Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@john müf. Yard. diyecektim hocam karıştı bu sene gelir mi acaba?
-
Arkadaşlar güçlü para nedir sorusunda şıkları hatırlayan var mı
-
@BlackList hocam güçlü para değeri diğer paralara gore sabit ve kolay çevrilebilen dır.
-
@MiraKar inş gelir
-
@BlackList şıklarda hesap birimi falan diyordu ben onu işaretledim
-
@gardaş hesap birimi başka bi sorunun cevabıydı hocam
-
@BlackList güçlü para değil miydi hocam ben öyle hatırlıyordum
-
@gardaş hesap birimi olan paranın özelliklerini filan sorduğu bi soru vardı sanırım onun cevabıydı. Güçlü para ise yukarıda arkadaşın açıkladığı şekilde cevabı olan soruydu. Öyle hatırlıyorum en azından
-
doğru olduğunu düşündüğüm cevapları yazayım diğer arkadaşlarda aklında kalanları yazarsa sevinirim. birincil açık:27 faiz sorusu 24 ay Keynesyen sorusu yanlış olanı soruyordu: Ekonomi tam istihdamda dengededir. İcra iflas sorusu iflas dairesinni kanuni temsilcisi iflas idaresi, bi zaman aşımı sorusu vardı: 10 yıl dibs ihraç yöntemlerinden değildir diyordu cevap proje garantisi, monopol ile tam rekabet sorusu vardı cevap mr ile ar nin eşit olması imkansızdı. Tam rekabet monopol oligopol sıralamış ben domatesle başlayıp elektrik ile bitirdim. Monopola bir elektrik uyuyordu doğal tekel diye düşündüm diğerleri monopol olmuyordu çünkü. Monopol gücü sormuş bir soruda cevap 0.25, ceza hukukunda aynı evde oturan kardeşiydi cevap. Borçlar hukukunda cayma parası falan veriyordu koray caydığında ise yani sözleşmeyi yapan taraf aldığı parayı komple iade ediyordu cevap 10 bindi. Aldığı cayma parasını iade etmek zorunda değil kanuna göre sadece aldığı parayı veriyor sözleşmeden caydığı için. Muhasebe boşluk doldurma sorusuna da karşılık dedim ama emin değilim
-
Kamunun kamusal mal üretilmesinde piyasada sağladığı rolü soruyordu bir soruda. Şıklarda kaynak tahsisi gelir dağılımı ekonomik istikrar falan vardı naptınız o soruda. Ben kaynak tahsisi dedim ama emin değilim
-
@gardaş hocam cayma parası için soruyu tam hatırlamamakla birlikte; cayma parası veren sözleşmeden dönmesi halinde bu para cayma parası alanda kalır. Alan kişinin sözleşmeden dönmesi halinde ise cayma parasının iki katını cayma parası veren kişiye ödemesi gerekiyor. Yani cevap ya 1000 ya da 2000 TL oluyor. Kim dönmüştü hatırlamıyorum.
-
@gardaş muhasebe sorusu karşılıktı
-
@BlackList doğru evet baktım ben yanlış yapmışım alan taraf dönüyordu o zaman cevap 2000 di
-
Gsyih soruyordu şıklarda 28 38 48 falan vardı hangisini işaretlediniz?
-
monopol sorusunun
Üstü çizili metinhatalı olduğunu düşünüyorum. hangisi monopolde mümkün değil diyordu. şıklar;ar=ac
p>mc
mr=ar
mr=p
mr=mcşeklindeydi. tüm piyasalarda ar=p olduğu için iki doğru şıkkı var sorunun.
-
@gardaş 38 olmalı bence iki defa hesapladım
-
@covanni size katılmakla beraber mr=ar yaptım
-
@gardaş gelir dağılımı yaptım
-
@gardaş piyasa başarısızlığını önlemek için kamunun mal ve hizmet üretmesi kaynak tahsisidir diye düşündüm ben de o soruda
-
@gardaş 62 yaptım hocam. Milli gelir 38 mi ne çıkıyordu zaten (faiz,rant vs toplamı) üzerine amortisman dolaylı vergi filan ekliyorduk sanırım