21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@adanalı usta sen medeni hukuktaki soruyu ne yaptın ben o soruya hala takıldım şerh etkisi hariç mi diyordu
-
@kamucu06 Medeni taşınmaz satış vaadi, net 10 yıl vardı şıklarda. bu sorunun cevabı budur.
Herkes noter biçiminden düzeleme demiş. Bu husus yanlış değil ki. Buyrun :Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin resmi işlemlerde geçerli olabilmesi için noter huzurunda yasal prosedürlere göre düzenlenmiş olması gerekir. Noter dışında düzenlenen ve notere sadece imza onayı için getirilen sözleşmelerin ise herhangi bir yasal geçerliliği yoktur. Diğer yandan, satış vaadinin geçerli olabilmesi için, sözleşmede, gayrimenkulün satış bedeli ve eğer taksitler halinde ödenecekse bu ödemelerin açıkça belirtilmesi zorunludur.
-
@yunusemrex3521 haklı evet ben de emin oldum tipikliği yaptım ama yanlıştı çok ayrıntı bir soru daha önceden de hiç denk gelmedim somuttan soyuta gidilince oluyor tipleştirme oluyor ne yazık ki ösym öle verir cevabını
-
@kamucu06 Hocam inanır mısın o tipiklik tipleştirmenin geleceğini tahmin ettim. çalışırken hep karıştırıyordum. en son cümle içinde kullanarak hafızama kazımıştım. hep karışıyor
ne olur ukalalık algılamayın ama sanırım Türkiyede bir ben mi doğru çözdüm bunu. Tabi Osym göre cevap buysa.
-
@adanalı kardeşim bende bu şekilde hatırlıyorum bu sebepten diyorum ki ben mi yanlış okudum diyorum 10 yıllığı ama şunu hatırlayamadım şerh hariç mi diyordu şerh etkisi gibi bir ibare mi vardı ve de sadece onaylama/ düzenleme şekilde mi bir ibare vardı sadece soruda kaldım yani
-
@kamucu06 Arkadaşların listesine bakarak değerlendirme yapmamak lazım. En doğrusunu bize Osym söyleyecek:) bu arada maliyedeki tek tip vergi sorusunu bulabildiniz mi
-
@adanalı Taraflardan biri satış isteyebilir demişti siklarda bu yanlış olması gerekir. Halbuki tarafların ikisi de satış sözleşmesi yapılması hakkı verir.
-
@kamucu06 şıklardan birinde "taraflardan biri satışı isteyebilir" diğerinde "her iki taraf da satışı isteyebilir" olan soru mu Hocam?
-
@adanalı vergi hukukunun belirleyici sorusuydu bu tebrikler
-
@kamucu06, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@adanalı vergi hukukunun belirleyici sorusuydu bu tebrikler
İnşallah, bakalım açıklansın teşekkür ederim.
-
@bbn Evet böyleydi. Satış sözleşmesini her ikisinin de isteme hakkı var. Sadece birinin isteme hakkını içermez. O yüzden satış vaadi sözleşmesinin cevabı yanlış olanı soruyordu taraflardan birinin satış isteme hakkı verir diyordu yanlış bu net.
-
@bbn iyice kafam karıştı ben bu soruyu yanlış yaptım Taşınmaz satış vaadinde sadece şerhin etkisi 10 yıl olarak gördüm galiba direk onu işaretledim yanlış okumuşum herhalde diğerlerini hatırlamıyorum
-
@city-of-justice Yanlış şıkkı soruyordu. ve ben çok net hatırlıyorum ya cevaplarda 10 yıl vardı. bence cevabınız doğru
-
@adanalı inşallah bende böle hatırlıyorum medeni usulde bir soru vardı senet ile ilgili o soru hakkında da değişik cevaplar var içerisinde aile ilişkilerinden olanlar falan ispat edilemez diyordu onu ne yaptınız
-
@adanalı 10 yıl yoktu kardeşim. Sen ön alım şerhi süresi ile karıştıyorsun. On sözleşmelerde, asıl sözleşmenin yapılmasını her iki taraf da isteme hakkı var. Şıklarda taraflardan birinin isteme hakkı var demiş bu yanlış olacaktı. Somut örnek vereyim futbolcuyla ön kontrat yapıyorsun hem futbolcu hem de klüp asıl sözleşmenin yapılmasını ister çünkü vaad sözleşmesi borç doğurucu işlemdir.
-
@kamucu06 HMK senet sorusu hukuki işlemler ile biten sıktı. Diğer sikların hepsi senetle ispatın istisnasıdır HMK'da birebir yazıyor.
-
@kamucu06 senetle ispatın istinası sormuştu. Hangisi değildir diye, senedin gücünü kaldıracak gibisinden bir şık vardı. cevap olarak onu işaretledim. Zaten diğer şıklar çok rahatlıkla istisna olarak kanunda geçiyor
-
Yazmayim hic diyordum dayanamadim
Arkadaslar soruyu yanlis hatirliyorsunuz soruda serhin etkisi 10 yildir demiyortdu borcu talep etme hakki 10 yil diyordu
Tsv sadece noterde duzenleme seklinde yapilir onaylama olmaz benim kitapcigimda a secenegiydi hatta kesin ama kesin eminim
Ayrica tiplesrme isaretledim tipiklik olmasi gerek sinavdan hemen cikinca bakmistim
Parrti sorusuda evet rusya -
@alp9292 Niye tutuyorsun kardeşim kendini. Bak valla aklımızı kaybedeceğiz. ben de işaretlediğim sorularından şüphe etmeye başladım.
-
@alp9292 Tipleştirmemi tipiklik mi ? neyi işaretlediniz