Meslek Kıyaslamaları Hakkında Fikir İstiyoruz
-
Merhaba dostlar.
Bugüne dek onlarca meslek tanıtım yazısı hazırladık, bunları hazırlarken de piyasada bir standart, bir çıta belirledik. Yönetmelik kopyası ve bir çok yanlış bilgi içeren, kopyalarken bile doğru kopyalanamayan meslek tanıtımlarının tamamını piyasadan ilga ettik
Bugüne dek hazırlamış olduğumuz meslek tanıtım yazılarına şu başlıktan rahatlıkla erişebilirsiniz;https://forum.tercihiniyap.net/topic/2022/tüm-meslek-tanıtımlarını-bulabileceğiniz-sabit-platform
Bugün artık yeni bir solukla hem eksik meslek tanıtımlarını tamamlayacağız ancak diğer yandan da yeni bir format oluşturmayı istiyorum. Bu format ise MESLEK KIYASLAMALARI olacak. Örneğin birden fazla meslek hakkında kararsızlık yaşıyorsanız, ya da iki mesleği hedef olarak kendinize belirlerken karar vermekte zorlanıyorsanız buna yardımcı olma gayesi taşıyacak olan bu formatı daha evvel de denemiştim. İyi tepkiler de almıştı. Biraz basit olmuştu ancak biraz daha detaylı şekilde bunu devam ettirmeyi istiyorum. İlk denememiz şuydu;
Bunu biraz daha geliştirmek istiyorum açıkçası ve mümkünse ikili olarak yapmak ve daha net bilgiler vermek amacım. Sizler de kıyas edilmesini istediğiniz meslekleri bu başlıkta belirtirseniz, başlangıç noktamızı belirlemiş olalım Yavaş yavaş bu alanda da boş yer bırakmayalım.
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. -
@paretowilfredo Üstat üç büyüklerle başlanabilir Son zamanlarda güncel olan Defterdarlık ve Gelir Uzman Yardımcılığı meslekleri de merak ediliyordur, onlarla da başlanabilir.
-
Sayıştay ve İdari Hakimlik güzel bi başlangıç olur bence
-
@albertcamus Taşra mesleklerine eğilim daha yüksek gözüküyor şu anda dostum etkileşimlerde. Bunun yanında ikili bir başlangıç benimseyebiliriz. Taşra meslekleri ve üç büyüklerden iki iki başlayabiliriz bakalım, tüm geri dönüşler gelsin bi değerlendirelim hepsini
-
Kontronorluk ve bakanlık mufettislikleri
-
@paretowilfredo senin yaptığın hizmeti hiçbir hükümet yapmadı
-
@paretowilfredo ustam öncelikle emeğine sağlık. Sgk müfettiş yardımcılığı ve iş müfettiş yardımcılığı kıyaslaması nasıl olur acaba? Özellikle turne süreleri hakkında da daha net bilgiler edinebilsek çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
-
@Willsmithh Estağfurullah dostum. Elimizden geldiğince üretken olmaya çalışıyoruz. İnsanı ayakta tutan en temel şeyin bu olduğuna inanıyorum. Oldum dediği an insan, tükenmeye başlar. O yüzden hep yeni bir soluğa ihtiyaç var.
-
@calicartel Not aldım dostum bunu da
-
@obc Tamamdır dostum. Özellikle turne sürelerini bizatihi değerlendirerek yapacak şekilde ekledim notlarıma
-
Instagram yazdım ama burda bulunsun isterim. Kafamda dguy ve hmuy var atamadım bu sevdayı dikkatinize dostum @paretowilfredo
-
@aroma Gördüm dostum Çok fazla etkileşim geldiği için tek tek dönemedim ama katkınız yadsınamaz Bunu da ekledim notlarıma.
-
@paretowilfredo selamlar hocam. Acaba düzenleyici ve denetleyici kurumları kendi için de ikinci olarak da duzenleyici ve denetleyici kurumlarla merkez uzmanlıkları kıyaslayabilir misiniz ?
-
Şu son dönemlerde ekmek olsunda ne olursa olsun. Ya da bir ayağımızı atalımda hele armudun sapına üzümün cöpüne sonra bakarız düşüncesindedir sanıyorum İİBF camiası. Bana göre teftişlerin hepsi aynı yola. Merkez uzmanlıklar ve düzenleyici denetleyiciler aynı yola. Taşra uzmanlıklarıda aynı yola çıkıyor. Taşrada bir istisna SGK denetmenliği. Bu meslek devletin müfettişin işlerini daha düşük maliyetle yaptırdığı küçük ve tatlı uyanıklığı diyelim. Baba 3 lü konusunda ise sıralamam. 1 Sayıştay 2 İdari Yargı 3 Kaymakamlık. Sayıştay müfettişlikle hakimliğin karışımıdır. Maaş konusunda hakim savcısın. Muhattap olduğun kesim müfettişlikteki gibi tebaaya değil üst düzey bürokratlardır daha kafan rahat eder. İdari yargıda bir İİBF li için handikap meslek hayatında hukuk mezunları tarafından dışlanma olur böyle yüzüne karşı yapmazlar ama içten içe sinsi sinsi hissettirirler sana. Kaymakamlık ise tamamen siyasi bir meslek. Mesleğin neredeyse yarısı doğuda güneydoğuda küçük ilçelerde geçiyor. Bodrum'da kaymakam olayım demek için en az bir 20 yıl geçmesi lazım. Haliyle imkanlar güzel konut makam arabası korumalar vs ama sosyal hayat yok. Eşinle cocuğunla yapacağın aktivite kısıtlı paran var harcayacak yer yok vs gibi:)
-
@paretowilfredo sanayi ve teknoloji bakanlığı müfettiş yardımcılığı hakkında da meslek tanıtımı yapabilir misiniz acaba ? Mülakata hak kazanan kişilerin fikir edinmesi açısından fazlasıyla yardımcı olabilecek bir konu.
-
@LioN iletiyi okumadan ilk cümlenizi tahmin ettim yerinde bi tespit olarak tabi
-
@paretowilfredo saolu hocam teşekkür ederim
-
@LioN dostum sgk denetmenligi ile ilgili yorumuna cok katiliyorum hatta su an ben iskurda gecici olarak gorevlendirildim kisa calisma odenegi vesilesiyle. Bu durumda sgk denetmenligi tasrada ilk akla gelen her yere koş(turul)an meslek erbabı oluyor maalesef...
-
@yorgunisletmeci Not ettim dostum
-
@sbf1983 Dostum bu konuyu dile getirdim elimden geldiğince, hatta dernek de destek çıktı konuya ama Sayın Bakan'ın imza atmasına mani olamadık.
Anlattık ama ne fayda, kalıcı çözümler için en azından bazı şeyleri dillendirmeye devam etmek lazım. Kolaylıklar diliyorum dostum, kendinize dikkat edin lütfen.