2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@adanali01 O 90 üstü adamların çoğu başvurup gitmiyor. Bunu biliyor musun peki?
-
@düdüklütencere süpermen hoş geldin
-
bu ilanlar gelirken farklı mesleklere farklı çalışma şartlarına göre detaylıca düşünülüp farklı kriterler ile geliyor
Bazı mesleklerde insanların 1-2 bantlık puan farkından ziyade nerede çalışmak isteyecekleri, istemeye istemeye de olsa 5 tercih yapıp en azından garanti olsun diye bi yerler yazıp oralar geldiğinde de oradan kurtulma peşine düşmeleri kurumların da işine gelmiyor. O nedenle tek il tercihi.
Bu gibi nedenlerle kimi ilanlar atıyorum yds şartı koyarken, kimi ilanlar 5 il tercihli, kimi ilanlar tek il tercihli, kimi ilanlar bölüm bazlı, kimi ilanlar ekstra kurum içi de alım yaparak, kimi ilanlar kontenjanını dolduramıcağını bile bile bi takım kriterlerle, kimi ilanlar hak kazansa dahi gelmeyecek kişilerin başvuracağını hesaba katarak belli bir alım sayısı ile ilana çıkarak geliyor. atıyorum rastgele 500 kişilik bir ilan geliyor ve misal itiraz ediliyor en az 100 kişi sınava girmeyecek başvurup hak kazansa dahi alım yükseltilsin ihtiyaçlarını dolduramazlar diye itiraz ediliyor misal, aslında o 500 kişi zaten bu durumun olacağı hesaba katılarak belirlenmiş bir sayı..
yani her ilanın kriterlerinin aslında mantıklı sebepleri var ama biz olayın o kısmını düşünmüyoruz.
bu sebeple bence vaktimizin gelen ilanın kriterlerine göre stratejik davranmaya harcamalıyız.
ilanları bireysel şartlarımıza uydurmaya çalışmak yerine ilanın şartlarına göre kendimize optimal çözümler aramalıyız.
diğer türlü sonu yok, ne tartışmalar biter ne itirazlar biter ne de her defasında gördüğümüz üzre defalarca kez üzerinde düşünülerek ilana çıkılmış kriterlerde amerikayı yeniden keşfedercesine verdiğimiz akıllar ile bi şeyler değişir. -
@düdüklütencere evden dediğin gibi yapma yanarız .
benim için bitmiştir. adalet sağlanacaksa yazılı yapın kimse de bir şey demiyo ama ben diyorum- yazılı sınav +mülo
- sözlüyse madem doğrudan çağırmak en adeletli olandır .
gerisi birazda .....
lafın tamamı kime anlatılır bilirsiniz . hoşçakalın .
-
@karar
hoş buldum başkan1 hafta dinlendirdiler valla.
işin garibi ösym'nin sınav takviminin inisiyatifine göre bizim kurum sınavlarının tarihi de, baskı için biraz bu durumun açıklığa kavuşmasını beklemek lazım diye guy başlığında defalarca anlatmaya çalıştığım şey üzerinden sabote gerekçe gösterilerek 1 hafta ban yedim ama 1 gün sonra gördüm ki herkes aynı kanıya varmış, sancılı bi 1 haftaydı ama rehabilite bir halde döndüm
-
@blueberry onu bilemem hocam ama ben gidenler icin konusuyorum
-
@düdüklütencere kötü niyetinin olduğunu düşünmüyorum benim için yeterli bir kriter forum sayfalarında ama arkadaşı tanımıyorum yanlış anlaşılma olmasın .
-
@karar Aynen iyi kötü puan yapıyoruz bir de kumar oynuyoruz vallaha eyvallah çok sağ olasın:)
-
@düdüklütencere hocam nicki yanlış seçmişsiniz keşke mikser olsaydı
-
55 olan sayfa sayısı, 1 haftaya min 100
-
@estergon-kalesi
Bazı arkadaşlar okuduğunu anlama üzerine pratik yaptılarsa böyle bir şeye gerek kalmaz.
Zira ben de bana yazılanlara cevap veriyorum -
arkadaşlar il tercihini nasıl yapacagız ya o kdr çok secenek var ki 85 puan altı olanlar dogu illerini mi yazmalı sizce
-
@rabia89 Guy taban puanları ve guyda alinan kişi sayısı değerlendirerek bir tahmin yapabilirsiniz hocam.
-
@rabia89 daha tercihlere süre var düşünmeye devam üzücü ama yapacak bir şey yok .
-
@rabia89 herkes garanti olsun diye Doğu’yu yazacak galiba . Doğu’da puanlar uçmasa iyidir
-
@düdüklütencere kurumların içini girince anlaşılıyor ilan neden çıkıyor.. Siz kurumların oturup rasyonel biçimde en etkin liyakatli ve etkili şekilde nasıl alım yaparız bunu düşünüyorlar mı sanıyorsun? Bunu düşünen insanlar gelişmiş ülkelerde olmazsa olmaz olan nitelikli kamu personeli almak özlük iyileştirmesi yapmak yerine neden açıktan alım kurum içi gibi yöntemler deniyorlar?
İkincisi son 10 yıldır kurumların yönetimleri sadece atanmışlardan kurum dışından oluşuyor kurum kültürü yok denecek kadar az.. Yöneticilerin genel mantığı türkiyede şudur iş bir şekilde yürür adı uzman vhki müfettiş farketmez biz onlar için sadece bir saatin dişlileri misali sadece orda bulunması bir yer işgal etmesi gereken insanlarız. Kurumların personel alım yönetmelikleri 20 yıllık 1 haftalık çalışma ile değişebilir ama neden değişmiyor çünkü umurlarında değil. İnanın bana istisnai Bir kaç kurum hariç alım sürecini komisyonlar kendine zul görüyor. -
@willsmithh o kadar haklısınız ki işte bizde bunun için uğraşıyoruz gerek twet gerek yüzyüze. onların gözünde hiç bile değiliz allah kurtarsın.
-
@sokrates12, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@rabia89 Guy taban puanları ve guyda alinan kişi sayısı değerlendirerek bir tahmin yapabilirsiniz hocam.
Guy taban puanlarını esas almak bana kalırsa çok ama çok yanlış olur. Guy'da 5 tercih hakkı vardı bunda tek. Puanlar arasında uçurum olacaktır. Hem 76 il hem de tek tercih. Bazı iller 80 altına bile kalabilir hiç belli olmaz
-
@muhalba katılıyorum guydan çok ama çok farklı olacak hem sayı az hemde tek tercih . Yüksek kapatacaktir gene ya hak diyip yazacağız bir yeri
-
@semihylc, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@muhalba katılıyorum guydan çok ama çok farklı olacak hem sayı az hemde tek tercih . Yüksek kapatacaktir gene ya hak diyip yazacağız bir yeri
Aynen öyle 2018de guy İzmir 70.0 ile kapatabildi. Neden? çünkü tek tercih
Şimdi adaylar daha korku içerisinde üstelik. Çok tutarsız puanlar olacaktır. Kuponu yatırıp sonucu bekleyecegiz.