2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
-
Bu ilanın sınav olarak yapılmasını isteyenler vardı puanı yüksek olanlarda direkt mülâkat yapılmasını istiyordu alın işte size direkt mülakat
-
Arkadaşlar meslek hakkında detaylı bilgiyi nerden öğrenebilirim ? Teşekkürler. (nedir ne iş yapar vb)
-
@hunter28 meslekte çalışan bir arkadaş bu konuya yazmıştı detaylı olarak ama hangi sayfa hatırlamıyorum .
-
Evet hatırlıyorum. Ben ısrarla eski sistemle yapılması istiyordum. Çünkü hem sınava/mesleğe girmek isteyen girer hem de birçok kişiye umut olur. Şuan 88 veya 85 ile dışarıda kalan birçok kişi var.
@frank, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Bu ilanın sınav olarak yapılmasını isteyenler vardı puanı yüksek olanlarda direkt mülâkat yapılmasını istiyordu alın işte size direkt mülakat
-
@uzmandy, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Merhaba arkadaşlar. Herkese öncelikle başarılar dilerim. Fiilen Defterdarlık Uzmanlığı yapmaktayım. Bazı arkadaşların aklındaki soruları cevaplamak, mesleğe ilişkin bazı eksiklikleri gidermek maksadıyla üye oldum.
Öncelikle Rotasyon konusunu aydınlatayım, Bu alımda bizi de şaşırtan sadece malmüdürlüklerimize yönelik alımlar oldu. birimlerde çalışacak arkadaşlarımız rotasyona tabi değillerdir. ancak büyükşehirlerde çalışacak arkadaşlarımızın dışında diğer illerde başka malmüdürlüklerinde boşluk oluştuğunda ya da yardım gerektiği hallerde geçici görevlerle il içerisindeki farklı malmüdürlüklerimize gönderilmeniz mümkündür.
Tercih yapacağınız ilçeleri burada yaşayabilir miyim diye detaylıca düşünmeden seçmeyin, öyle ki çok uzun yıllar buralarda kalabilirsiniz.
bunun dışında gelir uzmanlığı ile fark konusu, arkadaşlar gelir uzmanlığının da iş yükü belli dönemlerde artmakta bizim de iş yükümüz belli dönemlerde artmaktadır. nitekim her malmüdürlüğümüz aynı yevmiye sayısına sahip değildir. bu bakımdan mesleğin gelir uzmanlığına görece daha rahat (!) ya da daha yoğun olduğu konusu biraz yerine göre değişir. mesleki tatmin konusunda ise arkadaşlar taşra uzmanlıklarımızda mesleki tatmin biraz da sizin ne beklediğinize göre değiştiği için ahkam kesmenin yersiz olacağını düşünüyorum.
Ben denetim yetkili olarak çalışmaktayım ancak promosyon arkadaşlarımın bir bölümü birimlerde çalışmakta ve iş ortamlarının genel olarak iyidir.iş nedir diyecek olursanız bunun için yönetmeliğe bakmanızı şiddetle öneririm. girmek istediğiniz mesleğin ne olduğunu en iyi mevzuatı anlatır.
Arkadaşlar özellikle, yapacağınız tercihleri bu şehirde yaşayabilir miyim diye düşünerek yapınız ve yaşayabileceğinize inandığınız yerleri seçiniz. burda biraz kalır başka sınavlara girer giderim şeklinde düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Eğitim ve Mesleğe Başlama Süreci:
Muvaffak olan arkadaşlar mesleki temel eğitim için Ankara'ya çağrılacak ve tahminimce 3 aydan fazla bir süre mevzuat eğitimi alacaktır. Ardından herkes kazandığı ilçeye giderek orada bir süre hizmet verecek ve 3 yılın ardından uzmanlık sınavına gireceğini ön görüyorum. Bizde 6 aylık bir mesleki temel eğitimin ardından bir süre sonra denetim eğitimi yapılmıştı, sizin için denetim eğitiminin yapılıp yapılmayacağını kestiremiyorum o yüzden net bir şey söylemem doğru olmaz.
iibfpalace arkadaşın yazdıklarına bir noktaya kadar katılıyorum, duy ve guy karşılaştırmasında büyük şehirlerde guy arkadaşlar kaotik bir ortamla karşılaşıyor olabilir ama büyükşehir dışında gelir idaresi başkanlığının kendi yapılanmasının olmadığı küçük şehirlerde iki meslekte ortam açısından aynıdır, zaten yan yana çalışıyor olacaksınız.
son olarak denetim yetkili mi yetkisiz mi kısmı kalıyor sanırım, (özlüğe hiç temas etmeyeceğim bu karşılaştırmalar kişisel beklentilerle ölçülebilir ona siz karar verin)
Nasıl Denetim yetkili oluyorduk?
Mesleki temel eğitim bittikten sonra 1-2. promosyonlar için girdikleri sıralamaya göre açılan müdürlüklere ya da denetim yetkili gidebilecekleri illere ait tablolar verilirdi. Onlarda bu tablolardan gidecekleri yeri seçerlerdi. 3 ve 4.promosyonlarda da aynısı yapıldı ancak yönetmelik değişikliği ile mesleki temel eğitim başarısı da bir kıstas olarak eklendi. Kısaca başarı sırası ve kişinin tercihine göre yetki ya da birim tercih edildi.
Gerisi nedir götürüsü nedir?
Birimde çalışmak, Rotasyon YOKTUR, iş görme usulleri öğrenildikten sonra iş rahatlaşır, düzeninizi bozmanızı gerektirecek bir değişiklikle siz istemedikçe ve disipline aykırı bir şey yapmadıkça karşılaşmazsınız. Bazı yerlerde malmüdürü vekili olursunuz, kaymakamla toplantılara katılır, sosyal yardımlaşma vakfının doğal bir üyesi olursunuz vs.
Denetim Yetkili olmak görece iş tatmininin fazla olduğu söylenebilir (kişisel kanaatim), sadece defterdarlıkla ilgili iş ve işlemlerle değil valilik tarafından gönderilecek çeşitli işlerle de uğraşırsınız eğer ilgi ve alakanız varsa tatmin sağlar, odanız olur belki tek belki bir kaç arkadaşınızla birlikte oturursunuz, müdür ya da şef ile iletişiminiz siz istemedikçe veya iş gerektirmedikçe olmaz direk defterdarla ya da defterdar yardımcısı ile muhatap olursunuz, Olumsuz yanları ise rotasyon nedeniyle düzen kuramakta zorlanırsınız (bekarsanız veya eş durumu tayini için gereklilikleri sağlamıyorsanız) gittiğiniz yerlere her ne kadar sizin tercihinizi alsa da bakanlık kendi başına da karar verebilir ve şok olabilirsiniz. denetim yetkinize ilişkin sorgulamalarla karşılabilirsiniz vs.Taşra uzmanlığında diğer bakanlıklarla karşılaştırma yapmak istemem fakat maliye bakanlığının disiplin yapısı ve memurunu mevzuat konusunda bilgili olmaya mecbur kılması nedeniyle daha farklı olduğunu düşünüyorum. Onun dışında ne özlük olarak ne de sorumluluk olarak taşra uzmanlıklarının birbirinden büyük farkları yoktur.
Ben de çok kurumdan elendim istediğim mesleklere giremedim bu yüzden pek çok arkadaşımızı çok iyi anladığımı düşünüyorum onlara tek tavsiyem motivasyon bozmadan çalışmaya devam etmeleri.
Umarım herkes hak ettiği yere yakın zamanda ulaşır.
Başarılar.@hunter28, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Arkadaşlar meslek hakkında detaylı bilgiyi nerden öğrenebilirim ? Teşekkürler. (nedir ne iş yapar vb)
-
- sayfa
@semihylc, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@hunter28 meslekte çalışan bir arkadaş bu konuya yazmıştı detaylı olarak ama hangi sayfa hatırlamıyorum .
- sayfa
-
Tecrübeli arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama bence aramalarımızın faydası oldu. Mesela Neden VMY açıklanmıyor çünkü ne arayan var ne soran. isteselerdi bunu da açıklamazlardı. Sonuçta Mülakattan 10 gün açıklama durumu bunda da geçerliydi
-
Herhangi bir belge gönderilmesi gerekiyor mu mülakata kalanların??
-
Sanırım başvuru formunu göndermemiz gerekiyor ama zamanını ben de bilmiyorum bilgilendirirler herhalde ayrıca
-
Peki hocam teşekkür ederim
-
76 ile mulakata kalıp 89 la açıkta kalan var ya.. yaziklar olsun..
-
meslekten birinin bilgi vermesi gayet yerinde oldu teşekkürler tekrardan .
-
@marsiyal Resmen olmasa da fiilen yapılıyor dostum.
-
@mercuryist neden yaziklar olsun. ha suna bir sey denilebilinir ilce secimi yaptirilsaydi iyi olacakti. Tercih meselesi oldu il bazinda secimi yapmak.
-
76-89 aralığı cok mu adaletli sizce? işsizlik tavan iken 88 alan biri yüksek kapatacağını bilse o ili yazar mıydı ?
Güldürdünüz ilahi. İlçe seçimi diyorsunuz hatrı sayılır puanlar ile o liste çok can yaktı bugün. umarım farketmişsinizdir en azından 5 il tercihi olmalıydı -
Merhaba dostlar.
Malumunuz Defterdarlık Uzman Yrd. başvuru sonuçları açıklandı. Kimi dostumuz mülakata hak kazanarak sevinirken kimileri gerçekten büyük üzüntü yaşadı. Özellikle puanı 76 üzerinde olan tüm dostlarımız için geçerli bu.
Tek il sistemini konuşalım istiyorum.
- Tek il tercihi sistemi ne yazık ki Gelir İdaresi tarafından terk edilen ilkel bir sistem iken aynı Bakanlığın bir başka denk kadrosu için yeniden uygulanmaya başlandı. Bu sistemin yarattığı olumsuzlukları yıllarca anlattık. Birinden kurtulduk derken bugün yine aynı yerdeyiz.
- Daha evvel hazırlamış olduğum şu habere 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı taban puanları ekseninde ilaveler yaptım. Bir kez daha dile getirmek adına durumu vurgulamaya çalıştım.
@HMBakanligi
@HmbSosyalMedya
Sn @lutfielvan
bağlantı metni - Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı başvuru taban puanlarını sıraladığımızda 76 - 89 arası yaklaşık 13,50 puanlık bir makas çıkıyor karşımıza. Bu fark adaletsizliğin ne denli derinleştiğini bize net bir şekilde gösteriyor. bağlantı metni
- İstanbul ya da Ankara'yı 89,00 puan ile tercih etmiş olan bir dostumuz listede kendisine yer bulamazken 76 puanla Gaziantep yazmış olan bir aday sınava girme imkanına sahip hale geldi. Özellikle yazılı bir sınavın da olmadığı bu alımda yüksek puan adeta cezalandırıldı.
- KPSS A Grubu oturumlarında 13,50 puan fark çok ciddi bir fark. Bu fark kolay elde edilmiyor. Bu denli makasın açılmasına müsaade etmek ne yazık ki hiçbir makul gerekçeye dayandırılamaz. En azından beş il sistemi gibi bir sistem makası daraltabilirdi ancak olmadı.
- Bu saatten sonra hiçbir sözün sizi teselli ve teskin etmesini beklemiyorum dostlar. Liste dışı kalan her dostum için gerçekten çok üzgünüm. O veya bu şekilde çoğunuzun önünde Gelir Uzman Yrd. sınavı var. Yıkılmanın sırası değil. Sınavınıza odaklanın dostlar.
- Sonrasında ise bu usulün tüm kamu personel alımlarından kaldırılması için mücadele etmeye devam etmeliyiz. Tüm alımların adilane bir sistem ile yapılması için talepkâr olmalıyız.
Tabi bir endişem daha var bu alım için de. Özellikle Ticaret Bakanlığı alımlarını gördükten sonra. - Bu kadar sınırlı bir alıma başvuru yaparak gitmeyen aday sayısının asgari olmasını umuyorum. Gerçekten şu alım sadece sonuçları ile dahi çok can yaktı. Keyfiyet çok daha fazla dostumuzu yaralayacaktır. Umudum bunun olmaması. Ama beklentimi sanırım tahmin ediyorsunuzdur.
- Bu konuda da daha evvel dile getirdiğim radikal düzenlemelere yönelik fikirlerimin halen arkasındayım. Başka türlü bunun da önünü almak ne yazık ki mümkün değil.
Bakalım, mülakat sürecinde gözlemleyeceğiz bu durumu da. - Mülakata kalan tüm dostlara başarılar diliyorum. Liste dışı kalan dostlarımızın da tek tek duacısıyım. Bahtınız açık olsun dostlar her birinizin. Dilerim her biriniz emeğinizin karşılığını en lazım olan anda hakkıyla alırsınız.
ALINTI TWEET: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
-
Silinmiştir?
-
Belge teslimi olacak mı arkadaşlar
-
2 kişilik alımların olduğu illerde 1 kişi yedek olacak 3 kişilik alımların olduğu yerlerde kaç kişi yedek olacak 1 mi 2 mi?