14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
Arkadaşlar bu maile soru cevap gönderme olayı sizce de fazla olmadı mı? Bu istediğinizi ya özel sohbetten iletin ilgili kişiye ya da bırakılan linke tıklayıp oradan indirin bir zahmet. Her bildirim geldiğinde sonuçlar açıklandı mı ya da yeni bir bilgi mi var diye umutla bakıp aynı iletileri tekrar tekrar görmekten yorulduk.
-
@Simurgx cidden doru yani bu kadar hevesle cevapları bekliyodunuz madem siteyi takipte kalsaydınız ya
-
Peki, eğer sınav 2.aşamaya kalırsa hangi konuları içerir?
-
@sagropa belli degil o daha
-
@beirutde tahminen ilgili konulardan herkesin mezuniyetine göre seçmeli kompozisyon soruları olabilir. Bu şekilde herkesin bilgi düzeyini ifade yeteceğini ölçebilirler. Ben tekrar ortak bir test yapacaklarını düşünmüyorum
-
@Simurgx Katiliyorum. Bir gelisme mi oldu acaba diye bakiyorum ve yine ayni seyle karsilasiyorum bende.
-
Arkadaslar ben Gazi Saglim Bilimleri F. de girdim sinava. Benim bulundugum salonun en az yarisi sinavin ortasinda cikti. Sizi umutlandirmak gbi olmasini istemiyrm ama bence taban puan yukselmeyecek. 70+ bekleyenler icin umutluyum. Kendi adima 70 alamama olasiligim olsada ... Bu gozlemimi paylasmak istedim.
-
@sagropa ben çeviri ve kompozisyon olacağını düşünüyorum ingilizce yine konabilir. Güncel meselelerden kompozisyon ve ayrıca hukukun temel kavramlarından gelebilir. Iletişim ile teorilerden de koyarlar
-
@requ1em alan sorulari olacak diye hatırlıyorum ben
-
@Rögaritma evet her alanin kendi sinavi olacak yaziyo ilanda
-
@İrving-Fisher evet sonradan gördüm hocam teşekkürler
-
@beirutde çok teşekkür ederim
-
@Rögaritma alandan kasıtları nedir ki iibf genel alansa o zaman temel dersler olacaktir ama ortak alan dersleride belirlenebilir herkes ingilizce deviri yapip ve kompozisyon yazabilir iibf için hukuk temel iktisat temel olabilir
-
@requ1em muhtemel. önceden yapilmadigi icin öngörmemiz zor
-
@requ1em ingilizce sormazlar artık ikinci sınavda. Alan denildiği için hukuk iktisat maliye muhasebe olarak soruluyor genelde, yine öyle olur. Kurum daha sonra ayrıntısını açıklar. Ancak ikinci sinavda ingilizce olmayacak, ilan metninden öyle anlaşılıyor.
-
hukuk iktisat maliye muhasebe gibi derslerin sorulmayacağını düşünüyorum KPSS sonrası yapılan bir uzmanlık sınavı gibi algılamayalım. İletişim ve ilgili olduğu alanları içeren herkesin bölümüne uygun veya herkesten yorumlaması beklenen konularda sorular gelecektir diye düşünüyorum. Mesela kitle medya etkileri gibi çoğaltılabilir sorular.
-
Eski basın ve yayın enformasyon genel müdürlüğünün sorularına bakmıştım daha çok uluslararası ilşkiler siyaset bilimi ve güncel şeylerdi yanlış hatırlamıyorsam
-
Evet arkadaşlar dediğim gibi uluslararası ilşkiler teoriler tarih uluslararası hukuk uluslararası örgütler kamu diplomasisi uluslararası iktisat bunlar sorulmuş .şimdi Nasıl olur bilemem .
https://www.academia.edu/8367308/BAŞLAYINIZ_DENİLMEDEN_SORU_KİTAPÇIĞINI_AÇMAYINIZ
-
O sinav da cib gibi iki asamali yazılı sinav seklinde mi yapiliyordu? Çünkü o sinavin iceriginden bir kismi ilk asamada vardi.
Ben alanlara göre ayrı sorulacagini düşünüyorum. Tahminim sadece.
-
@Rögaritma tabi farklı mi sınav uygulaması olabilir .ancak iletişim başkanlığı misyonu uluslararası kamuoyunda tanıtma siyaseti ,kamu diplomasisi gibi şeyler olduğu için buntarz sorular olabilir diye düşündüm .maliye muhasebe çok gerekli değil yani .