2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@Ertuğrul-Bey başka bir yer olmadi mı hocam sizin
-
@whshw hocam gecmis olsun gercekten 9 soru nedir biraz fazla degil mi ? Ne sordular tam olarak hatirladiklarinz var mi?
-
Tahminimce bizim mulakatlar temmuzdan once olmaz bu is bitip duzelene kadar ancak ustelik daha 45 lik alim bile aciklanmadi
-
@sbui61 genele çok soru soruldu hocam. Genel olarak siyasi tarih sordular maliyeci olmama rağmen
-
@GönülDağıYağmur yani sohbetin seyrine göre demek istedim hocam. Genelde konu konuyu açıyor
-
Soru sayısından ziyade mülakatlar ortalama kaç dakika sürüyo?
-
@Elnogate 10 dakika ortalama
-
Arkadaşlar tıpkı 4000 kişilik testte olduğu gibi 800 kişilik mülakata da eşit şartlarda girilecek sıralama 1=800 zaten mülakat yapılma mantığı bu yoksa ilk 200 girecek derlerdi olur biterdi şimdi zaten sözlü puanlamasının yarısı yazılı konuları diğer yarısı teknolojiye açıklık temsil kabiliyeti genel kültürü diksiyon vs gibi parametrelerden oluşuyor bu zorlanıp zorlanmama olayı kişiye göre değişir şimdi mesela yazılıda 95 alan kişi testteki bir soruyu sözlü olarak kem küm yaparak devrik cümle kurarak iki cümleyi bir araya getiremeyerek konuşursa dezavantajına olacak 90 alan kişi aynı soruyu akıcı güzel bir dille doğru cevaplarsa avantajına olacak gerçek iş yaşamı testlerden oluşmuyor senin konuşmana oturup kalkmana insanlarla iletişimini de bakacaklar teorik bilgi olarak ölçtüler zaten 100. olanın da 800. olanın da geçerli bir bilgi birikimi var ki oraya çağırıyorlar ha sıralamadaki 1=800 eşitliğini bozacak olan şey şu yazılıdan 95 alan kişi mülakatta 80 aldı diyelim 90 alan da 80 aldı diyelim ortalaması alındığında yazılıdan 95 alan 5 puan önde olmuş olacak bu da eşitliği bozmuş olacak
-
Son sıralarda kazananlar istedikleri cümleyi duyamayınca hemen yok oturup kalkmana temsil kabiliyetine diksiyonuna bakıyorlar 1=800 demeye başlamışlar .arkadaşım ne zamandan beri mülakatlarda liyakata bakılıyor .Bizim demek istediğimiz bu ortamda en azından daha adil bi süreç olması için sıralaması yüksek olanla olmayanı bir tutmamaları gerekir .Ha zaten diğer türlü adaletsizlikler çok daha olası .Buraya gelip de liyakata bakıyorlarmış gibi konuşmayın .Bana sorulursa her türlü bunu mülakatla ölçemeyeceğin için mülakatı kaldır ilk 200 al.zaten iki kere elemişim ben diğerlerini.Herkes de ilk 800 e girmek in değil ilk 200 e girmek için yarışır daha adil ve rekabetçi bi ölçme olur .
-
@Manchester 1=800 diye birşey yok kaymakamlık mülakatlarında bile 1.ler istisnasız alınıyor artık.
-
@Manchester Göç de sıralama geriye doğru gittkçe sağlam referans ister diyen duydum gruplar da Herkes birşey söylüyor mülakat süreci çok üstü örtük bilmiyorum artık komisyonun o anki durumu vs çok etken var kötü veya iyi geçip geçmemesinde
-
Referans da olsa liyakat da olsa bunu ogrenebilmemiz mumkun olmuyor çünkü her elenen iyi geçtiği halde elendigini her kazanan da hakettigini düşünüyor bu tartışma sonuça ulasmayacagi için tartışmak anlamsız , bu avantaji veya dezavantajı düşünerek mülakata girmek pek sağlıklı değil üstümüze düşen en iyi şekilde hazırlanıp girmek, ben sadece komisyon ile ilgili fikrimi söyleyim burada not kalsın kazansam da kaybetsem de fikrim aynı ; komisyonun ve kurumun genel tavrı bize karşı çok hoş ve değer verdikleri belli idi sorulan soruların cevapları duzgun şekilde dinlendi aşağı yukarı tum adaylara sorulan sorular tutarlıydi ben bu mülakatı kaybedersem burda gelip yuh referans vs şu bu demem benimle mülakata giren arkadaşlar katılır mi fikirlerime bilmiyorum ...
-
Geçen yıl yazılı sınavda ilk 45 te olanlar
Mülakat listesine 10 kişi yansıdı.(asil için) -
@Marsiyal hayır ben şu anlamda diyorum yazılı sınav ve sözlü sınav tamamen bağımsız sınavlar oradan 1. olanın 100 de 100 şansı olacak 800. olanın yüzde 0 şansı olacak diye bir şey yok öyle birşey olsaydı mülakatın anlamı olmazdı ilk 200 e gireni alıyoruz derlerdi diyorum yazılı sınavdan 1. oldun ama sözlüde hiç bilmediğin bir bilgisayar terimi sordular ya da iktisattan bir konu sordular cevap veremedin nolacak yazılı da 1. oldun diye buyur geç mi diyecekler ortalamasını alıyorlar diyorum bunu bilerek çalışmaya devam edin diksyonunuzu geliştirin filan diyorum ayrıca 1. olanı mantıken daha çok zorlarlar iddialı olana iddialı sorular sorarlar 1. olan da bundan çekinmez kendine güvenir iyi çalışmalar kolay gelsin
-
arkadaşlar tartışılan konuyu bölmek gibi olacak ama bir türlü çözüm bulamadım belki aranızda yardım edecek olur düşüncesiyle yazıyorum. 2018 mezunuyum herkes gibi ben de askerliğimi tecil ettirdim yalnız bu süreç böyle olunca benim askerlik yine geldi bu yılın 6 ncı ayında bitiyor nasıl olacak şimdi mülakat da ortada yok belli ki e guy sınavları falan da var bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? askerliği tekrar tecil ettirebiliyor muyuz ?
-
@80üstamadnnmsz ben son sıralarda filan değilim 300 lerdeyim bak arkadaşım bu sözlü sınav yazılıdan bağımsız bir sınav ki ortalamasını alıyorlar diyelim sen 95 aldın sözlüden de hakkınla objektif bir şekilde 80 aldın 90 alan kişi de hakkıyla objektif bir şekilde 95 aldı diyelim ortalamasını alıyorlar diyorum yarış bitmedi çalışmaya devam et diyorum
-
@Willsmithh ne güzel düşünüyorsunuz hocam
-
@Marsiyal o zaman 800. olana söyleyelim boşuna girmesin mi sınava 1=800 lafını ben şuna binaen söyledim yoksa 1=800 değil tabi ortalama alınırken 1 olanın 800 e üstünlüğü var ama o yazılı artı sözlü ortalaması alınırken ki süreç şimdi adam çıkmış ben 1.yim bana daha kolay sorsunlar mihvalinde bir şey söylüyor ben mülakatta soru sorma ve diğer değerlendirmeler açısından da herkese olabildiğince eşit zorlukta eşit kolaylıkta yaklaşmalılar diyorum tıpkı yazılıda olduğu gibi
-
@Manchester merak etme çalışmışım ki senden çok daha önlerdeyim,ilk 60 tayım .sadece 1=800 demen o kadar absürt ki kimsenin emeğini kendi emeğine eşitleyemezsin.buraya gelip de ilk sıralardaki insanları demoralize etmeye Hakkınuz yok .yok ilk 50 deki arkadaşım anca yedekteydi vs diyerek bunu söyleyen alt sıralardaki insanlar ağır torpilcidir, torpiline güveniyordur .
-
137-220 arası puanlılar aynı 89,63 137- 220 arasında fark var mı ? Bilgisizliğimden soruyorum.