Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@littlefinger xyzli istasyon ve otomatik stabilizatör
-
memurlar.net de ikyı arayan birisi 3 hafta içinde açıklanacağı bilgisini edinmiş
-
Bütçe dengesi ile ilgili soru nasıldı hatırlayan var mı
-
@mrblue10 bütçe dengesi+emanetler - avanslar dı sanırım cevap
-
@mrblue10 bütçe dengesi +avanslar - emanetler
-
@hustundag +emanet-avans hocam bütçenin dengede olduğu noktada emanet duran paralar toplanır yapılan ön ödemeler yani avanslar çıkarılır hazine nakit dengesi bulunur
-
@BlackList hocam transfer harcamaları da otomatik stabilizatör ama soruda otomatik stabilizatörlerin en işlevini soruyordu o da işsizlik sigortasıydi. O yüzden itirazınız kabul edilmeyebilir
-
@gardaş biliyorum hocam ama sıkıntı işsizlik sigortasının transfer harcamasının içinde olması. Birbirini kapsayan durumlar seçeneklerde verilmesi doğru değil. ÖSYM yahut diğer kurum sınavlarında böyle şeyler olmaz bildiğiniz üzere. Ayrıca bende işsizlik sigortası yaptım lakin Anadolu Üniversitesi'nin işsizlik sigortasını doğru kabul edeceğini dahi düşünmüyorum. En doğrusunu iptali olduğuna inandığım için itiraz ettim.
-
Arkadaşlar bu sınavdan başarılı olmak için genel yetenek genel kültürün yarısını yapmak şart mı ?
-
@hustundag hocam genel kültür yok genel yetenek ingilizce ve alanın yarısını doğru(net değil )yapmak şart diye belirtilmişti
-
anladım hocam, peki birinci tercih kontrolörlük seçtim 2. tercih uzman yardımcılığı bunu nasıl değerlendireceklerini biliyor musunuz?
-
@hustundag aynı tercihte bulundum bende ama nasıl olocak bilmiyorum tecrübrli olan arkadaşlar yardımcı olabilirler
-
Anladığım kadariyla iç kontrolörluk icin siralamaya giremezsek, uzman yardimciligi icin siralamaya girecegiz. Baraji gecen ve Sıralamanın icinde yer alanlar mülakata çağırılır.
-
Sizce genel yetenekten geçsek alanı geçsek ama ingilizceyi geçemesek çağırırlar mı?
-
@bykeynes ben de bunu çok kafama taktim. Gerçi genel yetenek de sıkıntılı benim ama İngilizcede inşallah düzenleme yaparlar. Zor ve kolay sorular kimine göre lakin süre sıkıntısı ile mülakat kaçırmak gerçekten adil olmayacak.
-
@formidable 2017 aralıktaki sinavda ingilizceden bir doğru daha cikaramadıgım icin mulakata cagrılmadım diger alanlari fazla fazla gecmistim taban puani indirdiler ama baraji korudular.
-
@emilsax evet ben de o alımda uzm yrd için mülakata kalmıştım ama attıklarım tuttuğu için. Şimdi o sınav İstanbul Üni tarafından yapılmıştı şimdi Anadolu üni yapıyor belki bir umut değişiklik olursa hak edene mülakat yapılmış olur. Özellikle alan üzerinden sınav değerlendirilmesi gerekiyor.
-
@formidable Alan üzerinden değerlendirecek olsalar İngilizce sormazlardı.
-
@yolosapiens tabii ki de öyle ama süre sıkıntısı olunca İngilizce ve genel yetenekte zaten barajı geçebilecek kişiler bir şekilde bir iki soru ile mülakatı kaçırıyor. Sadece %50 barajını İngilizce için fazla buluyorum. Şahsi düşüncem.
-
@formidable Sabahki oturumdan sonra herkesin dilinde sınav çok kolaydı ama zaman yetmedi lafı vardı. Özellikle girdiğim binanın önünde insanlar sarılıyordu İngilizce çok iyiydi diye.
Ben sonradan kural değişikliğine sıcak bakmıyorum. Yakın arkadaşım bu sınav için özellikle İngilizce çalıştı ve büyük ihtimalle başarılı da olacak. Madem baraj düşecek arkadaşım neden boşuna saatlerini harcadı? Biraz empati yapmak gerek.