29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@birsorumolacaktı geçen sene 2 ağustosta belli olmuş sanırım . Ne zaman bitmişti acaba
-
@elitnur bilmiyorum açıkçası
-
@elitnur 29 Mayısta bitmiş hocam geçen sene tüm mülakatlar
-
Arkadaşlar miras bırakanın ikameti en son trabzon ben ise ankaradayım miras davası için trabzona mi gitmem lazim
-
@cengizhanb, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
Arkadaşlar miras bırakanın ikameti en son trabzon ben ise ankaradayım miras davası için trabzona mi gitmem lazim
Bildiğim kadarıyla miras davalarında istisna olarak mirasçıların yerlesım yerı de gecerlı..
-
@cengizhanb mirasçılık belgesine ilişkin değilse murisin son yerleşim yeri mahkemesi kesin yetkilidir. Bu sorunun yeri bu başlık değil.
-
İdari hakimliğin erken aciklanma gibi bir durumu olabilir mi arkadaslar
-
@zubizubi kesinlikle olmaz
-
@zubizubi olamaz hocam, idariye girmiş olup da adlı mülakatını bekleyen en az 30-40 insan var. Onlar mülakat beklerken girdikleri mülakatın sonucu açıklanmaz, birlikte degerlendiriliyor ikisi de. Biri kazandırılır biri kaybettirilir sonuç olumlu olacaksa eğer. Yani kısaca olmaz ama keşke olsaydı, baya bir bekleyeceğiz maalesef.
-
Pandemi vakaları çok artmazsa olası açıklanma tarihi 2 ekim diyorum. Geçen yıl 29 mayısta biten mülakatlar 2 ağustosta açıklanmış, bu yıl ise 29 temmuzda bitecek geçen yıla benzer süreç yürütülürse eylül sonu ya da ekim başını bulur.
-
@2pacalypse galiba 2016 da idari erken aciklanmis bilginiz var mi
-
@RootofAllEvil o kadar surmez hocam 1 ay maksimum 1 ay 1 hafta icinde aciklanir cunku mulakatlar 1 ay ertelendi sonucta kendi takvimleri var ve ona uydurmak zorundalar
-
@RootofAllEvil geçen sene 500 avukat vardı bu sene 200 avukat var yani 900 fazla kişi mülakata girmişti geçen sene. O biraz sureci kısaltabilir. Ben 11 Eylül ya da 18 eylul Cuma tarihleri olur diyorum
-
@zubizubi Avukatliktan geçiş idari yargiymis o hocam. o dönemin saetlari malum çok fazla boşluk olduğu için hızlıca açıklanıp eğitime alındılar. Bu sene öyle bir durum yok mecburen hepsinin bitmesini bekleyecegiz
-
@2pacalypse bekleyelim sonu guzel olur inşallah bende agustos sonu eylul basi bekliyorum sonuclari uzatmazlar gibi aralikta oldu sinav gvs falan yapilmistir heralde
-
@zubizubi süreç o kadar salgina falan rağmen sadece 19 gün ötelendi. Salgindan onceki normal takvimde 10 temmuzda biten adlı mezun mülakatları şimdi 29 temmuzda bitiyor. kötümser olmamak lazım bakanligin takvimi neyse aynen öyle devam eder 19 günlük bir gecikme etki yaratmaz.
Mülakata girecek kişiler nerdeyse 5 aydır belli. Gvs şimdiye coktan bitmiştir. bakanlığın takvimi de genelde temmuz Ağustos aciklama Eylül Ekim başlatma şeklinde oluyor. Dediğim gibi 19 günlük gecikme etki yaratmaz İnşallah ve Eylül ayı içinde öğrenmiş oluruz.
-
Hayırlı günler arkadaşlar. Öncelikle hepinize geçmiş olsun hakkinizda hayırlısı olsun demek istiyorum. Ben adliden mülakata gireceğim. Adli mülakatlari hakkında bilginiz var mı? Sorular hangi dersten geliyor idare iyuk anayasa çalışmaya gerek var mi ?Sinan sakinin çıkmış sorular kitabi yeterli olur mu? Cevap verirseniz memnun olurum.
-
@hyrls cmk ve hmk yuklenin hocam. Sorunuz %90 buradan gelir. Kitap yeterli olur. Kanunları okuyun bol bol. Zaten 1-1.5 dk sürüyor, çok detay soru gelemez. Ana hatlarıyla çalışın, başarılar
-
@2pacalypse teşekkür ederim sağolun hocam
-
Adli hakimlik mülakatı için şöyle soru da güzel olabilir. Aranacak borç-götürülecek borç kavramları