2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@nuriko kimse bilemez de süreç hep öteliyor bizi ama, ramazan bayramından sonrasına da kalmaz öyle şey mi olur dedik sonuç ve halimiz ortada. İyiye en yakın süreye olayı yoruyorum , açıklanır yakında inş diyerek günlerimi geçiriyorum fakat nedense hep olumsuz duyumlar, olumsuz tarihler üstün gelmiş oluyor. Hiçbir şeye inanmayıp beklemek en iyisi.
-
Üstte bir arkadaşın 'kimseye inanmayın' demesi üzerine profiline baktım ve 17 gün önce bu hafta açıklanacak duyumu paylaşmış. Neden kendinizi gülünç duruma düşürüyorsunuz?
GUY sonucunu beklediğim ve defterdarlık sonucunu bekleyen arkadaşlarım olduğu için azıcık soruşturma imkanım oldu. Şimdi kısaca durum şöyle:
Çoğu ilde GUY ile benzerlik yüzde 70'e yakın,bazı yerlerde absürt şekilde daha fazla. Fakat GUY 82 alan biri 3-4 il harici her yere puanı yeterken defterdarlıkta puanlar daha da yükseldi. 82 puanla bir batı ili için GUY mülakatına giren arkadaşım defterdarlıkta doğudan bir il yazdı. Şimdi DUY'un önce GUY'un sonra açıklandığını düşünelim. Arkadaşım ikisini de kazanırsa direkt GUY'u tercih edecek. İşte bunun yüzde 70'lerde olduğunu düşünelim. En başından beri 'Adaylar yaşamak istediği ili yazsın, kalıcı olsun diye tek il tercihi yapıyoruz' diyen bir kurum için bekletilmesi normal değil mi?
Maalesef senelerdir yaşanan olaylardan sonra kurumlar da iibf mezunlarının karakterlerini biliyorlar. Telegram özel gruplarında 'duy önce açıklansın diye baskı yapalım, sonra guy kovalarız eheheheh' diyenler çoğunlukta maalesef. Herkesin yararına olacak bu uygulama neden bu kadar tartışılır diye anlam veremeyen arkadaşlar bu paragrafı tekrar okusunlar lütfen.
Şunu da belirtmek isterim, kurban bayramı duyumu yeni ortaya atılmadı, haftalardır var.
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir .
-
@as-soon-as kesinlikle katılıyorum. Ayrıca önce duy mülakatı açıklansın diyenlerin telegramda profiline tıklayın. Sadece guy grubundalar. Yani duy açıklansın giden gitsin guy'da şansımız artsın derdindeler...
-
@as-soon-as
Bana da yalan söylendi diyorum o yüzden kimseye inanmayın diyorum bu hafta açıklanacak diyen şerefsiz birine denk geldik işte -
@karar ben de bir bürokratla konustum. Guyu bekliyorlar dedi. Mantik ne diye soramadim. Sadece bunu dedi
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
@karar ya ilk öncelik guya vermisler. Ona da şu vakit açıklanir demiyorlar. Yani buyük konusmak da istemiyorum artik. Cunku ne olmaz dediysek başımıza geldi. Biraz empati kurmalarını temenni ediyorum sadece
-
@sedatinho üstat covidde etkiliydi zaman bakımından gözden kaçmasın , ben gittim gördüm zerre umurlarında değiliz oda ayrı mesele allah kurtarsın .
-
@muhalba Ona bakarsan, DUY kişi, GUY açıklansın daha çok beklerim benim şansım daha çok artar diyor. Üç ay geçmiş üzerinden belki de bu değişimler bir insanın kaderinin rotasını çizebilir. Herkes çünkü öz çıkarcı, çoktan şimdiye DUY açıklanması gerekiyordu.
-
Neye göre guy daha iyi oluyor?
-
-
Önceliği guy a verme sebepleri guy da 5 tercih vardı ve herkes memleketini ya da yaşamak istediği yeri yazdı. Duy da ise puanına gelmesini düşündüğünü yazdı bunu herkes görüyor bizim gibi. Eğer duy arkadan guy açıklanırsa duy da kazananlar guy da memleketlerini tercih edicekler böylece yine duy boş kalcak yapılan şey mantıklıı ama tabiki de duy a girenlerin lehine oldu bu durum vardır bi hayır diyip beklemekten başka çaremiz yok
-
@blueberry şahsi fikir esasen ama genel kanıda bu şekilde .
-
@maliyeci16
Ancak şu da var guyda sadece ilçe alımı yapan yer yerine duyda merkez olan bi kaç yerde var bu durumda guyda ilçede çalışacağına duyda merkez de çalışır kişi tabi bu durum az guydaki kadar çok değil. -
@nuriko tabiki de hocam istisnalar vardır. Mesela 2 kişi alan yerlerde 8 kişi mülakata girdi belki de 5 i guy da atancak o illerin şansı baya bi arttı
-
@karar Haklısınız lakin GUY 1000 kişi eksilecek DUY kişi otomatik atanıyor, bu resmen adaletsiz. Ben ikisin de varım, bana yansımaz. Bu durum tamamen GUY kişinin aleyhine, önce DUY açıklanması vicdani durum için mühim.
-
-
ne guy ne de duyun aleyhine hiçbir durum yok arkadaşlar siz zannediyorsunuz ki ikisine de kalanlar çok sanşlı oldu da guya giremedi duyda liste boşalır ve duy olur... böyle bir şey yok ikisine de girdi diye kazanacak diye bir şey yok ikisinden de elenebilir bunun ornegi ise geçmişte dguy ve guy ikisini de kazanan onlarca kişi ikisinden de elendi
-
@karar Sadece durum tespiti yaptım, bu durumda tablo net açık GUY kişiler için kötü senaryo, DUY kişiler için atanma olasılığı yükseliyor. Bariz görünen bir şey. Nasipten öte köy yok.