2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@saitulukurt hocam siz söyleyince farkına vardım ben yapmadım siz yaptınız mı ?Nasıll etkiler acaba puanlamayı?
-
@aşırıyakışıklı hocam yanılmıyorsam açılış yevmiye kaydı istemiyordu
-
Hocam yapılması gerekiyordu bende arada kaldım süreden dolayı ama yaptım çünkü büyük defter istenmedi ama normalde açılış kaydı yapıp T geçirip ekleye ekleye gidiyor monografi süreci T olarak sadece indirilecek hesaplanan KDV , 6 ve 7 hesapları tuttum dönem sonunda lazım olacak diye. Sonuç olarak istenmesede yapılması gerekiyor hatta verilen bilgilerdeki dönem net karını geçmiş yıla karı olarak başlangıçta kayıt yapmamızda gerekiyordu( ben yapmadım) emin olmamak birlikte başlangıçta verilen 400 banka kredisini 303 e atmamız gerekiyor olabilirdi başlangıçta.
-
@norm ben şu an soruyu hiç hatırlayamadım inşallah öyledir hocam çünkü muhasebe bu sınavda eleyiciliği olan bir bölümdü.
-
@norm istenmeyen şeyleri zaten söylemişler açılış kaydı gerek yok dememişti.ama gelir tablosu mizan istenmediği belirtilmişti.açılış kaydı yapılmadan başlanmaz müfettiş arkadaş söyledi.
-
@saitulukurt hocam evet demese de açılış kaydı yapilir ama soruda açılıs kaydı bilanco yapilmayacak seklinde belirtmiyor muydu ben böyle hatirladım başka hatırlayan arkadaş varsa yazarsa seviniriz
-
@norm açılış kaydı ile ilgili bişe geçmiyordu yapılmayacak gibisinden özellikle baktım.
-
@saitulukurt tamam hocam o zaman ben yanlış hatirlamışım oyle diyorsaniz dogrudur
-
@aşırıyakışıklı muhasebe süre çok azdı aceleyle her şeyi yapmaya çalıştık ondan oldu hocam
-
@norm mantıken zaten yapılması gerekiyordu bilanço toplamı eksik çıkıyor ,telaşla atlamışız sağlık olsun.
-
@saitulukurt peki hocam yapılmadıysa kaldiki bence çoğu insan yapmadı açılış kaydını. Ne kadar puan kirarlar?Birde Yanlış sonuç bulunduğunda nasıl puan kirarlar acaba ?
-
@saitulukurt Valla çok muamma
-
@crazy-ben 2017 yılında da açılış kaydı yapmamıştım (soruda da açılış kaydı yapın ya da yapmayın demiyordu) ve de mülakata kalmıştım. İlhan Kılıç çözdüysen görmüşsündür, açıkça açılış kaydını istemediyse soruda yapmamanın bir şey kaybettirmeyeceğini. Sen buradaki olumsuz yorumlara bakma, kafana da takma. İnşallah mülakata kalırsın.
-
@crazy-lawyer989 bizden beklentileri doğru çözmemiz değil zaten net sonucu %98 i bulamamıştır. Muhasebe sürecini biliyor mu, Gelir ilk kaydı alacak giderin borç.kambiyo karını borca yazarsan sıkıntı. Bunlarda hata yapılamadığı sürece ve yansıtmalar ordan 690 a atmalar 692 yi en son 590 atma bunlar yapıldıysa muhasebe biliyorsundur. Puanlamaya gelince o kısımda tam emin değilim ama yukarda sayılan hatalar yapılmadığı sürece yüksek puan alınır.
-
@saitulukurt
açılış kaydını ben de yaptım hocam.
bu arada 400 ü 300 e almamalıyız bence. çünkü vade hakkında bilgi vermemiş. belki 5 yıllık kredi. seneye hala 4 kalacak. onu almadım yani bilgi yok çünkü. -
@crazy-lawyer989
anladım hocam hayırlısı olsun. -
@pikaçu hocam soruda açılış demese bile gelir bilanço ve mizanları da istemese bile, istemiş gibi yevmiye açılış kaydıyla düzenlenir, zira soruyu devam ettirecek olsak yevmiyede açılış olmadan baştan yanlış gideriz sonuda yanlış çıkar, 2017 de belki diğer sorulardan belki kanaatten veya gidişattan dolayı geçmiş oladabilirsiniz, zaten sınav şartlarında monografiyi mükemmel yapacak kimse olacağınıda zannetmiyorum, belli şeyleri yaptıysak bu sınavda muhasebede umut var olmalıyız bence
-
@pikaçu hocam ben açılış Kaydı yapmadıysanız muhasbeden geçemezsiniz mi dedim. Müfettiş arkadaşla istişarede yapılması gerektiğini söyledi onu izah ettim.
-
@bulut25
açılış kaydı bence de olmalı. aksi takdirde büyük defterde de göremiyoruz öyle olunca. dönemi ilgilendiren devreden kdv gibi hesaplar da vardı.
tabi yapmadın diye hepsini çizecek de değiller. -
@duha kesinlikle dediğiniz gibi en basitinden devreden KDV yi açılışta yerine yazmasak dönem sonunda tahakkuk kaydındada kullanamayız