2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@anilazi1 en fazla yarısına kadar ifadesi kesinlik belirtmediği için hiç ayırmayabilir. Bu komisyon insiyatifinde. Örneğin son GUY alımında Samsun 20 kişi alıyordu fakat bırakın yedeği asıl 18 kişiyi aldılar.
-
Dünden beri elimde kalan tek sınav guya odaklanmaya çalışıyorum ama nafile. Hadi şimdi sgk sayfasına geçelim ve YOK MU İLAN YOK MU DUYUM GELSİN ARTIK ÖLDÜK BİTTİK diyelim ️ aylar öncesinde de oraya yazdığım gibi ilanlar böyle gelsin üst üste her yer yüksek kapatsın kadrolar dolmasın yığılmalar oluşsun harika aksiyon dram bir film ️️ bir başlıktan daha çıkış yapıp bildirimlerini kapatıyorum kazanan arkadaşlara bol şans mülakatta inşallah hayırlısı olur hepinizin hakkında.
-
Guy duy maaşı farklı mı arkadaşlar?
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@busrag Hayır dostum.
-
@paretowilfredo üstad sizi hazır yakalamışken malum soruyu sorayım, mülakat tarihi hakkında bir duyumunuz veya tahmininiz var mı?
-
@hayırlısıı Dostum Kuruma gidip görüşen bir dostumuz yaza bırakılabilir gibi bir bilgi almıştı. Şu an elde bu var yalnızca. Şahsi düşüncemse Vergi Müfettiş Yardımcılığı / Hazine Maliye Müfettiş Yardımcılığı / Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı takvimi belirlenmeden öngörüde bulunmak zor. Mart ayında biraz biraz takvim netleşir bence diğer alımlarla birlikte.
-
Hocam önceki sayfalarda Defterdarlık Uzmanlığı mesleği yapan arkadaş bilgilendirmişti. Okuduğum kadarıyla guy duy maaş farkı yok. Daha ayrıntılı bilgi için 97 sayfadaki iletilere bakabilirsiniz.
@uzmandy, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Merhaba arkadaşlar. Herkese öncelikle başarılar dilerim. Fiilen Defterdarlık Uzmanlığı yapmaktayım. Bazı arkadaşların aklındaki soruları cevaplamak, mesleğe ilişkin bazı eksiklikleri gidermek maksadıyla üye oldum.
Öncelikle Rotasyon konusunu aydınlatayım, Bu alımda bizi de şaşırtan sadece malmüdürlüklerimize yönelik alımlar oldu. birimlerde çalışacak arkadaşlarımız rotasyona tabi değillerdir. ancak büyükşehirlerde çalışacak arkadaşlarımızın dışında diğer illerde başka malmüdürlüklerinde boşluk oluştuğunda ya da yardım gerektiği hallerde geçici görevlerle il içerisindeki farklı malmüdürlüklerimize gönderilmeniz mümkündür.
Tercih yapacağınız ilçeleri burada yaşayabilir miyim diye detaylıca düşünmeden seçmeyin, öyle ki çok uzun yıllar buralarda kalabilirsiniz.
bunun dışında gelir uzmanlığı ile fark konusu, arkadaşlar gelir uzmanlığının da iş yükü belli dönemlerde artmakta bizim de iş yükümüz belli dönemlerde artmaktadır. nitekim her malmüdürlüğümüz aynı yevmiye sayısına sahip değildir. bu bakımdan mesleğin gelir uzmanlığına görece daha rahat (!) ya da daha yoğun olduğu konusu biraz yerine göre değişir. mesleki tatmin konusunda ise arkadaşlar taşra uzmanlıklarımızda mesleki tatmin biraz da sizin ne beklediğinize göre değiştiği için ahkam kesmenin yersiz olacağını düşünüyorum.
Ben denetim yetkili olarak çalışmaktayım ancak promosyon arkadaşlarımın bir bölümü birimlerde çalışmakta ve iş ortamlarının genel olarak iyidir.iş nedir diyecek olursanız bunun için yönetmeliğe bakmanızı şiddetle öneririm. girmek istediğiniz mesleğin ne olduğunu en iyi mevzuatı anlatır.
Arkadaşlar özellikle, yapacağınız tercihleri bu şehirde yaşayabilir miyim diye düşünerek yapınız ve yaşayabileceğinize inandığınız yerleri seçiniz. burda biraz kalır başka sınavlara girer giderim şeklinde düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Eğitim ve Mesleğe Başlama Süreci:
Muvaffak olan arkadaşlar mesleki temel eğitim için Ankara'ya çağrılacak ve tahminimce 3 aydan fazla bir süre mevzuat eğitimi alacaktır. Ardından herkes kazandığı ilçeye giderek orada bir süre hizmet verecek ve 3 yılın ardından uzmanlık sınavına gireceğini ön görüyorum. Bizde 6 aylık bir mesleki temel eğitimin ardından bir süre sonra denetim eğitimi yapılmıştı, sizin için denetim eğitiminin yapılıp yapılmayacağını kestiremiyorum o yüzden net bir şey söylemem doğru olmaz.
iibfpalace arkadaşın yazdıklarına bir noktaya kadar katılıyorum, duy ve guy karşılaştırmasında büyük şehirlerde guy arkadaşlar kaotik bir ortamla karşılaşıyor olabilir ama büyükşehir dışında gelir idaresi başkanlığının kendi yapılanmasının olmadığı küçük şehirlerde iki meslekte ortam açısından aynıdır, zaten yan yana çalışıyor olacaksınız.
son olarak denetim yetkili mi yetkisiz mi kısmı kalıyor sanırım, (özlüğe hiç temas etmeyeceğim bu karşılaştırmalar kişisel beklentilerle ölçülebilir ona siz karar verin)
Nasıl Denetim yetkili oluyorduk?
Mesleki temel eğitim bittikten sonra 1-2. promosyonlar için girdikleri sıralamaya göre açılan müdürlüklere ya da denetim yetkili gidebilecekleri illere ait tablolar verilirdi. Onlarda bu tablolardan gidecekleri yeri seçerlerdi. 3 ve 4.promosyonlarda da aynısı yapıldı ancak yönetmelik değişikliği ile mesleki temel eğitim başarısı da bir kıstas olarak eklendi. Kısaca başarı sırası ve kişinin tercihine göre yetki ya da birim tercih edildi.
Gerisi nedir götürüsü nedir?
Birimde çalışmak, Rotasyon YOKTUR, iş görme usulleri öğrenildikten sonra iş rahatlaşır, düzeninizi bozmanızı gerektirecek bir değişiklikle siz istemedikçe ve disipline aykırı bir şey yapmadıkça karşılaşmazsınız. Bazı yerlerde malmüdürü vekili olursunuz, kaymakamla toplantılara katılır, sosyal yardımlaşma vakfının doğal bir üyesi olursunuz vs.
Denetim Yetkili olmak görece iş tatmininin fazla olduğu söylenebilir (kişisel kanaatim), sadece defterdarlıkla ilgili iş ve işlemlerle değil valilik tarafından gönderilecek çeşitli işlerle de uğraşırsınız eğer ilgi ve alakanız varsa tatmin sağlar, odanız olur belki tek belki bir kaç arkadaşınızla birlikte oturursunuz, müdür ya da şef ile iletişiminiz siz istemedikçe veya iş gerektirmedikçe olmaz direk defterdarla ya da defterdar yardımcısı ile muhatap olursunuz, Olumsuz yanları ise rotasyon nedeniyle düzen kuramakta zorlanırsınız (bekarsanız veya eş durumu tayini için gereklilikleri sağlamıyorsanız) gittiğiniz yerlere her ne kadar sizin tercihinizi alsa da bakanlık kendi başına da karar verebilir ve şok olabilirsiniz. denetim yetkinize ilişkin sorgulamalarla karşılabilirsiniz vs.Taşra uzmanlığında diğer bakanlıklarla karşılaştırma yapmak istemem fakat maliye bakanlığının disiplin yapısı ve memurunu mevzuat konusunda bilgili olmaya mecbur kılması nedeniyle daha farklı olduğunu düşünüyorum. Onun dışında ne özlük olarak ne de sorumluluk olarak taşra uzmanlıklarının birbirinden büyük farkları yoktur.
Ben de çok kurumdan elendim istediğim mesleklere giremedim bu yüzden pek çok arkadaşımızı çok iyi anladığımı düşünüyorum onlara tek tavsiyem motivasyon bozmadan çalışmaya devam etmeleri.
Umarım herkes hak ettiği yere yakın zamanda ulaşır.
Başarılar.@busrag, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Guy duy maaşı farklı mı arkadaşlar?
-
Postayla başvuru evrakı yollama işini soran oldu mu acaba? Geç kalmayalım sonra.
-
Pandemiden dolayı evrak istemediklerini belirtmişler.
-
@raxog39 ilanda en geç sınavdan önce gibi bir ibare var hocam arayıp soran var mı acaba bunu
-
@kd16 Yazdım ya hocam üstte.
-
@kd16
ben aradım az önce. mülakat tarihiniz henüz belli değil dedi. tarih açıklandığında size belirteceğimiz süreler içerisinde teslim edebilirsiniz veya mülakatta yanınızda da getirebilirsiniz bilgisini aldım.
şimdilik aceleye gerek yok dostlar. mülakat tarihi açıklanınca duruma göre hareket edilir. zaten açıklama ile mülakat arasında süre olacak. zannediyorum en az 15 gün olmak zorunda. her türlü halledilir yani şimdilik sıkıntı yok. -
@locke
bana da farklı bir cevap verildi hocam -
@duha Elden teslim için bunu söylemiş olabilirler. Teyit etmek için ben de aradım size dediklerini söylediler. Muhtemelen yanınızda getirirsiniz ama acele etmeyin bilgilendirme yapacağız dedi.
-
@locke
aynen hocam sıkıntı yok o konuda. aceleye gerek yok.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/10/20201027-4.htm
madde 13, 3. fıkra
en az 10 günmüş arkadaşlar.
bakanlık bu süreyi sonuna kadar kullanmak istese ve mülakata gelirken getirmeyin önceden yollayın dese bile 10 günde hayli hayli gönderilir.
başvuru formunun gönderilmesi zorunluluğu madde 7 den kaynaklanıyor.
mülakat tarihi ilanı ve o zaman yapılacak bilgilendirmeyi bekleyelim dostlar sıkıntı yok. -
@duha tamam hocam teşekkürler
-
Kadıköy belediyesinde işçiler grev yapmıştı.5275 TL aylık ücret ile anlaşma sağlanmış.Duy,guy olmak için 89 puanlar dısarda kalırken en az 2 yılımızı harcadığımız bu kadroların aylık ücreti niye az?
-
Aynen hocam mülakat tarihiyle birlikte istenilen belge ,fotoğraf vs belli olur . Umarım çok uzatmazlar süreyi
-
Mülakat tahmini hangi aylarda olabilir sizce arkadaşlar?