını Google dan arattırdığımızda mevzuat.gov. Tr de yer alan bilgiler güncel mi güncelleniyor mu
-
@Atillaa günceldir hocam ... geçen yıl bende mevzuat.gov dan çıktı alıp çalışmıştım ...
-
@Atillaa mevzuat gov TR'nin kuruluş amacı o zaten hocam. En güncel kanunlara hızlıca ulaşılsin diye var o site. Ben de hep ordan çıktı alıp çalışırdım. İçiniz rahat olsun.
-
Arkadaşlar başka bir forumda şöyle bi yazı gördüm: "Merhaba arkadaşlar ben mülakat sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağına ilişkin bir duyum aldım fakat ne derece doğrudur bilmiyorum. Tahminlerimde çok geçe kalmadan Ağustos ortası gibi açıklanacağı yönünde. Sizlerde var mı duyum ya da bilgi?"
Bununla alakalı bi fikri olan var mı ? -
@sefmo innnnnşallah doğrudur diyeyim ama inanamadım.
Süreç ne kadar uzarsa 2200 kişinin hayal kırıklığı da o kadar artacak, umarım vicdanlı bir tarih olur.
-
@sefmo Ben de birinden öyle duydum hocam ama 1. ağızdan duymadığım için bir şey demedim . Bir an önce açıklanacakmış diye duymuş
-
@Dumspirospero @elitnur bana da pek inandırıcı gelmedi ama insan bi yandan da inanmak istiyor inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda açıklanır
Başka duyumları olan fikirleri olan da paylaşırsa seviniriz -
Ağustos ayı söylentisini ben de duydum. En kısa sürede açıklanır inşallah.
-
@sefmo benimki duyum değil ama akıl yurutme, kovid hastası olan ve 30 Haziran'da mülakatı olan kişiyi 29 temmuza çağırmışlar. Yani burdan anladığım süreç hızla bitirilmek isteniyor. Aceleleri olmasa 1-2 ay sonraya atabilirlerdi.
Ayrıca adlı tatil olması da işlerini bir nebze azaltiyordur, sonucta adliyelerle uğraşıyorlar normal zamanlarında. Bu da hızlandırır belki. Keşke bayramdan sonra hemen gelse ama 20 Ağustos öncesini çok gerçekçi görmüyorum. İlk mesai günü 4 Ağustos zaten. En az bir 20 günü var sürecin.
-
@2pacalypse bu süreci güvenlik soruşturması belirliyo diye düşünüyorum ne kadar doğru bilmiyorum da eğer soruşturma tamamlandıysa erken açıklanma ihtimali doğabilir gibi geliyor
-
En erken bitimden itibaren 1 ay içinde açıklanır, çok şey yapmayın arkadaşlar, bu süre öyle geçmez yoksa. Bizlerin isteği acelesi olabilir ama bakanlığın hakim savcı adayı almakta bir aciliyeti yok artık.