2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
İnşallah yds istemez.Yds isterse bu ilan 70 75 puan arası kapatır.Yds olsaydi bildiride küçük bir yere yds notu yazabilirdiler.Yds kuruma girdikten sonra zaten 70 seviyesine çıkmak zorundasın.Ama sen kuruma girince kimse sana demiyecek git baştan bize muhasebe hukuk iktisat maliye bilgini göster.500 kişi sınav olsun gerekirse ama yds istemesin.
-
@sbf13 sanki 20 kişilik bir ilan geldi de yds istemeyin biz yüksek puanlılar girelim diyoruz. Yds istemese bile çok rahat 80 le kapayacak sınavda bırakında bir hakkımız olsun. Şu güzelim kadro boş kalmasın istiyoruz bunun için yönetmeliğin değişmesine gerek yok. Kuruma girdikten sonra 3 senede yds den 70 i de alırız ama konu o değil yapmayın etmeyin.
-
@beveridge-eğrisi ya hocam yds kuruma gurdikten sonrada olur.Ama işsizlikte şansın ne kadar çok olursa telafisi olur.İlk bende şaşırdım 500 hatta sıfır belki yanliş olmuştur diye ama yds olacaksa bu sınav düşük kapatır ve sayı dolmaz.
-
inşallah sınavı eski MUY usulünde yaparlar; kpss konularıyla test/klasik olarak. yds'yi yeterlilik için isterlerse harika olur.
-
Duy ve vmy alimindan daha cok alim sayisi ama sevinemedik yds isterse cok kotu olur
-
ama yönetmelik yok mu arkadaşlar .Bu aynı kadro degil mi ?O zaman yonetmeligin değişmesi gerekir .Yani süre uzun bence yds çalişin .Ekim ayına çok var daha .yds siz alsa bild Puaniniz elinizde buludur
-
@ekeblad, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
ama yönetmelik yok mu arkadaşlar .Bu aynı kadro degil mi ?O zaman yonetmeligin değişmesi gerekir .Yani süre uzun bence yds çalişin .Ekim ayına çok var daha .yds siz alsa bild Puaniniz elinizde buludur
Ekim ayında mülakat.yds de 25 Ekim diye biliyorum.anca e YDS şansı denenebilir.orda da ekran üzerinde çözmek daha zor.hayrlisi artık.
-
Ne yapmaya çalışıyorsunuz arkadaşlar?
Belki bu 500 kişilik ilanın tamamında yds şartı aranmayacak . YDS şartı bildiğim kadarıyla yönetmelikte yazıyor. Yönetmeliği değiştirebilecek kadar üstün bir otorite miyiz bizler. Kendinize gelin ; yds si olmayan arkadaşlar da zamanında bizim emek harcadıgımız gibi onlar da emek harcasın Çalışsın -
@Maslow "GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE" diye başlıyor yönetmelikte. Bunu 5-6 kere yazdım. Yönetmeliğin değişmesi gerek diyen herkese de yazacağım.
Mail için bir taslak yazı oluşturan var mı arkadaşlar?
-
@beveridge-eğrisi istediğinizi yapın hocam ama her şekilde yds puanınızı alıp cebinize koymak size uzun vadede fayda sağlayacaktır .
500 kişilik ilanda ikili ayrım olucaktır bana göre tamamında yds istenmez ... -
@Maslow Hocam ya istenir ya istenmez. Eğer kadrolar doldurulmak isteniyorsa yds istenmez zaten. Ha doldurulmak istenmiyorsa ne bölüm şartı kalkar, ne yds. Mülakatta da herkesi geçirmezler zaten. 50 100 kişi anca alırlar. Niyet okumak gibi oluyor ama 500 vmy nin iptal edildiği ve 2-3 yıl sonra "200 vmy" için ilana çıkılan bir ortamda bu tip senaryolarda olabilir.
-
@emrediyebiri kamuda dil bilen insanlar da var arkadaşlar, merak etmeyin. Görüşünüze katılıyorum hocam, dil puanını sadece aday eleme olarak görmek dar bir görüş bence. Kurum işine yarayacağı için o puanı istiyor. Aynı anda hem alana hem de toefl sınavına çalıştım ve ikisinden de yüksek puan aldım. Bu ilanda dil puanı isteyenler eleştirilmeden önce verdikleri emekler de düşünülmeli.
-
Tartismalarinizi ozelden yapin arkadaslar ilanlar geliyor bisiler yapmaya konusmaya calisiyoruz sizlerin saldiri ve ikili kavganizi gormeyelim lutfen.
Mail etkinligini yapalim hocalarim 500kisiyi kacirmayalim konuyu dagitmaya calisanlara cevaplarinizi verecekseniz ozelden verin yoksa birakin konussunlar kendi kendilerine -
Bölüm bazında puan sistemi diğer alım gibi mi olur arkadaşlar ? Geçen alımda işletme için p25 istenmiş o şekilde mi olur acaba ?
-
Hem dil hem alanı olan arkadaşlar kadronun 500unede yerlessin arkadaşlar 2kere yerlessin 3kere yerlessin.donsunler tekrar yerlessinler.hatta bidaha yerlessinler.olmazsa bidaha yerlessinler. Kolayı zora çevirmeye bu kadar ugrasilir mı ya. 100kisilik alımda kimse dedimi YDS kalksın diye kimse demedi.bunda sayı 500olunca bı kafa karışıklığı oldu maliye mı hazine mı falan diye.ayrica yonetmeliktede açık kapı var.yds mız yok ama birakinda 95 96 ile bu kadroya talip olalım.
-
Sinavin bölüm bazlı olması çok iyi inş yds istemez
-
yaa 500 kişilik bir alım bu ve kaç katı sinava cagrilacak bence dil istemez yaa nasıl dolduracaklar o kdr kisiyi
-
Telefondan sanrtale bağlanamiyorum.Maliye dikmenin nunarasi kaç?
-
@nairu hocam zaten bu yil gerek strateji gerek hazine uzmanlıği öbür taraftan kontrolörluk bunlar hep ydsli geldi ve önceden maliye uzmanlıgi geliyordu ve yds istemiyordu.Bu ilan yds olmadan gelebilir.
-
Tereddütleri gidermek adına ilgilenen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum.
1-Alınacak personelin çoğu maliyeye değil hazine birimlerine, özellikle de İstanbul’a alınacak. Finans merkezi kuruluyor şu an istanbula gönderilen hazine uzmanları geri dönecek yerlerine bu arkadaşlar istihdam edilecek.
2- Maliye birimlerine alınacaklar için ingilizce bilmek ŞART değilse de Hazinenin özellikle istanbul birimlerinde İngilizce bilmeden çalışma imkanı yok çünkü resmi yazılar, e-postalar ve raporlar ingilizce. Zaten kurum hazine birimlerine ingilizce bilmeyenleri alsa da onlara uzmanlık değil evrak götürcülük ya da ana hizmet değil yardımcı hizmet dediğimiz birimlerde çalıştırabilir ama bunu yaptıracak memur kadroları varken kimse de uzman aramaz.
O yüzden iki ihtimal var ya en az 70 yds istenir ya da ingilizce sınavı yapılır.
3- 500 kişinin aynı anda alınıp alınmayacağı belli değil parça parça da alınabilir.
4- yds ya da ingilizce şartı nedeniyle bölüm ayrımı kalkabilir ve eskiden ilanlarda yer almayan ya da az yer alan bazı bölümlerin de İlana eklenmesi sağlanabilir. Örnek matematik mezunu, uluslar mezunu, istatistik mezunu, bilgisayar mühendisliği mezunu gibi kadroların sayısı artabilir.