Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@rybzinski ben tam rekabete domates dedim elektriğe tekel dedim. Tam rekabeti buğday olan soruda monopolü patentli birşeydi. Orda patentli olmasının bir önemi yok ki ürün açısından oligopol ürünlerin çoğu da patentli
-
Arkadaşlar bi soru vardı bileşik faiz hangisinde kullanılır diye muhtemelen cari hesap fakat kullanım ödünç sözleşmesi gibi bi şık vardı tüketim ödünç sözleşmesi gibi düşündüm ben o soruda çok geldim gittim sizce bi sorun varmıydı?
-
@gardaş 11. Kalkınma Planı'nda öncelik verilecek sektörler tarım, savunma sanayii, turizm ana başlıkları halinde verilmiş. Dijitalleşme ve inşaat kalıyor geriye. Muhtemelen cevap inşaattır, çünkü planda dijitalleşme üzerine de çok vurgu var.
-
@dukeofcambridge o soruda bir garip yine hocam. Planda yer yer inşaat sektörünün de yurt içi ve yurt dışında kalkınmasınında amaçladığı vurgulanıyor. Nasıl ki dijitalleşme ayrı bir sektör halinde vurgulanmayıp bütün sektörlere entegre şekilde anlatılıyor, aynısını yer yer inşaat sektöründe de yapıyor. Öncelikli gelişim alanı olarak tarım, turizm, savunma sanayi açıkça belirtiliyor sadece
-
@dukeofcambridge Yeni ekonomik programda öncelikli sektörün tarım olmasına pek ihtimal vermiyorum hocam. İnşaat daha mantıklı geliyor çünkü inşaat yine en çok istihdam yaratan sektör. Hani coronadan sonra yapılsaydı yep anlardım o zaman tarımın önemi anlaşıldı falan diye ama öncesinde hazırlandı
-
@gardaş Bakan bey hep 200 sektörü destekliyor diyor inşaatı.
-
@BlackList Soru içeriğini net hatırlayamadım hocam ben ama dedikleriniz de doğru. Ben sadece plandan hareketle yorumladım. Sorular ve cevapları yayınlansa keşke de daha sağlıklı değerlendirme yapabilsek.
-
@BlackList Evet hocam, katılıyorum size. Başta o yatay/dikey kısmını ben de gördüm ve kafamı karıştırdı ama sonraki cümlede her şekilde ve her yönde yazınca ben de doğal olarak sallamaktansa çapraz deneyeyim diye düşündüm. Ama iptal edilip herkes için doğru sayılması en adaletlisi.
-
@gardaş Dostum inşaat konusunda haklısın ama valla şimdi baktım plana, tarım da öncelikli sektör arasında.
-
@dukeofcambridge hocam yalnız soruda yep diyor yani orta vadeli program kalkınma planı demiyor da yine tamam dediğin gibi olsun:)
-
@gardaş hocam soruda tam olarak ne diyordu hatırlıyor musunuz yep kalkınma planı vs derken karıştı ortalık
-
@BlackList hocam yep(orta vadeli program) te hedeflenen
sektörlerden değildir diyordu -
@gardaş yani hangisi yepte hedeflenen sektörlerden değildir diyordu? yanlış olmasın cümle
-
@gardaş Yok, yanlış da hatırlamış olabilirim ben 11. Kalkınma planı diye aklımda kalmış. Kimsenin kafasını karıştırmayayım ben en iyisi, kafamız yandı zaten sınavda
-
@dukeofcambridge yok hocam yep diyordu ona eminim de senin dediğin gibi de olabilir:D
-
@gardaş Öyleyse kusura bakmayın, kafalar karışmasın daha fazla Arada karıştırıyoruz işte
-
Yeni ekonomi planında yazan madde
6- Kamu yatırımlarında, 11. Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli
imalat sanayi sektörlerine ve bu sektörlere yönelik beşeri ve fiziki
altyapıyı güçlendirecek Ar-Ge, dijitalleşme, insan kaynakları, lojistik
ve enerji gibi yatay alanlar ile tarım, turizm ve savunma sanayi
alanlarına öncelik verilecektir. -
@bykeynes bnde o soruda gidip geldim cari hesap yaptım ama karz ödünç sözleşmesi gibi bişeyde vardı şıklarda belki başına tüketici koyduğu için olmayabilir o şık cari hesap kesin doğru yada iki şık doğru soru iptal
-
arkadaşlar hangi sorulara itiraz ettiniz
-
@rybzinski ilaç patenti alon şıkı yaptım