2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
2018 puanım yanmis.adam ben yds aldım haksızlık diyor. 2018 komple karalayin çekilelim aradan isterseniz?
-
@Muhalba 2019 puanınızla başvurun hocam
-
@mulkiye01 yanlıs anlama ama benim gidermedin dostum.Peki önceden maliye uzmanları vardi nerden biliyoruz bu kadronun onun devamı olmadığını.Simdide bu cıkti ya ingilizce bilmeyen uzman olmasın.Mali hizmetler uzmanlari yds 70 alıyorlar hicbir artisi yok onlara hemde.Belki haklisin bu ilanda yds olacak ama 500 kiside yds olmaması gerek.Dun 2018de haksizlik yapildi bundada mi olsun yani?
-
@zenginmemur soru sorarsan elimden geldiğince cevap veriririm hocam.
Eskiden maliye uzmanlığı vardı evet nereye gittiğini söyleyeyim;
Eskiden maliye bakanlığının ana hizmet birimlerinin en büyüğü bümkoydu
Bümko strateji ve bütçeye dolayısıyla buradaki işe yarar genç uzmanların da hepsi strateji ve bütçeye geçti.
Eskiden yine büyük birimlerden ve uzman istihdam edilen birim olan milli emlak genel müdürlüğü vardı orası da çevre ve şehircilik bakanlığına geçti. Maliye tarafında uzman istihdam edilebilecek tek birim var o da muhasebat genel müdürlüğü. Oraya da alınacak uzman sayısı 25-30’u geçmez kaldı ki oradaki arkadaşlar da yeterlilik aşamasında yds vermek zorunda.Yani o maliye uzmanları kalmadı çoğu Sbbye ve çevre bakanlığına geçti. Kalanlar da muhasebat genel müdürlüğü ve hazine uzmanlarıyla karışık çalışılan kamu mali yönetim ve dönüşüm genel müdürlüğünde çalışıyor.
-
@mulkiye01 hocam bilginiz için teşekkür ediyorum.Son sorum bu ilanda yds kesin olacak mi?Olacaksa hic bu sayfada ydsli dostlarimi rahatsiz etmeden gideyim
-
İngilizce bilmeyen uzman olmasın demedim ayrıca. Uzman olabileceği bir çok kurum var. Ama hazinede uluslararası kuruluşlardan Ve iş ortakları tarafından arandığınızda ben ingilizce bilmiyorum dur bilen arkadaşa vereyim gibi bir şey yok. Tek başınıza yurtdışı toplantılarına gönderiliyorsunuz ülkeyi temsilen hem de daha yeni başlamış diye bakılmadan gönderiliyorsunuz.
İngilizceyi savunduğum için söylemiyorum şu an uygulamayı söylüyorum.Parça parça alım olabilir bakarsınız bir parça maliye tarafına ydssiz bir parça hazine tarafına ydsli alınır. Ama aynı ünvan adı altında pek ihtimal dahilinde görmüyorum bu durumu.
-
Size şunu söyleyeyim 2018 kpss 84 2019 kpss 87 puan aldım 2020'de 90 almak için uğraşacam. Yds bilen arkadaşlar haklı aslında ıngilizce bilenle bilmeyen bir olur mu elbette. Ama biz 2018 puan almamıza rağmen 22 ay bekledik. Evet benim 2019 puanım daha yüksek ama bu ilanın gelmesini 2018 puanlılar sağladı bunu anlayın artık maddi nedenlerden dolayı sadece bir sene hazırlanmak zorunda olan arkadaşlar var sadece bir hak sadece ailesi hazırlanmasına 1 sene müsade eden arkadaşlarımız var bunu görmezden gelmek vicdanen beni rahatsız ediyor. Yds konusuna gelince 500 kişilik bir ilanda yds isterse 2500 geç 1000 Kişi bile bulunmaz tabiki yds bilenlere öncelik verilsin ama 500 Kişide sırf ıngilizce biliyor diyede haksızlık demesin sonuçta dışişleri bakanlığında çalışmayacaz. Dguy ,mhuy gibi 3 yıl içinde dil sınavından asgarî 70 alma şartı getirler mi bilmiyorum. Yarın sahibide rızıkın sahibide Allah bu bir mücadele evet zor bi mücadele imtihan belkide umarım hakkımızda ne hayirliysa o olsun.
-
@zenginmemur kesinliğini kimse bilmiyor artık bu kararları 657 kökenli personel değil danışman ekibi veriyor. Ama İhtiyaç hazine birimlerinde çok olduğu için uygulamada İngilizce bilmek gerekiyor ki hazine tarafındaki yöneticiler de dil bilen personel istiyor.
Son olarak şahsi fikrim Yds olmasa da kurum kendi ingilizce sınavını yapacaktır.
-
Bakın burada hiçbir zaman münakaşa etmemeye hepinizi dert ortağı görmeye çalıştım. Ama yok biz yds çalıştık siz gezdiniz bilmem ne ?? Bunu derken harbiden samimi misiniz ya ? Gerçekten gezip tozduğumuzu mu düşünüyorsunuz o B1 seviye beyinlerinizle ? Bakın anlıyorum alım büyük yds'en var istiyorsun ki öyle gelsin. Ama hakkımı helal etmiyorum bilmem ne. Burda ki insanlar iyice sarhoş şekli takılıyor. Kendinize gelin lafım kişisel değil, emeklerimize laf söyleyip canımızı sıkmayın. 500 kişinin hepsinde 70 YDS istenilme şansı yok, ağlasanız da yok. Hepinize iyi forumlar
-
@lannisterjk belkide bunu söyleyen kişi 2018de gezdi tozdu 2019da puan aldı yds aldı. Hak savunuyor. Hiç bilemeyiz.
Sonuc olarak 2018 puanlilarin hakkı verilmeli. 2018 ve 2019 puanım olmasına rağmen 2020lileri istemiyorum. -
@emrediyebiri suanda kurum başlangıcta yds istemese bile sonrasında yeterlilik için kesinlikle isteyecektir. Orada kullanırsınız gece gündüz çalıştıgınız puanınız boşa gitmeyecek bu birincisi. Kpss de buraya yetecek kadar puanınız varsa da ortalıgı bu derece karıştırmaya hakkınız yok kuruma girdikten sonra kpss a grubu yeterliliği istenmeyecek sonuçta. Sırf yds puanı oldugu için kpss a puanı 70 olan insanın yerleşip 90 olanın yerleşememesi mi adalet???
Sonrasında o yeterlilikte ingilizce puanı illaki şart koyulacak. Biraz mantıklı düşünüp yorum yazın bencil olmayın rica ediyorum. Foruma insanlar tartışmak için girmiyor sizin tartışmalarınızı okumak için de girmiyor. Kimsenin agzından yds komple kaldırılsın diye bir şey çıkmıyor. Girdikten sonra yeterlilik olsun sonrasında verilsin deniliyor. 2019 da girmeme ragmen 2018 lilere karşı dünden beri üzülüyorum. Şuanda bu süreci yaşayan insanlar birbirlerini anlayamayıp sadece kendilerini düşünürlerse başkalarının bizi anlamasını beklemek ne kadar doğru olacak. Azıcık düşünün rica ediyorum. -
@zeyyyuss yok hocam öyle düşünmeyin insan alışıyor .Ben puanımı e yds den aldım
-
Madem ingilizce bilmek gerekiyor; toefl,ielts istensin.
-
@urfaspor63 657 imkan verse onu da isterler merak etme ama ellerinden gelmiyor. Bunun yerine sözlü mülakatta 10-15 dakika konuşturuluyor.
-
@mulkiye01 dhmi dışında ingilizce konuşturan bir mülakat duymadım görmedim. Ingilızcelerine güveniyorlarsa bankaların çok güzel müfettişlik kadroları var. Ha şunu söyleyeyim toefl istiyor ortada 50 Kişi yok 500 Kişi var. Diplomat olmayacaz. 2018 geçerli sayılsaydı çoğu insan yds halletmek için uğraşırdı zaten hocam.
-
bu yds sinavi boşuna mi var . bakanliklarda çalişmaya can atıp sıfır ingilizceyle o kadrolara yerleşmeyi istemek ne kadar mantikli. senelerini verip ingilizceden iyi puan alanlara haksizlik degil mi.
-
@mulkiye01 İstanbul'a gönderilenler neden geri dönüyor
-
@urfaspor63 geçmişteki hazine mülakat sayfalarına göz atarsanız mülakatta ingilizce konuşturulduğunu görürsünüz. Duymamış olmak böyle bir şeyin olmadığına ispat değil.
Ayrıca hazine ve maliye uzmanları 10 seneden sonra yurtdışındaki temsilciliklere müşavir olarak atanıyor yani bir yerde diplomat da olabiliyorsunuz. ayrıca uluslararası kuruluşlarda çalışıyorlar imf dünya bankası gibi gibi. Son olarak o bahsettiğiniz banka müfettişliklerinden istifa edip bu ünvana gelen uzmanlarla dolu şu an kurum. Yani banka müfettişliği dediğimiz şey ingilizce teofl istiyor diye bu ünvandan iyi değil. Bu ünvan da ingilizce istiyor diye istemeyen diğer kurum ünvanlarından iyi değil böyle bir karşılaştırma yapmak doğru değil. -
İyi de arkadaşlar akıl var mantık var 500 kişilik ilanda 4 katı aday çağırıldığı zaman 2000 kişi eder hem yds puanı hemde kpss puanı olan 2000 kişi çıkacağına ihtimal vermiyorum ama şöyle yapabilirler ya kurum kendi İngilizce sınavının yapar ya da mesleğe başladıktan sonra 3 yıl içinde yeterli dil puanının alınmasını şart koşar. Yds puanı olan arkadaşlarada hak veriyorum çalıştınız hakkınızdır eyvallah ama ilan o şekilde gelirse dolmaz ki bu kadro sayısı orasınıda düşünün arkadaşlar ha dolmazsa dolmasın daha iyi benim için diyorsanız ona da eyvallah
-
@nairu 100 kişilik alımda maliyeye 6 tane kadro verildi yds olsa bile seksene kapatmaya atı asikar. Yine 85 üstü hatta daha yüksek kapatacak 500 kişide 25 kişi maliye alsa ancak yine 80 le falan kapatır. Bu kavgalar bosuna. Kimse kimsenin hakkını yemesin. Herkes otursun yds sine kpss sine calısasım hakeden kazansın. Yds si olanlara da sanki haksız yere yerleşmiş algısı cok moral bozucu yds puanım var nedense 70lere düşen Bi ilanla hiç karsılasmadjm. İki senedir ben de bekliyorum puanlarım cok yüksek değil ama 82 87 bandında. Niye bu kadar kolaysa yerlesemedik.