2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@bulut25 açılış kaydı yapmaman, dönem karını bulmanda hataya sebep vermez ve de yanlış yapmış olmazsın. Çünkü dönem karını ilgili yılın gelir ve giderleri ile buluyorsun. Zaten geçmiş dönemin gelir ve giderlerini kapattığın için o dönemin sonunda yeni dönemi etkileyecek bir gelir ya da gider kalmıyor. Ha ola ki ğstü kapalı istemişler ve de yapılmadı diyelim, maksimum üç puan kaybedilir. Tüm monografiyi yok saymazlar.
-
@saitulukurt ben muhasebeden geçmezsin diyenlere aldırma mı dedim ?
-
@pikaçu hocam açılış kaydının olmaması bence rakamsal hatalardan daha önemli bir hata ki başka sınavlardada bu tarz sorular soruluyor belli noktaların aday tarafından zaten bilindiği varsayılarak soruda özellikle belirtilmiyor kasıtla tabi, gelir tablosu evet dediğiniz gibi ama yevmiye bilanço ve mizanda hem toplam rakam hata verir, hem madde eksiklikleri olabilir, amacım moral bozmak veya bilmişlik taslamak değil yanlış anlaşılmak istemem dediğim gibi kimsenin mükemmel monografiyi o şartlarda zannetmiyorum yaptığını, herkes hatasıyla puan alacak, illaki okuyucunun kanaati puanlara esas olacak yoksa iki elin parmağı gider mülakata
-
Bende açılış kaydı yapmadim ama bencede yapılması gerekiyordu ..Bilmiyorum nasıl bi puanlama olacak gerçekten
-
@bulut25 ben anlıyorum sizi lakin bilanço, mizan vs istemediği için yapmamış olmanın çok büyük bir hata olarak görüleceğini sanmıyorum diyorum. Diyelim ki her monografi maddesinin belli bi puanı var diyelim ve açılış kaydını olaki üstü kapalı istediler ve de yapmadık, kalkıp büyük bir puan kırmazlar. Sadece eğer açılış maddesi için de 2-3 artık kaş puan öngörmüşlerse onu vermezler. Ama dediğin gibi bilanço, mizan vs düzenleyecek oldan evet hataya sebep olur lakin istememişler. Ben de firmanın açılış yaptığını varsayıp doğrudan T cetveline attım tüm hesapları; belirttiğiniz gibi devreden, hesaplanan ve indirilecek kdv ve de 153 hesabının borç-alacak kalanını tespit etmek için.
-
Ben açılış kaydını yaptım. Sınav sonrası dışarıda konuşurken bir vergi müfettişi ile sohbet ettik bu açılış kaydı olayını da sorduk yapılması gerekir yapmadıysanız 4-5 puan kırarlar dedi. Bilginiz olsun.
-
Bir başka müfettiş bir arkadaşa biz de yapmamıştık zamanında demiş. Gerek yok gibisinden konuşmuş. Sanırım bu açılış kaydı okuyanın insiyatifinde olacak.
-
@aşırıyakışıklı yapmanıza gerek yok çünkü tam olarak bir monografi sorusu değildi ancak ben yinede dönem karını geçmiş dönem karına attım birde açılış kayıtları yapılır yazdım maksat şekil olsundiye
-
Ben de dönem karını atacaktım ,hatta dönem sonunda çekleri senetlere de atacaktım(özün önceliği gereği)dedim neyse ilhan kılıç monografide hiş atılmamış
-
Nasıl gerek yok açilıs kaydinin yapılmadığı bir soru gördünüz mü hiç
-
@ömer-faruk-0 hocam ona bakarsanız büyük defterin yapılmadığı soru gördünüz mü bu sınavda istenmiyordu ama yapmadan yevmiye kayıtlarında yarım saat arayacak mıydık kâr için süre az oldugu için sadece belli şeyleri yapmamızı istediler sadece yevmiye ve kâr yaptık bu sizce monografi mi (tabi açılış kaydı yapılması gerekiyormuş ona bir şey demiyorum )
-
@norm ewt gördüm vergi müfettisligi çikmiş sorulara bakarsaniz büyük defteri istemiyo
-
@norm hocam saten burda bence yapanlara bir 4 5 puan verirler ama yapmıyanlardan kırarlarmı onu bilmiyorum
-
@ömer-faruk-0 Hocam zaten yapanlara 4-5 verirlerse yapmayanlardan da 4-5 kırmış olmazlar mı
-
@ömer-faruk-0 inşallah verirler hocam dün ben sinavda açılış kaydı buyuk defter gelir tablosu gibi yapılmayacak yazıyordu diye hatırladım dedim ama arkadaşlar açılış kaydı yazmıyordu dediler tamam dedim zaten ben yanlış hatırlamışım onu da şundan dedim cogusu ne istedigine bile bakmadan ezberden hiç istenmeyen şeyleri bile yapanlar oldugu için dedim
-
@norm hocam saten istemelerine gerek yok ha eğer istemeyecekler isede bu kapanış kaydı gibi onu istemiyoruz demeleri gerekir ki saten kapanış kaydıda olması gerekir normalde ama onu bilerek istemediler
-
Tüh gördün mü şimdi, İlhan KILIÇ bizi kandırmış mı oldu soru çözümlerinde açılış kaydı yapmayarak
-
Monografinin mucidi ilhan kılıç aç bir bak internete bir yevvmiye kaydı nasıl başlarmış sınavı okuyanlar dur biz bir bakalım ilhan kılıç ne yapmış demiyecek ona göre puan verelimde demiyecek normalde kapanış da olması gerekir diyoduk burda ama soruda basa basa istemiyoruz diyor adamlar
-
@pikaçu aralıklı envanter bilindiği üzere stmm dönem sonunda hesaplanır ve 153 alacak kaydedilir eğer ilk başta açılış kaydı yapmazsak en başta verilen 700 bindi sanırım ticari malı dönem sonunda alacak kaydettiğinimizde açılmamış hesabı kapamış oluyoruz. Açıldığını varsayamayız çünkü açmayın dememiş.
-
@ömer-faruk-0 tüh açılışı yapmadık kaldık, gördün mü şimdi (ilhan Kılıç’a yazalım da kitabını güncellesin, sonuçta o kadar para veriyoruz.)