2020 KPSS A Grubu İktisat Soruları ve Cevapları
-
@rabia89 yani sıkları hatırlamıyorum ama okuduklarımda genelde tamamlayıcı mal kavramı olunca sasırdım yani
-
arkdslar iktisatta 61 anayasasi ile ilgili soru nasildi onculleri hatirlayan var mi
-
@rabia89 Sanayiciler ,dış güçler birde askeri biseydi soruda 61 anayasasinda etkili olanlar hangileridir diye, tabi kastettdigi ekonomik boyutuydu
-
@Gülbeşeker J egrisi nin siklarda oldugu bir soru vardi sanki?
-
@Belliciste J eğrisi hiç hatirlayamadim,kaçırmış olabilirim
-
@Belliciste histeri olacaktı cevap
-
@debis35 tamamlayıcı mallarda birinin fiyatı artarken diğerinin talebi düşer böyleydi sık
-
@80üstamadnnmsz yani boyleyse benım kanaatimce yanlıs benım kıtapcıkta sıkkı hatırlqmıyorm ama eleye eleye e sıkcı kaldı ısaretlemıstım ytd(altın pıyasasından kalma)
-
@80üstamadnnmsz pardon dogru olur kafa gitti️
-
@debis35 hocam galiba sizde benim gibi ikame malarla karıştırdınız açıkçası soruyu öyle çözdüm sınavda
-
@çiçek yok aslında Karıstırmadım ama su ıkı gunde beyın iyi yanınca suan o soruda neyi işaretledım bile hatırlamıyorum acıkcası:(ama o an dogruydu:))
-
Cevabına küreselleşme dediğimiz sorunun cevabı 2. en iyi teorisi olarak gözüküyor ben de. Bir yanlışlık yoktur umarim
-
@formidable iptal edilse de net artsa şaka bi yana da saçma gibi geldi bana
-
@iyibiri biraz baktım da cevap da sıkıntı yok hocam gümrük birligi 2. en iyi teorisine uygulama alanıymış ama aynı zamanda entegrasyon aşaması olarak da geçiyor bu anlaşma türü. Soruda en doğrusuna, bölgesel entegrasyonu özellikle vurguladığı için gümrük birliğine uygulanan 2. en iyi teorisine dikkat etmemizi istediler sanirim. Benim her türlü yanlış. Belki entegrasyon teorisini şıklara koymamalari daha iyi olurdu yine de dökülürdük bence ben kısmı küreselleşme yapmistim.
-
Arkadaşlar bu tahvil talep/arz eğrisinin kayması sorusuna cevap beklenen enflasyonun değişmesi demiş ösym. Burda faizin değişip eğri üstünde hareket olması gerekmiyor mu ? Ben de ilk bu şıkkı işaretledim ancak biraz düşününce özel sektör yatırımlarındaki karlılık daha mantıklı gelmişti. Silip yanlış yaptık.
-
@byteks1 anladım hocam ne demek istediğinizi faiz tahvil fiyatını etkileyecek bu da eğri üstünde kaymaya sebebiyet verecek fakat sağa sola kaymaya yol açmayacak ancak gerçekte mekanizma nasıl işliyor ben de bilmiyorum çıkmış sorulardan falan ezber yapılıp sınavlarda işaretlenip geçiliyor ösym takık bu tahvil piyasasına 2017'de de soruda aşırıya kaçıp soruyu hatalı sürdüler iptal oldu burda cevap doğrudur da dediğim gibi mekanizma nasıl bilmiyorum ama ben risk dedim doğru cevap olmayacağını göze alarak
-
@byteks1 beklenen enflasyonun değişmesi tahvilin getirisi olan faizin değişmesi heralde fisher denklemi aklıma geldi sınavda, bu mantıkla ama faizin değişmesi sadece eğri üzerinde değişiklik yaratır düşüncesiyle bunu isaretlemedim bende
-
Sermaye piyasası sorusuna itirazları edeecek olan var mı?
-
@Hayaller71 edilmeli bence
-
@Hayaller71 Yasin Çoban Varlığa dayalı Menkul Kıymetinde sermaye piyasası aracı olduğunu belirtmiş.