2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@sagropa hangi kurum yaptı bilmiyorum ama benim adıma da gvs yapılmış, çevreye gelip iş başvurusunda bulundu diyerek resimlerimi gösterip hakkımda sorular sormuşlar, mahalle muhtarı , bakkal vb. sadece arşiv soruşturması var diye ihtimal vermemiştim ama sizde yazınca şuan burasının yapış olma ihtimali mantıklı geldi
-
@bati ne zaman öğrendiğiniz hocam?
-
@bati başka beklediğiniz kurum var mı varsa hangisi?
-
Görev yerleri bayram sonu belli olur mu yoksa agustos sonuna kadar sarkar mı? Biliyorum sürekli kıt bilgiyle aynı soruları soruyoruz ama ona göre evini taşıyacak , yer değiştirecek olanlar var hatta evli olanlar var onların işi daha zor. Güncel ve doğru bilgiye ulaşan varsa paylaşır mı?
-
@spartacusflash yukarıda bazı arkadaşlar gvs yapıldığını söylemiş. Eğer yeni başladılarsa bayramdan sonra rahat 1-1.5 ay sürer 383 kişi az buz rakam değil. Ama belki arkadaşlar küçük şehirde yaşıyolardır yoksa gidip büyükşehirde ne bakkal tanır ne muhtar tanır birisini sorsalar o yüzden bi tık kısa sürebilir
-
@keynes2121 Tam bir rezillik şimdiye kadar ne iş yaptılar anlamış değilim. Yahu kaymakam ya da mit görevlisi almıyon ki bu kadar detaylı arayasın. Neticede kırmızı bülten çıkartılan bir kişiyi de araştırmıyon. Vergi Dairesinde Yapılandırma zamanı 1 günde 1 memur yeri geliyor 383 kişinin dilekçesini işleme alıyor.Bi iş bu kadar da savsaklanmaz ki.Benim durumum iyi, mesleğim de var şükür de maddi durumu zayıf olan ve işe bel bağlayanlar ne olacak yani bu kadar da olmaz ki sözün bittiği yer.
-
@spartacusflash şahsen maaşa ve işe bel bağlayan biri olarak çok ciddi sıkıntı içindeyim. Şimdi bu işler daha başlamadan böyle ise başladıktan sonra neler görürüz kim bilir. O sebeple Türkiye'de artık hangi mevki olursa olsun beklentimi düşük tutuyorum. Ayrıca gvs vs işlemlerin de mülakat sonucu açıklanmadan önce yapılması gerekirdi. Her kafadan bir ses çıkıyor.
Ruh halim artık trafikte mikrofon uzatılan amca gibi: " ne bileyim yani ne diyecen, diyip diyeceğine ne diyip diyeceğine ne bir şey söyleyebilirsin ne kimse kimseyi anlar" -
Arkadaslar birsey sormak ıstiyorum.gercekten bilmedigim ve merak ettigim icin.yanitlarsaniz cok mutlu olurum.ticaret bakanligi uzman yardımcılığı nin hazine denn eksisi nedir ya da şöyle sorayim neden herkes biyerlerden feragat edip hazineyi tercih ediyor buranin artısı nedir. Maliye bakanlığında dguy arkadasim var hangi kurumun uzmanligina gidersen git maliyeye gelme hem yeterlilik sureci cok zor hem is cok zor diyor .
-
@memurumsu açıkçası gruplarda bir yerleri mesela ticareti vs kazanan herkes kazandığı diğer yerlere gitti, kim hazineyi seçiyormuş? Bir de guy ile uzman yrd farklı pozisyonlar yaptığı yorumu uzman yrdlığına uygulamak doğru mu bilemiyorum.
-
@memurumsu Özlük hakları hariç Dguy ile Guy arasında pek bir fark olmamasından kaynaklanıyor söylediği şey. Bu yüzden çok yersiz bir kıyas olur.
-
@platypus, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@memurumsu açıkçası gruplarda bir yerleri mesela ticareti vs kazanan herkes kazandığı diğer yerlere gitti, kim hazineyi seçiyormuş? Bir de guy ile uzman yrd farklı pozisyonlar yaptığı yorumu uzman yrdlığına uygulamak doğru mu bilemiyorum.
Dediği şey duy, dguy, vmy, guy ve düz memurluklar için geçerli. Hmuy, hazine kontrolör yardımcıları ve hazine maliye müfettiş yardımcıları için geçerli değil.
-
Arkadaşlar bileniniz bilir de bilmeyeniniz hiç bilmez.. Hazine müsteşarlığı, maliye bakanlığı ile birleşmeden önce ve 666 khk çıkmadan önce SPK, BDDK gibi hazinede çalışan kontrolörler ve uzmanlar diğer bakanlıklarda çalışanlardan ortalama olarak daha yüksek maaş alıyordu. Kim hazineyi bıraktı gitti bilmem ama bırakanların bu konudan çok haberdar olduğunu sanmıyorum. Hazineyi diğerleriyle karşılaştırmayın ki bana kalırsa hazineden hariç maliyenin bürokrasi olarak bir kamburu var evet doğru ama diğer bakanlıklardaki elemanlardan daha eğitimli ve disiplinli olduklarını da unutmayalım. Örneğin bir vmy’nin aldığı eğitimi özelde 400-500’den aşağı alamazsınız. Ayrıca her hükümette bakanlıklarda ve buna mukabil merkez bankası başkanından Sayıştay başkanına kadar bir çok yere maliyenin elamanları atanıyor. İş yükü ve disiplini ağır ama getirisi aklını kullanana çoktur.
-
@platypus aksine bu grupta ticarrtten feragaat eden insanlar oldu.aday memurluk sureci bu bakanlikta 2 yil. Yeterlilik sureci zor vs.sgk uzmanligina giden uzaktan bi tanıdık da oldu benim ama hazine yerine o yuzden merak ettim neye gore bu gecisleri tercih ediyorlar.
Merkez uzmanlarin esit maas aldığı galan bilinrn bir gercek artik evet. -
@memurumsu neredeyse bütün uzmanlıkların yeterlilik süreci aynı ve minimum 3 yıl. ticaret uzmanlığı çalışma yeri ankara diye tercih edenler de olmuştur.
-
Görev arkadaşlarıma şimdiden iyi bayramlar . Umarım bayramdan sonra hakkımızda hayırlısı olacak bir il ve birimde çalışma fırsatımız olur.
-
@spartacusflash baslama icin bir duyumu olan varmi,bayram sonrasi icin.
-
Herhangi bir gelişme var mı?
-
İyi bayramlar. Bayram sonrası başlarız diye ümit ediyorum. Ağustos ayını geçmez umarım.
-
Ticaret uzman yardımcılığı sonuçları bizden bir ay sonra açıklandı, adamlar pazartesi iş başı yapıyor.
-
Arkadaşlar bakanlığa 300 küsür kişi olarak dilekçe yollamasaydınız muhtemelen daha hızlı olabilirdi. Bu arada dilekçe gönderme işini de sağ olsun ticaret bakanlığına giden biri yaptı. Gruptan da ben alım sadece Ankara olsaydı hazinede kalırdım ama İstanbul olduğu için ticareti seçeceğim demişti. O başlattı dilekçe işini… Pimi çekti şimdi bakanlık da işin içinden çıkmaya çalışıyor. O yüzden isyanı veya yakınmayı doğru yöne yöneltiniz.