2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@düdüklütencere2
Duvar gibi yazıyı bi yere bağlamadan bırakmışım.
Diyeceğim o ki; 2-3 soruyu bilmemek tasalanmayı gerektirecek bir durum değil.
Hepsini bilmek tabi ki daha güzel ancak daha önemlisi komisyonun oradaki gözlemi birlikte çalışmak isteyebilecekleri bir kişiyi karşılarında görmek üzerine.
Tabi bunlar benim gözlem ve kanaatim. -
@deen zaten mülakatlar objektif şekilde olmadı hocam her komisyon farklı soru tarzları sordu kimi komisyon 3 soru sorarken kimi komisyon 20 üstünde soru sordu bilgi çok ölçtüklerini şahsen düşünmüyorum hal hareket duruş biraz daha önem kazanıyor çünkü bi yerde 5 soru sorulmuş bi yerde 20 soru bi komisyon çok zorlamış bi komisyon sohbet havasında geçmiş o yüzden hiç takılmayın bence
-
Insalhh nisan sonu gibi aciklarlar. Olumlu yada olumsuz onumuze bakariz .sanirim maliye uzmanligi aciklandiginda arkasindan bizimkilerde aciklanir gibi arkadaslar. Cunku onlari once aciklayacak larmis. 1 aya anca deniliyor 1 hafta 10 beklemeyin demisler baska grupta yazilanlara gore en son giren arkadaslar 10 gune aciklanir mi die sormuslar. ama bakalim .hayirlisi artik.
-
Bence bunlardan daha önemlisi referans. Dimi hocam ??
-
@theekonomist
O başka bir konu hocam.
Ben kendimce iyi mülakat-kötü mülakat tanımının ayrımını yapmaya çalıştım sadece.
İyi mülakatın tanımının; teknik bilgiye de sahip olmakla birlikte asıl olarak hal, tavır, hareket, baskı altında durumu göğsünde yumuşatma, kendine güven, kendini ifade edebilme, pratiklik gibi karakteristik özelliklerden geçtiğini ifade ettim.
Ve dediğiniz faktöre de çok takılmamanızı tavsiye ederim, eğer iyi mülakat tanımına ''fazlasıyla'' uyduysanız. O bu tanıma yeterince uyamayan adaylar için önemlidir olsa olsa. -
@düdüklütencere2
22:55'ten itibaren dinlemeye başlayarak tam olarak ne demek istediğim daha kolay anlaşılabilir.
https://youtu.be/VOJAgGKtK2g?t=1375 -
@düdüklütencere2 bu durumda sizinle mülakata girenlerin karakterimi müsait değildi yani kazanmak için yoksa teknik bilgisimi, arkadaşın bahsettiği faktör hiç mühim değilmi yani, rica ediyorum hocam herkes neyin ne olduğunu biliyor riya üzerine ahkam yapmayın, henüz bir kere mülakata girip onuda bir vesileyle kazanıp ve yalnızca kendi mülakatından haberdar olup neyin nasıl olduğunu anlatacak kıvama henüz gelmediniz anlatmak istediğiniz başka birşey varsa dinleriz
-
@düdüklütencere2 Kaç mülakat tecrübeniz oldu? Bunları neye dayanarak söylüyorsunuz?
-
@bulut25
Hayır hocam yanlış anladınız. Elbet ki diğerleri uygun değil demek değil söylediğim. belki ufak bir nüans farkıdır, belki kurumda kalıcılığa işaret eden bir duruma sebep oluşudur, bu belki ikametgahtır, belki çok küçük bir ayrıntıyla milimlik bir öne geçiştir vb. çoğaltılabilir.
Ben sadece mülakata nasıl hazırlanılmalı konusunda vaktiyle ciddi araştırma yapıp ciddi kafa yorduğum için bu konudaki çıkarımlarımı paylaşıyorum.
Yalnızca iyi mülakat tanımı nedir, öğrendiklerimle bunu aktarmaya çalışıyorum.
Zira attığım video da dayanaklarımdan biridir bu tanımlamada.Yani olay ben değil, bu konuda yapmış olduğum araştırmalardan elde ettiğim neticeleri paylaşmak, o bilgiyi paylaşmak.
Yani ben kendi tecrübelerimi değil mülakata hazırlanırken mülakata nasıl hazırlanmalı mülakatta nelere dikkat edilmeli konusunda araştırdıklarımı paylaşıyorum aslında. Ve sadece not düşüyorum bunlara dikkat ettim ve olumlu oldu diyerekten.
Ve bunların dışında hiçbir anlam taşımıyor söylemek istediklerim. -
@karaman kendisi 2020 de sürece katılanlardan. Görende 10 tane mülakat görmüş zanneder. Mülakatta en önemli şey her zaman referanstır gerisi yüzde 20lik kısmı ya doldurur ya doldurmaz.
-
@marsiyal
Hocam, bunun ne önemi var. Dediğim gibi burada mülakatta şuna mı dikkat edilir buna mı dikkat edilir, şöle yaptım iyi mi kötü mü gibi sorular soruluyor, sonuçta bu sorular ortaya soruluyor. Ve ben de bu konuda ne öğrenmişsem, hatta bakın bunu dinlemiştim vaktinde buradan da bu şekilde şeyler öğrendim şeklinde video dahi paylaşarak, yani alıntılayarak konu hakkındaki bildiğim ne varsa elimden geldiğince onu paylaşıyorum.
Söylediklerimde yanlış bir şey varsa o kısmı düzeltirsiniz.
Bundan gerisi; ''2-3 soruya yanlış cevap verdim, bu mülakatım kötü geçmiş anlamına gelir mi'' sorusuna cevaben verilmiş fikirlere, bu konuda ben şunları biliyorum araştırdığım kadarıyla diye ifade edilmiş fikirlere amaçsızca saldırmaktan ibarettir. -
Neyse yukarıda attığım video 22.55'ten itibaren bu konudaki birçok soruya cevap olabilir, ki benim için olmuştu.
-
@düdüklütencere2 Tepki için elinden geleni yaptın
-
@estergon-kalesi
Alışkınım nasır tuttuk zaten. -
Dostlar hiç referanssız girme ihtimalimiz olur mu ki
-
1.komisyonda sorular nispeten diğer komisyonlara göre daha mı az soru soruldu ?
-
@bulut25 Abi, ablam @karar senden bahsetti. Bu sene Yüce Rabbim senin ve ailenin yüzünü güldürecek inanıyorum. Gönül ister tabi, daha yüksek düzeyli hedefler olsaydı ama nasipten öteye geçilmiyor. Herkes her şeyin farkında sözlere takılma, sorguladıkça çünkü daha kötü oluyor. Üçümüzde zafer elde edeceğiz inanıyorum
-
@sokrates12 ben olacağını düşünmüyorum hocam . Neden diye sorarsanız da hiç bi komisyon birbiriyle aynı değildi kimisine hiç soru sorulmazken kimisine çok fazla soru soruldu kendi şahsi fikrim hal hareket duruş konuşma tabi önemli ama yukarda arkadasın da bahsettiği gibi referans bu işin yüzde 80 kendim de bizzat şahit oldum kazanan arkadaşlarımdan ayrıca yukarda laf kalabalığı yapan arkadasa sorun bakalım KOSGEB’i kazanırken referansı olmadan mı girmiş ?
-
@ztrkrdvn
Alacağın cevabı merak ettiğini sanmıyorum sen kafanda not vermişsin. Bu işin bunsuz olmayacağına eğer bu kadar eminsen seni bu yolda tutan motivasyon nedir peki ? -