2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@mulkiye01 ben bu kadar detaylı bilmiyordum adı üzerinde geçmiş hazine ile maliye birleşti. İlk defa alım yapılacak nasıl olacağı hakkında bir bilgimiz yok. Normalde en fazla 50 Kişi alan bir
kurum ilk defa 500 Kişi alınacak. Taban puanı 70 çeksinlerde mülakatta 1000 kişi olsun. Iktisat muhasebe yapamayan sadece taban puanı ve ıngilizcesi olanı alsınlar. Sahi bu kadar ıngılzce önemli ingizlice öğretmeni ve tercüman alsınlar. Siz diyorsunuz 10 yıl sonra 10 yılda ıngilizceyi ana dilimiz yaparız. Eğer dünya bankası imf çalışacaksak yabancı dil tesbit sınavında güzel arkadaşların hatırı için o puanıda alacam. -
@urfaspor63 bi zahmet oturun 4 5 ay ingilizce calisin ,puanı cebinize koyun hocam . sonradan calismaniza gerek kalmaz
-
@mulkiye01 şunu da söyleyim istenen yds puanında tek ingilzce yok arapça ,fransızca,almanca, ıtalyanca ,farsça, ispanyolca dillerinden asgarî c almak lazım özellikle ıngilizce demiyor demi italyanca sadece italyanda yarar. Onun için bu ıngılzce daha cok 100 Kişi arasından daha kalifiye daha donanımlı kişiyi almak için ön koşul ön kabul.
-
@beirutde tâbi ki çalışacam tavsiyeniz için sağolun.
-
Doğru düzgün açıklama yapmayıp insanların kafasını karıştırıyorlar 500 sayısı parça parça mı alınacak YDS mi isteyecek hangi bölümler başvurabilecek hangi puan türünden başvuru olacak hepsi muamma. Şu YDS konusunda da tartışma olması bana saçma geliyor sanki atomu parçaladınız dahiyane bir şey yapmışsınız gibi konuşuyorsunuz. Bana kalırsa KPSS Alan daha zor bir sınav bin tane ders ile uğraşıyoruz. Buradaki pek çok kişi 1 yıl kapanıp da 70 YDS çok rahat alabilir ama alandan sıfırdan başlayan birisi 1 yılda 90 puan alamaz belli bir birikim ister. (istisnalar vardır elbette) Hem 500 kişilik bir alımın YDS şartı koyularak heba edileceğini düşünmüyorum belliki ihtiyaç var sonuçta 3 yıldır maliyede yaprak kıpırdamıyor. Ayrıca cimere yazdım makul bi cevap gelirse paylaşırım.
-
@hakimehanımm mantıklı bir yorum.
-
@piko merkez uzmanı olarak Ankara için alınmıştı o uzmanlar. Haliyle şu an İstanbul’da kanuni bir temeli olmadan geçici görevlendirildiler. Düşünün İnsanların aileleri vs var ömrünüz boyunca Ankara’da çalışacağınızı düşünerek girdiğiniz kurum haftaya İstanbul’a gidiyorsunuz dedi ilgili personele haliyle insanlar geçici görevlendirime sürelerinin bitmesini bekliyor gerek ailelerine kavuşmak için gerek misafirhanelerde kalmaktan kurtulmak için. Yeni alımda istanbula alınacak personele görev yeri istanbul merkez yazılacak bu durumda o kişi artık kanuni olarak İstanbul’da çalıştırılabilecek. Ayrıca İstanbul’da bu maaşla yaşamak ile Ankara’da yaşamak arasında çok fark var.
-
@hakimehanımm cimere ne yazdınız hocam ?
-
@urfaspor63 her giren oralarda çalışmıyor tabi ama kendini geliştiren gerekli kalifikasyona sahip kişiler hazinenin ilgili uluslararası kuruluşlardaki kadrolarına atanabiliyor.
Bu vesileyle hatırlatmak isterim Hazine ve maliye uzmanlığı kadrosunu da Tepelere çıkartmayayım yanlış anlaşılma olmasın ilgili arkadaşları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum sonra girince bize çok kızarlar hayali satıldığı kadar iyi bir ünvan değil “ARTIK“ bilginize.
Son dönemde gerek istifa gerekse de başka kurumlara geçiş nedeniyle çok ayrılan oldu bu kurumdan zaten sayının yüksek olması da bu yüzden.
-
@hakimehanımm aaahhh aaahhh cahildim dünyanın rengine kandım.
-
@bcbc3434 eski alımda girişte yds istemiyordu ama yeterlikte hep yds isteniyor.
-
@hakimehanımm valla hocam kusura bakmayin da yds ye 4 kez girmis ve en sonunda 75 almış biri olarak bu sınava o kadar da şey değil demeniz çok ayıp oluyor. Bir de komik oluyor. 2019 kpss sinden de 85 üstü puanlar almış biri olarak söylüyorum. Yani her iki sinavi da tatmış çalışmış biriyim. Bir kere ikisi kıyaslanamaz bile. Iki de farklı kulvarlarda. Ikisinin de kendisine has zorluklari var. Şu yorumlarla belki kisa vadede kendinizi rahatlatirsiniz ama uzun vadede gerçeklerle illaki yüzleşirsiniz.
-
@karar bölüm bazlı mı yoksa tüm İibf yi kapsayacak bir alım mı olacağı hangi puan türünden ilana çıkacaklarını bir de YDS istenip istenmeyeceği inşallah şeffaf bir cevap gelir de herkesin aklındaki soru işaretleri gider 10 güne gelir gibi cevap
-
Arkadaşlar çekodan alım yapmazlar mi cidden çok istediğim bir kadro bir süredir ilanlarda çeko ve kamuyu çok mağdur ediyorlar
-
@teta komik olacak bir şey göremiyorum herkes görüşlerini paylaşmakta özgür. Birisi sadece lisede gördüğü İngilizce ile kalmıştır YDS de zorlanmıştır birisi de hem hazırlık okuyup hep bölümü ingilizcedir ya da İngilizceye merakı vardır YDS ye yönelik bir yıl çalışır alır dedim. Ben kamu mezunuyum bölümüm İngilizceydi klasik tarzda bile sınavlara girip 5 sayfa sınav kağıdı verdiğimi bilirim. (Ama YDS ye girmeye vakit bulamadım alandan yeni yeni yöneliyorum şu sıralar.)Ama muhasebe maliye iktisat görmedim 2 yılda Anca 90+ puana çıkabildim. Benim dediğim konu zaten kurumlar yeterlilik istiyor bu işsizlikte bir de YDS şartı koyup insanları dışarda bırakmanın mantığı ne? 5-10 kişilik alımlar oldu sadece zaten listeler hep aynı kişilerden oluşuyordu. 500 kişilik ilan eğer gelirse herkese çok faydası olacak. Sizin gibi YDS olan adaylara yönelik pek çok ilan geldi özellikle sene başında onları değerlendirebilirdiniz. 500 kişiyi tümden alacaklarsa YDS istemek ne derece mantıklı geliyor?
-
@hakimehanımm hocam değerlendirmediğimi nerden biliyorsunuz? Bir de her kuruma basvurma zorunluluğumuz mu var. Yaklasik iki kuruma basvurdum. Bununla üç olacak. Herkesin yaşadığı mağduriyeti anlarim ama anlarken de emeğe saygısizlik yapmam. Bu arada cahil ifadem doğru degildi. Onun icin ozur diliyorum. Doğru söylemiyorsunuz diye düzeltiyorum. Sonucta zor bir surec. Issizlik yuksek bir oranda. Umarim herkes evine ekmek goturecek bir işi bulur
-
@eomer ilan gelince herkes kendi lehine olanı savunmaya başladı.ah keşke bunları etkinliklerde görsek
-
7 ay sonra yapılacak sınav için şimdiden münakaşa etmeye gerek yok. Nasıl olsa bolca vaktimiz olacak bunun için:) Acizane tavsiyem hem bölümüyle ilgili puanları hem de p48 i 85-90 aralığında veya daha yüksek olanlar ne olur ne olmaz diyerek yds ye çalışmaları yararlarına olur. Diğerleri evvela kpss puanlarını arttırmalı.
-
@emrediyebiri yoo ingilizce önemli değil maalesef. Bununla avutma kendini.
-
2014 yılında YDS puanı aldım.2016 yılında kpssye girdim.70 olmasına rağmen YDS puanım, kpss düşük olduğu için ayrica kurumlar 2 yıl içindeki YDS puanini istedikleri icin sadece bı ilana basvurabildim o da çok yüksek kapatmıştı.Simdi ydsyi guncelledim KPSS'den orta derece puan aldım tam fırsat gelmiş çok güzel bı sayı .Herkes bu ilan niye YDS li diye sorguluyor.Mail atalım degistirsinler diyor.
Ben senelerdir bu an için debeleniyorum çalıştığım halde sınavlara giriyorum.simdi siz YDSsiz olsun diyorsunuz.Biraz empati lütfen arkadaşlarım.!