Garanti Bankası Müfettiş Yardımcılığı 2020
-
@stradivarius evet bana da geldi baya uzun bir sınav olacak anlaşılan, bilim sınavı kısmında ne sorcaklar acaba?
-
Bana da sınav linki geldi acaba bu mesleki bilgi testi nasıl olur bilen var mı veya linke tıklayıp sınav sorularını gören biri var mı?
-
@tyfn bunu ben de çok merak ediyorum. Ticaret hukuku iktisat vs. mi olacak acaba? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. İnternetten de baktım ama bu konuda bir yorum/bilgi bulamadım.
-
@churcill o da doğru ama sanırım okul sadece kriter değil çünkü yanlış okumadıysam önceki iletilerde ODTÜ mezunu bir arkadaşımıza da olumlu cevap göndermemişler. Artık nasıl değerlendirme yapıyorlarsa.
-
@churcill bence staj tecrübenizden dolayı çağrıldınız hocam
-
@delikupeli alakası yok. Benim 3 yurtiçi ve 2 yurtdışı stajım var ama olumsuz dönüş aldım. nedenini öğrendim ben neden olumsuz olduğunun. Okulmuş stajmış oymuş buymuş hikaye hepsi
-
merhabalar. ben de olumlu dönüş almışım, ben de mülkiyeliyim. açıkçası ben çok üstünkörü cv doldurmuştum. kamu kurumu stajlarım ve sertifikalarım vardı ama onları bile eklememiştim toeflım yok ancak iki yabancı dil eklemiştim. iş deneyimim yok. bilemiyorum neye göre çağırdıklarını gerçekten. benimle aynı kriterlere sahip, hatta daha çok sertifikası olan bir arkadaşım olumsuz dönüş almış.
bilim sınavı, mesleki bilgi kısmı konusunda da basit bir düzeyde iktisat, finans gibi alanlardan sorduklarını öğrendim.
-
@mffttşadayı anladım teşekkür ederim
-
Sınavı az önce tamamladım. İngilizce sınavının görece kolay olduğunu söyleyebilirim. YDS ayarında bir sınavı kotarabilenlerin bu sınavda zorlanacağını düşünmüyorum. Bilim sınavı için SPK Düzey 3 ve Türev ürünler sertifikalarına halihazırda çalışan biri olarak söyleyebilirim ki; zordu. Genel ekonomi, pazarlama, istatistik, muhasebe ve borçlar hukukundan detay sorular vardı. Genel Yetenek sınavındaki zorluk ise bana göre ortalamaydı. Türk Telekom'un Genel Yetenek ve İngilizce sınavlarını da gün içinde çözmüş biri olarak Garanti'ninkilerin daha zor olduğunu söyleyebilirim.
-
@Vergil genel yetenek sınavı nasıldı problem vs varmıydı yoksa daha çok mantık üzerinemiydi
-
@mffttşadayı Tablodan farklı kalemler için % oranları hesaplamaları vardı. Soru mantığı içinde kurulan önermeler sonucunda hangi varsayımın çıkarılabileceğine dair yaklaşımlar vardı. Mantık soruları Big 4'da karşılaşıldığı gibi basit mantık değil, 4 veya 5 farklı değişken verilip sonuca gidilmesi istenen türdendi.
-
@Vergil Yaptığınız sorularda matematiksel işlem yapmayı gerektirecek durumlar var mıydı? Gelen mailde sağa sola bakmayın vs. yazmışlar da kağıda işlem yapmak gerekiyorsa mecburen gözümüz ekrandan ayrılacak. Siz ne yaptınız?
-
Olumlu veya olumsuz dönüşler tercih edilen şehir ile ilgili olabilir.
-
@floydian Tabii vardı. Dediğim gibi sınav ağır. Mental kalibrasyonunuzu buna göre kurgulamanız faydalı olur.
-
@Vergil hocam peki alan sınavını tamamladık diyelim genel yetenek sınavına girmeden önce ara verebiliyor muyuz yoksa otomatik açılıyor mu alan bitince gy?
-
arkadaşlar yapı kredi, garanti ve kuveyttürk müfettiş yardımcılığı net maaşlardır nedir acaba? internette doğru bilgi bulamadım.
-
@littlefinger genel yeteneğe geçmeden önce teste devam et butonuna tıklamanız gerekiyor yani ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz o arada ama çok bekletmemek gerek bence sistem kapanabilir.
-
@kuantummk sınavların sıralaması nedir tam olarak alan sınavı-genel yetenek-ingilizce şeklinde mi?
-
@EmineGungor 100 soruluk konu sınavları sonra genel yetenek 45 soru
-
Arkadaşlar, merhaba. Ben yaklaşık 2 saat önce online sınava girdim. Garanti Mesleki Bilgi (100 soru / 100 dakika), Yetenek Testi (45 soru / 45 dakika), Dil Testi (50 soru / 50 dakika) şeklindeydi. Açık ara farkla Bilim kısmı fena zorladı. Benim açımdan çok zordu ve muhtemelen elemelerin çoğunluğu o kısımdan olacak. Ayrıca çok yoğun bankacılık bilgisi gerektiriyordu. Yetenek kısmı da Bilim kadar olmasa zorladı beni. Metin soruları bana fazla geldi ve çok düşündürüyordu. Süre ucu ucuna yetti. İngilizcem olduğu için ingilizce kısmını zorlanmadan 20 dk da tamamladım. Hepimizin hakkında umarım hayırlısı olur ve umarım sınavınız iyi geçmiştir. Hakkımızda hayırlısı olması dileğimle, sevgiler.