29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@Hayaller71 kaymakamlık olsa şu an rahattım valla bu teamulun hakimlige de gelmesi gerekiyor
-
@Hayaller71 hayır maalesef. Neden sordunuz merak ettim
-
@2pacalypse kesinlikle katılıyorum bu arada bana dün tek soru soruldu soru demeyim de yürütmenin durdurulması konusunu anlatmamı istediler. Kendimi tanıtmamı isteyen ve üniversite okurken nerde kaldın diye soran başkandı, yürütmenin durdurulması konusunu soran bana göre soldan 2. sırada oturan üyeydi.
-
@2pacalypse Bu yurtta kalma sorusu galiba adayların büyük bir bölümüne sorulmuş. Ne için acaba devlet olması mı avantaj? Zaten bu kayıtlar kendilerinde yok mu? Devlet yurdunda mı kaldınız hocam siz?
-
@Hayaller71 Zorlandım evet. Hayırlısı herkes için.
-
@kitapsever sanada çok soru sormuşlar acaba aynı kişi mi diye merak ettim
-
@pasazade evet hocam kykda kaldım. Bilemiyorum başkan kendimizi tanıttıktan sonra nerde kaldın diye soruyor, akabinde de soru geliyor zaten.
-
@Hayaller71 bilmem ki belki de öyledir
-
-Ahlak ve etik kavramlarını açıklayın farkları nelerdir?
-yargi etiği nedir ?
-bir örnek verip yargı etiğine uyup uymadığı soruldu -
Dilekçe hakkı ve kamu denetçiliğine başvurma hakkı.. Kamu denetçiliği kurumunun yapısı soruları soruldu..
Herkese başarılar dostlar
-
Arkadaslar simdi ciktim mulakattan komisyon rahat gergin degiler kendimi kisa tanittim adli hakimligi kazanıp kazanmadıgımi sordular .milletvekili secilebilme sartlari.anayasal devlet nedir bukadar cok kisa surdu
-
@hukukcukişi Allah allah, adli hakimlik sorusuna şaşırdım. Tek sorulan kişi olabilir misiniz hocam? Bana sorulmadi, Hukukçu bir kaç tanıdığım var mülakata giren, onlara da gelmemiş bu soru, acaba niye size sordular merak ettim
-
Arkadaşlar dün girdim ben, araba sür, geri dön yoruldum biraz yazamadım buraya.
İdari vesayet nedir?
İdarenin bütünlüğü ilkesi nedir, anayasada açıkça yer alır mı?İdarenin bütünlüğü ilkesi idari vesayetin tanımı içinde yer alır dedim. Yani yer alır mı diye tekrar sordular ben de alır efendim dedim. Sonra şüphe ettim kendimden Yanlış mı söyledim acaba?
-
@butlakmutlan bütünlük idari vesayetin tanımı içinde geciyor, idarenin bütünlüğüne uygun şekilde diyor sadece tanımı yok bütünlüğün. 123'te ayrıca düzenleniyor. Belki onu sormuş olabilirler
-
@2pacalypse inan ki 123 aklımın ucundan geçmedi o an hocam, bütünlüğü de pek tanımlayamadım zaten bilinçsizce 127’de doğrudan idarenin bütünlüğü ilkesi dediği için söyleyiverdim, neyse her şey nasip
-
@butlakmutlan sorun değil ya o anda herkes panikliyor öyle maddeye şuna buna girmek çok zor zaten bence güzel cevap vermişsin artık gerisi kısmet tamamen. Eylül ayı içinde açıklanır bence
-
@2pacalypse umuyorum kaymakamlık gibi hızlı açıklarlar, beklemek ders çalışmaktan daha zor
-
Ben de bugün girdim arkadaşlar. Sorular:
- RTÜK'ün yapısı, üyelerini kim-nasıl seçer?
- Yetki ve usulde paralelliği açıklayınız.
-
@butlakmutlan maalesef öyle bir ihtimal yok çünkü idariyi kazanmış hukukçuların çok büyük bir oranı Adliyi de kazanmis oluyor genelde. O yüzden onların bir mülakatı dururken diğerini aciklamazlar. Mecburen 29 temmuz sonrasını bekleyeceğiz. Hepsi birlikte ancak Eylül ayı icinde açıklanır benim tahminim.
-
@2pacalypse evet hocam var böyle bir durum haklısınız. Şöyle bir durum oluşur mu kurulun kararlarında sizce; zaten adli'de mülakata kalan 3000 adayım var elimde, idari'de de mevzuat gereği ve ilanıma göre 80 hukukçu almam lazım ve idari'de mülakata kalan hukukçu sayısının azlığını da göz önüne alarak mümkün mertebe biz bu hukukçuların alımını idari'den yapalım derler mi? Benim kanaatim böyle bir eğilim oluşucağı yönünde.