2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
ben de bu sabah girdim hukuk alanından. dikmen yerleşkesinde girdim. dolayısıyla heyet farklıydı ancak yukarıda yazılanlar gibi oldukça güler yüzlüydü herkes. soru bilemediğinizde bazı kurumlar gibi birini öldürmüşsünüz gibi davranmayıp yardımcı olmaya ve sizi sakinleştirmeye çalışıyorlar. oldukça rahattı. dikmen yerleşkesinde öncelikle bekleme odasına geçiyorsunuz (B blok 2. kat). daha sonra sizden önceki girdikten bir süre sonra, yaklaşık 10 dk önce sizi tek başınıza bekleyeceğiniz ikinci bir odaya alıyorlar. çantanızı da birinci bekleme salonundaki görevliye bırakıyorsunuz telefonla. kaç dk sürdü inanın bilmiyorum ancak maksimum 20 sürmüştür benim. başkan bir ara çıktı sonuna kadar gelmedi.
yukarıda denildiği gibi alanınız ve kesin maliye soruluyor diye bir şey yok bence. bana sadece alan sordular. ve ingilizce dahi konuşturmadılar. sadece ingilzice konuşabiliyor musun dediler evet derdimi anlatabilirim diyince eğitim mi aldın dediler kendi kendime öğrendim dedim başka soru sormadılar. bu sorular da türkçeydi bu arada. ingilizce yds puanım yüksek ve iki dil daha yazıyordu formda belki de o yüzden zaten konuşur dediler. belki de kafadan elediler uğraşmak istemediler :'D
hukuk soruları dışında normal özel sektör mülakatlarında sorulacak sorular gibi geldi açıkçası. neden hazine ve maliye, elendiğin bir mülakat oldu mu (burada içime ağladım :'DD), kariyer planın var mı tarzında. internete özel sektör mülakatında ne çıkar yazıp karşınıza çıkan sorular kısacası. hukukta ise idari işlemler, hukuka uygunluk karinesi gibi hukuk başlangıcı sayılabilecek sorular ile bakanlığı inceledin mi neler var, burada ilgilendiğim birimi söylediğimde ne var onun içinde dediler. kendini ne alanda geliştirmek istersin dediler. bunun üzerine vergi suçlarını sordular. sonuç olarak aslında siz yönlendiriyorsunuz cevaplarınızla.
ayrıca bana bu alım istanbul için biliyorsun değil mi nasıl gideceksin dediler. ankara gibi bir opsiyon olduğunu söylemediler. ayrıca benim içinde bulunduğum grup 4 kişilikti 2 kişi gelmedi.
stres yapmaya hiç gerek yok gerçekten. başarısız olsam bile çok güzel bir tecrübe yaşadığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. keşke her kurum böyle olsa ki heveslerimiz daha salondan ayrılırken ölmese... herkes için hayırlısı olsun. iyi çalışmalar dilerim.
-
@lafz ekonomi değil ama gündelik hayatla ilgili yorum gerektiren sorular. Şu durumda ne yaparsın gibisinden
-
Rica ederim
-
@buzdevrisid evet hocam
-
@clementine sanırım ua. ilişkilere hep zor sormuşlar ingilizcede. onları direk ingilizceyi kullanabilecekleri bir pozisyona düşünüyorlar büyük ihtimal
-
@buzdevrisid olabilir hocam mantıklı dediğiniz
-
@platypus, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
ben de bu sabah girdim hukuk alanından. dikmen yerleşkesinde girdim. dolayısıyla heyet farklıydı ancak yukarıda yazılanlar gibi oldukça güler yüzlüydü herkes. soru bilemediğinizde bazı kurumlar gibi birini öldürmüşsünüz gibi davranmayıp yardımcı olmaya ve sizi sakinleştirmeye çalışıyorlar. oldukça rahattı. dikmen yerleşkesinde öncelikle bekleme odasına geçiyorsunuz (B blok 2. kat). daha sonra sizden önceki girdikten bir süre sonra, yaklaşık 10 dk önce sizi tek başınıza bekleyeceğiniz ikinci bir odaya alıyorlar. çantanızı da birinci bekleme salonundaki görevliye bırakıyorsunuz telefonla. kaç dk sürdü inanın bilmiyorum ancak maksimum 20 sürmüştür benim. başkan bir ara çıktı sonuna kadar gelmedi.
yukarıda denildiği gibi alanınız ve kesin maliye soruluyor diye bir şey yok bence. bana sadece alan sordular. ve ingilizce dahi konuşturmadılar. sadece ingilzice konuşabiliyor musun dediler evet derdimi anlatabilirim diyince eğitim mi aldın dediler kendi kendime öğrendim dedim başka soru sormadılar. bu sorular da türkçeydi bu arada. ingilizce yds puanım yüksek ve iki dil daha yazıyordu formda belki de o yüzden zaten konuşur dediler. belki de kafadan elediler uğraşmak istemediler :'D
hukuk soruları dışında normal özel sektör mülakatlarında sorulacak sorular gibi geldi açıkçası. neden hazine ve maliye, elendiğin bir mülakat oldu mu (burada içime ağladım :'DD), kariyer planın var mı tarzında. internete özel sektör mülakatında ne çıkar yazıp karşınıza çıkan sorular kısacası. hukukta ise idari işlemler, hukuka uygunluk karinesi gibi hukuk başlangıcı sayılabilecek sorular ile bakanlığı inceledin mi neler var, burada ilgilendiğim birimi söylediğimde ne var onun içinde dediler. kendini ne alanda geliştirmek istersin dediler. bunun üzerine vergi suçlarını sordular. sonuç olarak aslında siz yönlendiriyorsunuz cevaplarınızla.
ayrıca bana bu alım istanbul için biliyorsun değil mi nasıl gideceksin dediler. ankara gibi bir opsiyon olduğunu söylemediler. ayrıca benim içinde bulunduğum grup 4 kişilikti 2 kişi gelmedi.
stres yapmaya hiç gerek yok gerçekten. başarısız olsam bile çok güzel bir tecrübe yaşadığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. keşke her kurum böyle olsa ki heveslerimiz daha salondan ayrılırken ölmese... herkes için hayırlısı olsun. iyi çalışmalar dilerim.
soylediklerinizden yola cikarsak tahmin ettigim gibi hangi komisyona duseceginiz kaderinizi etkiliyor..benim girdigim komisyoncne guleryuzluydu ne de rahatlaticiydi.bircok soru geldi.sonunda ing de konusturdular..yani hangi komisyona girerseniz isleri degistirir arkadaslar..
-
@platypus Detaylı anlatımınız için teşekkür ederiz. Umarım geri kalanlarımızın mülakatı da keyifli geçer.
-
@cnkmo26 evet maalesef büyük etkisi var bu durumun, bana da çok soru geldi ancak alan dışına çıkılmadığı için oldukça şanslıyım. ayrıca yukarıda denildiği gibi çalıştırılmak istenilen alana göre de ingilizce hususunun değişmesi çok mantıklı. herkes için hayırlısı olsun. geçmiş olsun gerçekten öyle bir heyetin neler hissettirdiğini çok iyi biliyorum.
@mvpk ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu, bu süreçlerde sıkıntı stres en büyük sorun tecrübeleri paylaşmak herkes için yararlı ve faydalı.
-
Arkadaşlar ben de bugün girdim. Bölüm Uİ Bana vergiden, maliyeden, iktisattan ve alanımdan sordular. Yani her alandan soru gelebiliyor. Komisyon nötrdü. İngilizce konusuna gelirsek her soruya hazırlıklı olun. Basit sorular da gelebilir zor sorular da. Sorulara göre yeni sorular da sorulabiliyor. Herkes için hayırlısı olsun. Ben üzerimden öyle yanda böyle yükü attım. Allah yardımcınız olsun.
-
@frustration çok teşekkürler bizi bilgilendirdiğiniz için. Ben de ui bölümünden gireceğim. Bölümden gelen sorularda ui teorilerinden hiç soruldu mu acaba? Umarım gönlünüzce olur herşey
-
@just hayır kardeşim teorilerden soru gelmedi bana. Uluslararası kuruluşlarla ilgili sorulardı bana gelenler.
-
@frustration cevap verdiğin için çok teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah mülakata girdim. Sabahtan yaklaşık 10 kişi mülakata gelmemişti. Bana şunlar soruldu; Kit'leri açıkla ve örnek ver. Carı açık ile enflasyon arasındaki bağlantı. G20 ülkeleri nedir ne faaliyet gösterir. İngilizce sorular: yurt dışında bulundun mu, şansın olsaydı hangi ülkeye gitmek isterdin,boş zamanlarında ne yaparsın, kitap okuyor msn. Benden önceki arkadaşa şunlar sorulmuş; kamu kesimi borçlanma gereği,cds primi nedir Türkiyenin cds puanı,petrol fiyatı,kolerasyon ve regresyon nedir. İkimizin bölümi de işletme. Mülâkat yaklaşık 15 dk sürdü.
-
Arkadaşlar ben de bugün iktisat alanından girdim.Komisyon da yanlış hatırlamıyorsam 4 kişi vardı.Sorulan sorular genel olarak iktisat ve malıye ağırlıklıydı aynı zamanda mülakatın sonlarına doğru genel kültür soruldu ve tabiki de son olarak kısa bir ingilizce sohbet yapıldı.
Girecek arkadaşlara şimdiden başarılar. -
@grashamlaw genel kültür nasıldı kpss soruları gibi mi?
-
Kamu yönetiminden ya da siyaset biliminden mulakata katılan arkadaşlar mülakata dair izlenimleri paylaşabilir mi? Şimdiden herkese geçmiş olsun
-
Merhaba arkadaşlar, ben de bugün İşletme'den mülakata girenlerden biriyim. Benim şansıma mı denk geldi bilmiyorum ama alanımdan neredeyse hiç soru gelmedi bana. Ağırlıklı olarak iktisat ve istatistik soruları geldi. İstatistik sormalarının sebebi yüksek lisans yaptığım alanın istatistik bölümüne daha yakın olmasıydı muhtemelen. Ama kendi alanımdan neden az soru geldiğini bilmiyorum.
Üstte yazan arkadaşların da dediği gibi komisyon üyeleri çok güleç insanlar ve sizi stresten uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olur umarım. İyi çalışmalar.. -
Göbekli tepe nerde malazgirt savaşı tarihi gibi sorulardı.Direk bilgiyi yönelik sorulardı.
-
Arkadaşlar bugün uluslararası ilişkilerden mülakata girdim. Öncelikle anladığım kadarıyla tamamen o an gelişen muhabbete göre sorular şekilleniyor. Başka bir konudan bahsederken alan bilgilerimi ihmal ettiğimi belirtmiştim ve bana hiç alandan soru gelmedi. İktisat ve maliyeden sorular geldi özellikle de iktisat. Sorular genel ve kpss sürecinde öğrenilen konulardandı işsizlik nedir gibi. Heyecandan dolayı çıkınca soruların ne olduğunu unuttum ama yaklaşık 7-8 tane soru yanıtladım. İngilizce kısmı aslında çok zor değildi şu durum hakkında ne düşünüyorsun gibi genel sorular üzerindendi ve sonrasında kurumu neden tercih ettiğimi kariyer hedefimi sordular ancak o anki heyecanla cümleleri bir türlü toparlayamadım ve demek istediklerim yerine çok saçma cümleler kurdum cümleler yarım kaldı panik yaptım kendime de hiç yakıştıramadım ama o anki gerginlik çok başkaymış. Zaten 1 buçuk saat gecikmeli girdim stresim ikiye katlanmıştı. Benim yaklaşık 15 dk sürdü ancak yarım saat boyunca çıkmayanlar daha kısa sürede çıkanlar da oldu. Herkes hakkında hayırlısı olsun