Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@bykeynes geçen sınavda sadece ingilizceden kalip mülakata çağırılan olmuş. Belki bu sefer de olur.
-
@yolosapiens baraj şöyle düşer tüm bölümlerden barajı geçen adaylar gereken mülakat kontenjanının oldukça altında kalıyorsa esnetme yapabilirler. Bu esnetme de sizi rahatsız edebilir tabi ama ya baraj esnetmesi yapılır ki daha önce yapılmamış ya da taban puan düşürülebilir bu yapılmıştı
-
@BlackList 2000 kapora almis kapira alan taraf caydigi icin 4000 verecek
-
@reagan hocam bin almıştı alan kişi caydığı için hem kendine verileni hem de caydığı için vermesi gerekeni verdiği için iki bin TL olarak işaretledim. Başta bin TL söz konusu iki bin değil.
-
@yolosapiens girdiginiz okulda sinav cikisi gordugnuz 3-5 kisinin lafindan çok güzel bir genel degerlendirme yapmissiniz bravo
-
@beirutde Bu sınavda herkesin zaman sıkıntısı yaşayacağı en başta belliydi.
100 soru 110 dakika. Özellikle ingilizce sınavının da olması sınava stratejik yaklaşma gereğini zorunlu kıldı. Çünkü 1.sorudan başlayarak 100. soruya gelmenin imkansız olduğu çok belliydi. Sınava girmeden önce 9 kişilik arkadaş grubumuzla bir strateji belirledik. GY'de emin olarak 25 soru işaretle - İngilizce'de emin olarak 25 soru işaretle. Kalan vakitte 5GY-5 ingilizce şeklinde ilerle. Bu basit mantık ile beraber özellikle İngilizce sorularının kolay olması işimizi kolaylaştırdı.
Şimdi sizin İngilizce'den baraj altı kalmanız sınavın zor olduğunu değil, sizin başaramadığınız anlamına gelir. Burada yazılan ilk entylerde YDS'den 50 alanın sınavı yapacağını, zaman sıkıntısı olduğunu bolca yazıldı. Buna rağmen hala İngilizce zordu derseniz artniyetli olduğunuzu düşünürüm. Zamanım yetmedi deseniz tamam derim.
-
İngilizce zor değildi ancak kesinlikle kalitesizdi. YDS ile kıyaslanamayacak bir sınavdı hatta YÖKDİL' den bile kötü bir sınavdı. Çok net bir şekilde mantık hataları ve çeviri hataları ile doluydu.
-
@heyskelter Buna katılıyorum. Çok kaliteli sorular değildi fakat bu sınavın kolay olduğunu değiştirmiyor. Biraz bankacılıkla alakalı sorular da vardı, uzak kaldığım paragraflar vardı ama yine de yapılabilirdi.
-
@yolosapiens sınava sadece siz ve 9 arkadaşınız girmedi. Sadece kendi emeklerinizi ve hikayelerinizi yazarak kolay zorluk konusunda genel kanıya varamazsınız. Belki aranızdan biri 1 soru ile mülakatı kaçırırsa dediğiniz empatiyi gösterebilir misiniz bilmiyorum. Art niyetim de yok bu arada üstteki yorumda başkasına yazmışsınız ama yine de belirtmek isterim. her şartı göze alarak girdik zaten extra bir itirazım da olmadı sadece ing baraj konusunda esnetme ihtimalini sorguluyoruz.
-
Arkadaşlar cidden ingilizce barajının esnetilmesi mi konu yani genel yetenekten konuşuyoduk 2 gün önce zor diye bi genel yetenekten geçebildik mi ona bakalım.İngilizce gy ye göre kolaydı ama çeviride hatalar olduğu konusunda ben de hemfikirim.Esnetilme olayına gelince herkese eşit soru sorulduğundan gy kısmında puanlar göre bir sıralamayla mülakata giriliceğini düşünüyorum ben çünkü 800 kişi uzman mülakata zor bulurlar 2018 deki mülakatta 600 kişiyi toplayabilmek için puanı düşüren adamlar şimdi bu kadar kazık sorularla ne yapıcaklar nası bi prosedür izliycekler merak konusu açıklansın bakalım.
-
Bence İngilizce son derece kaliteli idi. Sadece süre azdı 20 dakika daha verilseydi rahatlıkla yetişirdi. Tabi dediğim gibi "bence". Genelleme yapmak doğru değil. Bana göre kaliteliydi. Bir başkası için kaliteli,kalitesiz,zor,kolay vs. olabilir. Genel anlamda benim açımdan tek problem süre idi. Ona da yapacak bir şey yok. Adı üstünde bu bir sınav. Ben yetiştiremedim ama birileri yetiştirdi ve onlar kazanacak. Birileri yapıyorsa benim yapmam gereken bu saatten sonra daha hızlı olmak başka çare yok.Neden az süre verdiniz diye de kuruma itiraz etmeye hakkım yok.Çünkü birileri için bu süre yeterli idi.
-
@yolosapiens Sarılmasalar daha iyiymiş.
-
@yolosapiens ingilizce zor değildi kardeşim mesele ingilizce meselesi değil gy ingilizce kısmının toplam süresi yeterli değildi insanların eleştirdiği konu bu. bize ne kim sınav çıkışı sarıldıysa
-
Ben bu forumda gerçekten kimseyle anlaşamıyorum.
İngilizce zordu diyorlar. Hayır zor değildi, sadece süre sıkıntısı vardı ama zaman yönetimini yapanlar için baraj sıkıntısı olmaz diyorum. Gelen tepkiler 'Ama süre azdı.' eee tamam ben de aynı şeyi söylüyorum.
-
@yolosapiens hocam son kez yazıyorum bir daha da size özellikle bu konu için bir şey yazmamaya çalışacağım. Bu sınav ales değildi. Ama nedense ales gibi hızlı olan kazanır muhabbeti oldu. Hadi bunu geçelim sınav zor veya kolaydı demeden eğer %50 barajı varsa sürenin makul olması istenirdi. Çünkü baraj koyulmuş zaten yapamayan ayırt edilecekken neden süreden kısmayı mülakat için gereken kişileri baraj düşürme veya taban puanı düşürme olayına girme pahasına uygun görmüşler anlayamıyorum. Ona yönelik bir şeyler yazıyoruz. Görüşler kişisel. Kuruma yazılı sözlü hiçbir itiraz veya şikayetim yok. Kendinize göre yorumluyorsunuz. Ama bunu cevap olarak yazıyorsunuz bu yüzden devamı geliyor. Sizin görüşünüze göre de ne olursa olsun sınav şartları değiştirilmemeli. Katılmasam da saygı duyarım.
-
@yolosapiens eh kusuru biraz da yazdıklarınızda arayın hocam
-
Burda kimse ingilizceyi esas almasınlar dememiş. Örneğin uzman yardimciligi için 800 kişi dolmazsa(ingilizce barajini gecemezse) İngilizce baraji esnetilir mi demek istenilmis. Çalıştığınız ingilizce sizin olsun, emek vermissiniz ama biraz sakin olun.
-
ing barajı veya başka bir baraj esnetilmez. 60 ortalama şartı 50ye çekilir(bence :)).
-
Gyden 38 tane İngilizce'den 40 tane bilerek işaretledim gerisini de hepsini aynı şık işaretledim. Alandan max. 50-55 doğru çıkar belki barajı geçemeyebilirim de. Önceden sınava girenlere ve şimdi girmiş olanlara soruyorum ilk defa sınava girdiğim için. Sizce teftiş skalasından çok mu uzaktayım?
-
@Merzan19 yaptıklarınız doğruysa ve alanda da barajı geçerseniz teftiş için yeterli diye düşünüyorum