2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
-
-
Merhaba dostlar.
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı'na dair bir kaç bilgilendirme yapalım istiyorum. Öncelikle yukarıda yer verdiğim linke yeniden değinerek başlayalım.
Bu çalışmayı tüm eski alımları tarayarak derledim. Eski alımların sayıları, sınav yapılış şekilleri ve taban puanları. Bu taban puanlar tabi ki o dönemin puan türlerine göre oluşmuş durumda. 120 puan türlü sistemde yer alan puanlarla yani. Bu puanların dağılımları o dönemde şu şekildeydi;
Eski KPSS P39;
Genel Yetenek %20
Genel Kültür %10
Hukuk %20
İktisat %10
Maliye %10
Muhasebe %20
YDS %10Eski KPSS P40;
Genel Yetenek %20
Genel Kültür %10
Hukuk %15
İktisat %15
Maliye %15
Muhasebe %15
YDS %10Eski KPSS P42;
Genel Yetenek %15
Genel Kültür %15
Hukuk %30
İktisat %10
Maliye %10
Muhasebe %10
YDS %10Eski KPSS P56;
Genel Yetenek %20
Genel Kültür %10
Hukuk %15
İktisat %15
Maliye %15
Muhasebe %10
İstatistik %5
YDS %10Eski KPSS P118;
Genel Yetenek %15
Genel Kültür %10
Hukuk %20
İktisat %10
Maliye %15
Muhasebe %20
YDS %10Dostlar görebileceğiniz gibi öne çıkan üç unsur var. Birincisi her puan türünde ortak olan ilk nokta YDS %10. Tabi o dönem YDS istemeyen puan türü azdı. Ama neden P35 yani bugün ki P48 hiç tercih edilmedi düşünmek lazım. Şahsi fikrim YDS istenmeyeceği yönünde elbette. Mesleğin o gün ki kökeni ile bugün geldiği yer arasında uçurum var. Mesleğin bir çok yetkisi personeli ile birlikte Milli Emlak'a geçti. O nedenle YDS ihtimali yok denecek kadar az.
Diğer bir önde gelen unsur Hukuk içeren ve bunu diğer üç ana alan dersiyle dengeleyen puan türlerinin tercih edilmiş olması. Muhasebe de hiçbir şekilde es geçilmiş değil. Ayrıca bir tane de İstatistik içeren puan türümüz var.
Bunların hepsini bir arada değerlendirince puan türü tahmini yapmak gerekirse tek puan türü tercihi durumunda KPSS P48 olacaktır. Birden fazla belirlenecek olursa da; KPSS P48 ile birlikte KPSS P47, KPSS P17, KPSS P18, KPSS P23 bir ihtimal de KPSS P13 (istatistik olan puana atfen) ve KPSS P8 (Hukuk ağırlığına binaen) seçilebilir puanlar olabilir.
Bu puanların dağılımlarını şu çalışmadaki tabloda bir arada inceleyebilirsiniz dostlar;
Bunun yanında
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınav konuları için;
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına nasıl hazırlanılır? başlıklı sınav yönergemiz için de;
yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Meslek tanıtımı güncellenme ihtiyacı duyuyor dostlar. Milli emlak konusundan dolayı bazı şeylerin yenilenmesi lazım. En kısa zamanda en güncel halini sizinle paylaşacağım.
Hepinize başarılar diliyorum.
-
@paretowilfredo 20 katı noktasında bir bilginiz var mı? Ciddi bir öngörü? Direkt bilgi tercihimiz tabi
-
@strtmn Defterdarlık her zaman 20 kat olmuş dostum. Geleneğin değişmesi için bir sebep göremiyorum ama tabi bu yıl HMB bizi öldürürken düşündürüyor.
-
@zenginmemur meslek guy la hemen hemen aynı belki calıştığınız yere göre rahatlık olabilir .En son sınavda millet evlilik yapıp istediği ile gitti .yüksek puan alanlar kaldı .Yani aslında bu açıdan guy daha iyi .
-
o dönemde iyi eğitim vermişler ve iyi bir sınav yapmışlardı .Guy da böyle bir eğitim hiç olmadı .
-
Bu sene kaç ile kapatir veya alır öngörü var mi
-
@ekeblad hocam guyu tercih ederim çünkü tayin ve yapılanma olarak daha sistemli çalışıyoruz defterdar olmuyorsunuz yani
-
@sdu_ank çalışıyor
-
@paretowilfredo hocam defterdar uzman yardımcıları ilçelerde görev yapıyor mu. Sadece merkezde mi görev yapıyor
-
@Spesifik hocam sadece illerde defterdarlıklar var. Idare hukuku dersinde bu açıklanmıştır. Ilçe idare kurulunda il defterdarlık müdürü bulunmaz.
-
78 puan 4400 küsür sıralamam var herhalde olur ya
-
@paretowilfredo tesekkür ederim
-
@Spesifik Arkadaş yanıtlamış dostum
-
@Spesifik görev yapıyor tabiki. Bi çok mal müdürlüğünde uzman var
-
Defterdarlık açarsa hangi puan türüyle alır sizce?
-
@ćekonomist pardon yukarıda yazıyormuş. Yeni fatkettim.
-
Defterdarlik uzman yardımcılığı yonetmeligi resmi gazetede yayimlandi, sanirim bir kac gun içerisinde ilan gelir
-
gelsin şu ilan guy biraz rahatlasın