21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Gvk sorusunun cevabi menkul sermaye iradı idi değil mi
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@HarunB Hocam geçen yıl sistemi değiştirdiler. Bana 8 küsür puan geldi geçen yıl. Ondan önceki senelerde 1 puan 2 puan ancak geliyordu. Bu yıl ne yaparlar bilemiyorum. Ayrıca Gy-Gk ve alan sorularının katsayıları farklı. 85 doğrunuz olursa kesin kazanırsınız zaten.
Alan ağırlıklı olmak koşuluyla.
Çok teşekkür ederim hocam.
-
@kamucu06 o kadar yüksek mü kapattı ya geçen sene. İnş bu sene olur Dostum
-
@VİNNİE-JONES yanlış biliyor olabilirim çoğunluk likidite diyoe ama, likidite etkisi merkez bankası para arzını ARTIRDIĞI zaman faiz oranlarının düşmesi akabinde yatırımların artarak piyasadaki likiditenin çoğalması etkisi değil mi? Sanki şıklarda kıtlık gibi bir şık vardı para arzı azaltıldığında faiz oranı YÜKSELDİĞİ için piyasada para talebi artacak lakin paranın fiyatı olan faiz arttığından dolayı kıtlık oluşup bu yönde etki yapacak diye düşündüm çok mu fantezi ki.?
-
@Garipp hocam likidite etkisi faiz oranlarını değiştiren etkidir. Artıp azalması, kavramın kendisini değiştirecek bir etki yaratmaz. Önemli olan faiz değişimidir. Zaten soruda geliri sabit tutan bir değişim tarzı bir şerh de koyulmuştu. Bu da gelir etkisini elememiz gerektiği anlamına gelir. Geriye kalan da doğal olarak likidite etkisidir. Umarım berraklaştırabilmişimdir️
-
@Garipp şıklarda başka ne vardı likitide haricinde şu an düşününce acaba diyorum
-
@kamucu06 azalan amortismanı. Cevabını bulan oldu mu acaba ben bakıyorum bakıyorum bulamadım . İtiraz edilebilecek bir soru mu acaba
-
@Atillaa geçen sene ile bu seneyi kıyaslayınca sorular birbirine benzerdi sadece bu sene biraz daha yükselir gibi ama şöle bir durum da var geçen sene forum çok hareketliydi birde rakipler falan hazırlan bana böle çok geldi de bu sene sanki biraz daha ortalık sessiz gibi ne olur hiç bilmiyorum bu sene birbirine yakın tarihli sınavlarda var kaymakamlık diğer sınavlar falan çok şey değişeceğini zannetmiyorum açıkçası oynarsa 1-2 puan oynar geçen sene 83 bu sene 84-85
-
@Atillaa sorular ne zaman yayınlanacak bilen var mı
-
@HarunB her sene mülakata kalan son adayın puanı değişir doğru sayısı değişmez 79 civarı alan ağırlıklı doğruyu yapan mülakata kalır. Puan sınavın zor ya da kolay olmasına göre değişir mesela 2018 2019 sınavına göre kolaydı neredeyse kimseye sapma gelmedi ama geçen sene zordu sapma fazla geldi. Bu sene ne olur bilemeyiz çok zor bir sınav değildi 2018 sınavının puanlarına yakın kapatacağını düşünüyorum 81 civarı bir puan olabilir bence
-
III. Aşırı ifa güçlüğü
MADDE 138- Sözleşmenin yapıldığı sırada taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de
beklenmeyen olağanüstü bir durum, borçludan kaynaklanmayan bir sebeple ortaya çıkar ve
sözleşmenin yapıldığı sırada mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına
aykırı düşecek derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya
ifanın aşırı ölçüde güçleşmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hâkimden
sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme, bu mümkün olmadığı takdirde sözleşmeden
dönme hakkına sahiptir. Sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır. Cvp sürekli edimli sözleşmeler olacak -
@efe_yakup, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Gvk sorusunun cevabi menkul sermaye iradı idi değil mi
Hayır ticari kazanç olacak.
-
@atillaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@kamucu06 azalan amortismanı. Cevabını bulan oldu mu acaba ben bakıyorum bakıyorum bulamadım . İtiraz edilebilecek bir soru mu acaba
Cevap bilanço olan olacak.
-
Mrb, Anayasa Cb seçimiyle ilgili olan soruda, 2.öncül neydi arkadaşlar. Ben hatırlamıyorum.
-
Bu arada nacizane bir iki paylaşım yapayım. Gördüğüm kadarıyla herkes tipiklik demiş. Ama soru net arkadaşlar. buyrun :
1.2.1. Tipleştirme
Hukuki sonucun ortaya çıkma koşulunu oluşturan somut olayın, kanunda soyut ve genel olarak tanımlanması tipleştirmedir. Diğer bir ifadeyle tipleştirme, kanun koyucunun vergilendirmeye ilişkin genel soyut kurallar koymasıdır. Bu anlamda her soyut hukuk kuralı belirli bir tipi (çerçeveyi) temsil etmektedir. Bu anlamda tipleştirme vergi hukuku ilişkilerinin kanunlaşma aşamasında ortaya çıkmaktadır. Somut maddi olayların belirli tipler olarak soyut hukuk kuralı haline dönüştürülmesidir.+Tarih sorusu, yanlış olan şık yüzde yüz rusyadır. 1930 yıllarda ruslarla ahbabız. Kaldı ki o yıllarda fransaya olan borcumuzu ekonomik buhran yüzünden ödeyemedik. Pek yakından ekonomik nedenlerle muhalefet partisi kurulmasını istemiştim Atatürk.
+Azalan bakiyeler amortismanı bilanço esasına göre defter tutan kişiler faydalanır. VUK.nunda yazar bakabilirsiniz.
+Hapis cezasını gerektirmeyen suç olarakta, defter ve belgelerin onaylatılmamasıdır. bu usulsüzlük suçudur.
+Diferansiyel olayına gelecek olursak, ben de bu şıkkı tereddütsüz işaretledim. Soruda, aslında bu kavramın bir araç olarak kullanıldığına dikkat çekmek istemiştir.
+Medeni hukukta, taşınmaz satış vaadi sorusuyla ilgili bir tartışma vardı. Soruda, hangisi yanlıştır diyordu. cevap elbette şerh etkisi 5 yıl olduğundan, şıktaki 10 yıl cevabı yanlıştı. Taşınmaz şerhine ilişkin tüm sözleşmeler, satış vaadi hariç etkisi bakımdan 10 yıllık süreye tabidir.
+tarih sorusundan emin değilim ama soru şöyle olmalıydı, götürüldüğü halde sonuç alınmamıştır. şeklindeydi. ben musul sorunu dedim.
sevgiler.
-
Herkese geçmiş olsun 2019 sınavını kazanan birisi olarak şuraya netlerimi bırakayım kafanızda bir tablo oluşsun
-
@adanalı 2 tane sorun yanlış birisi tipiklik olacak diğeri çapraz yansıma bu soruları Google yaz direk soruların cevaplarını veriyor zaten osym cevaplari yayınlarken hak verirsin
-
@adanalı şıklarda şerh etkisi hariç 10 yıllık süre varmıydı hatırlayamadım bunu. Ösym seviyor bu musulu ben takıldım o soruda bence de cevap musul milletler cemiyeti götürülüp karar alınamadı ama brüksel hattı çerçevesinde tekrar karar alındı bir de yabancı okullar sorunu milletler cemiyetine hiç götürülmedi ama Fransa götürmek istedi çok ayrıntı bir soru ya
-
@yunusemrex3521 Hocam size googladn bulduğum metni yapıştırdım. Kaldı ki benim konu anlatımlı notumda apaçık yazıyor. Bence sizde dikkatlice okuyun. Somuttan soyuta gelim var, tipiklikte soyuttan somuta vardır.
-
@kamucu06 aynen öyle hocam. ben çözemem dedi, sonra biz ingilizlerle aramızda bir toplantı tertipledik. nitekim şeyh sait isyanının en büyük zararı da bu olmuştur.