2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@saitulukurt dönembaşı ya da açılış bilançosu demememişti, gayette T cetveline atıp oradan da gidilebilirdi. Ama doğru şimdi bizi açılış kaydı yapmayıp T cetveli tuttuk diye elerler. Neyse siz en doğrusunu biliyorsunuz. Biz hiç bu sınava girmemişiz ya da girip kazanmamışız gibi.
-
@pikaçu bu kafayla zor geçersin ben sadece genel kabul gormüş bir muhasebe sistemindeki düzenden bahsediyorum yukarıdaki arkadaş da örnegini veriyor stmm konusunda yoksa kimse çok büyuk bir yanlıs oldugunu söylemiyor sadece gözden kaçmıs o kadar
-
@ömer-faruk-0 ben de diyorum ki açılış kaydını yaptığını varsayıp, t cetveline atıp, oradan takip edebilirsin stmm yi diyorum, sonuçta diyorum. 2017’de sınavı geçmiş biriyim, o yüzden içine çok da dert olmasın benim geçip geçememem. Ayrıca bir kurumda işimin hakkını vererek görevimi icra ediyorum, benim kafamı sorgulamak sana kalmadı, hadsiz !!
-
@pikaçu olayı saptırıyorsun hocam açılış kaydını yapılmadığında monografini çizerler mi denildi size onlarca insan okuyur burayı başka kurumların klasik sınavına girecek arkadaşlar var açılış kaydı önemli onu anlatmaya çalıştırıyoruz yoksa size bir şey ispatlamaya çalışmıyorum. Umarım 350 kişi mülakata kalır en başta sizin kalmanızı isterim. Saygılar..
-
@saitulukurt boşverin hocam ben haddi aştığımı düşünmüyorum sadece 3 4 puandan edebilirler normal muhasebe düzenine ve planına uyarlarsa eğer diyorum
-
@saitulukurt hocam saptırmak değil de bilanço, mizan isteseler kesinlikle yapın dersim lakin bu şekilde olunca çok kafaya takılacak bir ayrıntı olmadığını, t cetveli ile takip edilebileceğini söyledim. Siz fazladan yaptını ya da neden yaptınız demiyorum lakin yapmamanın büyük bir kayıp olmadığımı belirtmeye çalıştım. Neyse kusura bakmayın, umarım siz de kalırsın mülakata.
-
@ömer-faruk-0 tanımadığınız birinin kafa yapısını sorgulamak, kusura bakmayın da hadsizliktir ve size kimse bu hakkı vermiyor. Keşke çalıştığımın üstatlardan birime denk gelseniz, kafa yapımın nasıl çalıştığını size anlatsalar ya da mesai arkadaşlarımdan biri. Lakin oturduğunuz yerden ithamınız hoş değil, iyi günler.
-
merak etmeyin arkadaşlar hepimiz barajı geçip listeye girecegiz
-
arkadaşlar bu mevzu niye bu kadar uzadı ya.
hocam size katılmıyorum yevmiye kaydını yapmadığınız bir işlemi T defterine almak bence doğru değil. işletme yapmış yevmiyeyi varsaydım ben sadece t ye aldık demek yanlış geliyor ya ikisini de yapmayacağız ya da yevmiye sonra T ye çekeceğiz. Bu benim görüşüm. Ayrıca bende de var ilhan hocanın kitabı. Açılış kaydı yaptığı sorular var gayette. Bazı sorular mizan ile başlıyor onlarda yapmamış doğal olarak. dönembaşı bilançosu vererek başlayanlar ayrı karıştırmamak lazım.
Herşeye rağmen bu kadar büyütülecek bir mevzu değil. -
T cetveli yapmak gerekiyor muydu sınavda? Yani yevmiyenin bir parçası değil diye biliyorum. T cetveli yapılmazsa puan kırarlar mi?? Açılış kaydı tamam olması lazım ama t cetveli lazim mi?
-
@gedson bizim gözetmenimiz zorunlu değil ama dönem sonu işlemlerini takip etmeniz çok daha kolay olur, bana sorarsanız t cetveli açın ama sürekli sayfa çevirmekle uğraşamam derseniz sizin bileceğiniz iş dedi.
-
@gedson
zorunlu değil onlar ama kdv tahakkunu, gelir gider hesaplarını yani kar tespitini, ticari mallar kalanını felan tek tek yevmiyelerden tespit etmek çok daha zor ve zaman alıcı. hataya da çok müsait. emin olun t leri çizmek zaman kaybı değil tam tersi zaman kazandırıcı oluyor. hele ki süre böyle kısıtlıyken.
çizmeden yapanlar da olmuş olabilir yevmiyeden bakarak. -
Aksak rekabet piyasalarinin ortaya cikis nedenleri sorusuna ne yazdiniz?
-
@lex-fori tam rekabet piyasasının şartlarından birinin aksaması , doğal tekeller, hammaddeye yakınlık, devlet lisansları vs. sıralayıp açıkladım.
-
@lex-fori firmanın hammadeyi elinde bulundurması , yeni buluş yani ürünün pantenti elinde bulundurma , ölçek ekonomiler maliyet avantayı sağlar doğal tekel diyoruz , devlet imtiyaz vermesi sadece firma üretim yapar ki Buda mali tekeldir
-
arkadaşlar bir önceki alımda yazılı sınav sonuçları kaç günde açıklandı hatırlayan var mı
-
2 ay 4 gün hocam
-
@sokrates12 teşekkürler hocam
-
@norm o sinava 1500 kisi giriyordu ama 35-40 gunde aciklanir diye dusunuyorum
-
@lex-fori dogru olabilir hocam